ocas Posted March 13, 2015 Posted March 13, 2015 Witam. Na stronie PZW Rzeszów ukazała się notatka z dnia 03.03.2015 r. w której PZW Rzeszów odmawia uprawnień do korzystania z porozumień międzyokręgowych tym członkom, którzy zmienili okręg z O/Rzeszów na inny, w 2015. Zadzwoniłem do PZW Rzeszów i pani z którą rozmawiałem powołała się na uchwałę Zarządu w tej sprawie. Zadzwoniłem również do PZW O/Tarnobrzeg - bo jak wiadomo Rzeszów jest droższy i chciałem zmienić okręg i zaoszczędzić te parędziesiąt złotych - i tu mi mówią, że to kompletne bzdury. Że w treści porozumienia nie ma żadnego zakazu dla nowych członków. W wtorek mam dzwonić do prawnika PZW Rzeszów, w tej sprawie. Z grubsza patrząc PZW Rzeszów przegina, chcą zatrzymać odpływ swoich członków, którzy powinni mieć prawo do odejścia - tam gdzie taniej czy lepiej. Wody są te same przecież (rzeki). Ale takimi metodami to przegięcie. Uchwałą Zarządu jednego okręgu regulować co mogą, a co nie członkowie innych okręgów? - nie trzeba prawnika żeby widzieć samowolę O/Rzeszów. Swoją drogą nie robią tego inne okręgi co sugeruje, że ludzie będą odpływać z O/Rzeszów gdzie indziej, a nie odwrotnie. Widać gdzie indziej jest lepiej albo taniej. Brak prawnika dał nam popalić w aferze z zostawieniem rybostanu w Żwirowni Poręby, a teraz takie kwiatki.
Siksa Posted March 13, 2015 Posted March 13, 2015 Było już o tym: http://www.fishing.org.pl/showthread.php?t=5005&page=20
apioo Posted March 13, 2015 Posted March 13, 2015 (edited) Na jakiej podstawie strażnik ma stwierdzić czy wydane przez PZW Tarnobrzeg/Lublin/Przemyśl..itd... porozumienie jest nieważne? jeśli na podstawie tego, że w legitymacji są znaczki Rzeszowa z 2014 to wystarczy wyrobić sobie nową legitymację Edit; ów jakie szczęście, że nie opłacam w Rzeszowie już od kilku lat Edited March 13, 2015 by apioo
Recommended Posts