Jump to content

Recommended Posts

Posted

Przez kilka wsi w obrębie mojego miejsca zamieszkania płynie rzeczka (potok) Bystrzyca. Nigdzie nie widzę inf. na temat "kogo" ta woda jest. (wpada ona do wielopolki)W wykazie wód PZW jej nie znalazłem, we wszystkich możliwych (internetowych) źródłach dot. mojej gminy również nie znalazłem tej inf. Co w takiej sytuacji mam zrobić?? Jeżeli nie ma inf. to wygląda że jest to rzeka niczyja, czy gminna?? Jeżeli to woda gminna to czy muszę mieć jakieś uprawnienia do łowienia na niej ??

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Może nie jest ujęta w spisie ale zdażają się na niej kontrole PSR. Rzeka jest regularnie zarybiana przez PZW. Można złowić: pstrąga, szczupaka, klenia, okonia i niekiedy nie są to małe rybki

Edited by rrs1914
błąd
  • 2 weeks later...
Posted

Oczywiście o Bystrzycy. Znam gościa, który wyciągnął tam szczupaka na 4 kg i kilka większych pstragów. Ale ma on swoje miejscówki. Ja na odcinku od mostu na ul Kolbuszowskiej w Sędziszowie do mostu kolejowego złowiłem też kilka kleni ale to juz było kilka llat temu. jak znajdziesz dołek to na prawde połowisz coś większego

• 3 months later...
Posted

Dziś stałem się pełnoprawnym członkiem PZW. Patrzę czytam i dalej nic w sprawie Bystrzycy nie wiem, w spisie jej nie ma, za to jest zapis w tabeli nr I ( mam składki na wody nizinne opłacone) że łowić mogę na rzece Wisłoka od ujścia potoku dulcza do ujścia Tuszymki wraz z niektórymi dopływami, tu wymieniona wielopolka i tuszymka a właściwie jej części a o dopływach nic tam nie jest napisane, i właśnie zastanawiam się jak to w końcu jest.