drewno2601 Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Koledzy jaki model doradzili byście do kija castingowego do 40 gram. Będę nim łowił średnimi przynętami. Ale chce żeby się wygodnie łowiło nawet wabikiem np 7 gramowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Shimano Curado/Chronarch 50e/51e. Mam Chronarch`a 50e, rzucam nim od 5g, bardo ładnie latają gumki na 5g główkach, 50g też pociągnie bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drewno2601 Posted February 26, 2015 Author Share Posted February 26, 2015 Heh przepraszam:) Zapomniałem dodać że mam na mysli przedział cenowy 200-250zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
opelot Posted February 27, 2015 Share Posted February 27, 2015 Budżet 250-300 zł - to raczej zapomnij o 7g. W linku jest zestawienie produktów wiodących firm z podanymi właściwościami rzutowymi. Niestety, im mniejszy dolny zakres obsługiwanych przynęt tym droższa "zabawka" - ewentualnie tuning , ale to też "nie są tanie rzeczy" http://www.fishing-for-men.de/download/BCdb.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz eS Posted February 27, 2015 Share Posted February 27, 2015 Szukaj revo sx... może się uda 7 gram z wprawą i dobrym kijem podasz ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtasz Posted March 1, 2015 Share Posted March 1, 2015 Sx ma ciężką szpule. To fajny multik od 10 gr. Najtańszy będzie Curado E, ewentualnie starszy scorpion 1001. Jak poszukasz dobrze to trafisz w granicach 400 zł. Jeśli chcesz taniej i bez nerwów to tylko spin. Casting to lekka choroba, zaczynasz od budżetu 200złotych później kupujesz coś rozsądnego za 400-500 a kończysz na drogich zabawkach naszpikowanych szybkimi łożyskami i lekkimi szpulami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opelot Posted March 2, 2015 Share Posted March 2, 2015 ... choroba - na którą brak szczepionki:beer: i czasami nieuleczana:confused: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts