adamus78 Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Witam, nie znalazłem podobnego tematu więc zakładam . W razie gdyby jednak był podobny proszę przenieść . Szukam karpiówki budżetowej (max 200pln). -długość 3,90 - 4,20 (preferowana 4,20) -ugięcie 3,5 lbs -raczej 3 skład -do połowu na zbiornikach i na Wiśle (jako gruntówka) I tu mam pytanie czy ktoś miał styczność z karpiówkami kongera? shakespeare? czy warte są zainteresowanie? Nie szukam finezyjnego kija lecz mocnej karpiówki do "dalekich" rzutów.
maciup96 Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Polecam Jaxon Eternum. Łowilem nią przez 3 sezony, nie jest 'pałowata', ale spokojnie sobie poradzi z rybkami koło 20 kg
rademenes Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Biorąc pod uwagę Twoje kryterium polecam Tandem Baits Executor T3 13ft 3,5 lb. Gdybyś jednak zdecydował się na 3,60 lub 3lb to kupisz Phantom lub Enforce. Mam starszy model Tandem Baits Challenger, bardzo dobre kije za nieduże pieniądze. Nie znajdziesz nic lepszego do 200 zł. Możesz jeszcze rozważyć Daiwa Black Window, ja osobiście polecam TB. Nie kupuj 3 składy.
adamus78 Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 Dzięki za sugestie, też mi się w oczy rzuciła oferta Tandem Baits.
Michał82 Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Jeśli chcesz kolega ma na sprzedaż Daiwa Black Widow 3,60m 4,5lbs / 2 składy za 200zł z pokrowcem 1 komorowym. Wędka więc ma moc Nówka sztuka. Jeśli jesteś zainteresowany daj znać, dam Ci na niego namiar.
wojt08 Posted October 2, 2015 Posted October 2, 2015 Biorąc pod uwagę Twoje kryterium polecam Tandem Baits Executor T3 13ft 3,5 lb. Gdybyś jednak zdecydował się na 3,60 lub 3lb to kupisz Phantom lub Enforce. Mam starszy model Tandem Baits Challenger, bardzo dobre kije za nieduże pieniądze. Nie znajdziesz nic lepszego do 200 zł. Możesz jeszcze rozważyć Daiwa Black Window, ja osobiście polecam TB. Nie kupuj 3 składy. Witam . Dlaczego nie kupować 3 składowego TB ???Fajna w transporcie...
Andrzejm Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 Łowi ktoś karpie ,karpiówką długości 300cm tzw STALKER jak się to sprawdza na większych karpiach przy wywożeniu zestawów łódka zanętową? Myślałem ogarnąć tymi kijami łowienie na trupka w rzece. Jeśli ktoś posiada takie kije proszę o opinie .
klonek02 Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 Witam, posiadam dwa kijki 10' i powiem że jak dla mnie rewelacja. z holem większych karpi nie ma problemu zwłaszcza jeśli po rybe trzeba wypłynąć pontonem, co prawda przy rzucie na większą odległość sa problemy ale do tego są kije 12 i 13 stopowe. a co do wywożenia łódką zanętową to nie mam doświadczenia gdyż do tych celów służy mi ponton. Jednym słowem polecam.
NUNEK Posted December 12, 2019 Posted December 12, 2019 Jedna z pierwszych Angielskich firm zajmujaca sie sprzetem dla karpiarzy to firma WYCHWOOD. Kupilem sobie z mysla o gruntowym lowieniu i o karpiach Jestesmy na koncowce sezonu i moge napisac smialo ze dokonalem dobrego wybory jestem mega zadowolony bo nawet sumy ze 180 metrow wyjezdzaly bez zadnych problemow. Kupilem ' WYCHWOOD EXTRICATOR 10' oczywiscie na promocji cena w granicach 45 euro za kija , smialo moge polecic mimo ze firma nie jest bardzo znana w Polsce to widzialem przedstawicieli na targach w Poznaniu,
lukas5242 Posted December 14, 2019 Posted December 14, 2019 Łowienie kijami 10 ft to ogromna przyjemność . Są to kije głównie dedykowane pod wywózkę a do rzutów stosujemy tak jak wyżej kolega wspomniał długości 12-13 ft .
Andrzejm Posted January 27, 2020 Posted January 27, 2020 Niektóre karpiówki 10 ft są uzbrojone w jednostopkowe przelotki co o tym sądzicie nic złego wam nie działo się z tymi przelotkami?
lukas5242 Posted March 1, 2020 Posted March 1, 2020 Wydaje mi się, że taką jednostopkową przelotkę łatwiej uszkodzić/przygiąć w trakcie transportu lub jakiegoś upadku kija, ale raczej nie ma ona znacznego wpływu podczas holu. Jeszcze zależy na jakiej pozycji jest dana przelotka bo wiadomo, że nie wszystkie jednakowo przenoszą obciążenia.
Recommended Posts