wifer Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 W tym miejscu oczekuję na głosy mówiące o tym co minęło a o czym warto pamiętać. W chwili odpoczynku w pogoni jutra czasem należy na chwilę się zatrzymać i choćby w niewielki sposób udokumentować dzień wczorajszy. Aby więc trochę rozruszać te szare i krótki dni jesienne proponuję mały "konkurs". Kto potrafi wymienić potoczne nazwy różnych naszych miejscówek i precyzyjnie wskazać gdzie one się znajdują? Np. "Malcówka" Oczekuję tu też na pytania, propozycje, sugestie w temacie tworzonej przeze mnie fotokroniki Koła
Stanisław Mączka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 (edited) Opisałem się bardzo, bardzo i mnie wywaliło. Szkoda. teraz skrót: bardzo fajny pomysł 1. w szafach w kole powinny być kroniki konkursowe - można ej jako pdf-y dać 2. powinien być Głos Wędkarza, a później od jakiegoś '97, '98 strona w Biuletynie Miejskim - nazbierało się tego, pewnie z 80 stron. 3. zdjęcia kataloguję i porządkuję, nagram Ci na płyty, pamiętałem o twojej prośbie, ale jakoś nie było impulsu teraz jest ;-) . 4. Szkoda że sekretarze nie pamiętają o mojej prośbie by pzrekazaywać mi protokoły i uchwały - powinny być na stronie koła na drugi dzień. 5. Dziś w dobie elektroniki kronika to chyba nie problem ? Nawet drukować każdy news, info ze stron www. i wpinać w segregator. Edited November 23, 2010 by Stanisław Mączka
krs Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Opisałem się bardzo, bardzo i mnie wywaliło. Szkoda. Czas na edycję posta to 15minut, widocznie ten czas upłynął ale to nie jest problem, wystarczy się ponownie zalogować i po kłopocie, tekst nie powinien zniknąć. Aby więcej takie sytuacje nie miały miejsca wydłużyłem czas edycji posta do jednej godziny.
Stanisław Mączka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 A widzisz, tak było. Prawie książkę zacząłem pisać. Dzięki za info.
kreator Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 ja stworze taka historie ze najlepszy jest lezajski ful i do tej pory pije to piwo
wifer Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 "bardzo fajny pomysł 1. w szafach w kole powinny być kroniki konkursowe - można ej jako pdf-y dać 2. powinien być Głos Wędkarza, a później od jakiegoś '97, '98 strona w Biuletynie Miejskim - nazbierało się tego, pewnie z 80 stron. 3. zdjęcia kataloguję i porządkuję, nagram Ci na płyty" Na razie chciałbym przekopać się przez zdjęcia. Jest tego sporo a to tylko 3 autorów. Jak dotąd uporządkowałem około 1500 fotek i trochę mnie zamuliło. Najbardziej "cierpię" na brak opisów. Coś tam znalazłem na stronie www. ale to suche fakty i nie zawsze kompletne. Mam nadzieję że nasi wędkarze choć milczą to w końcu też coś dorzucą swoich materiałów. W efekcie może być ciekawie. Zdjęcia w albumach można uzupełniać komentarzami. Z czasem zrobię z nich opisy do zdjęć. Co do "wywalania" podczas zatwierdzania to znalazłem na to sposób . Przed zatwierdzeniem kopiuję co napisałem.
wifer Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Są już pierwsze zdjęcia w albumie "Ryby naszych wód" - galeria koła. Na razie frekwencja jest mizerna a zdjęcia archiwalne. Mam nadzieję jednak że z czasem album się rozrośnie co najmniej jak te dokumentujące zawody. W najbliższą niedzielę odbędą się kolejne zawody podlodowe. Fotorelacja w formie albumu będzie możliwa do oglądnięcia za tydzień. Informacja o zawodach jest na stronie Koła a zapisy jak zwykle w sklepach wędkarskich. ZAPRASZAM!
wifer Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 Jeżeli ktoś skorzysta z pierwszego linka poniżej "picasa..." będzie mógł oglądnąć fotorelację z życia naszego Koła pogrupowane w albumy z lat 2005 do chwili obecnej. Zdjęcia są w małej rozdzielczości więc jeżeli ktoś zechciał by je skopiować zachęcam do skorzystania z adresu "chomikuj..." Tam w zakładce galeria umieszczone są gotowe do pobrania paczki ze zdjęciami w oryginalnych wielkościach. Oszczędzi się tym sposobem czas kopiowania a jakość będzie znacznie lepsza. Zachęcam więc do korzystania z poniższych adresów tym bardziej, że albumy będą już na bieżąco uzupełniane.
wifer Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Dla wielu, nawet wędkarzy z naszego Koła sprawa może być mało znana, dlatego chciałbym przypomnieć, że w latach 1993 - 1995 ukazywał się lokalny periodyk wędkarski pod nazwą Głos Wędkarza redagowany przez Pana Stanisława Mączkę. Ukazało się niewiele numerów bo tylko 5 jednak warto się z tym zapoznać i wrócić pamięcią do czasów niby nie tak odległych a jednak z perspektywy dnia dzisiejszego zupełnie innych. Już sama forma gazetki świadczy jaką techniką wtedy się posługiwało. Wgłębiając się w treść można dowiedzieć się np. jak kształtowały się w tych czasach ceny sprzętu i co laureaci zawodów wędkarskich otrzymywali w nagrodę. Są tam również podane koszty opłat za kartę wędkarską. Komplet numerów umieściłem w Albumach na portalu Google jako obrazy w formacie jpg. oraz na portalu Chomika w formacie pdf. Adresy poniżej w stopkach. Zapraszam do lektury.
wifer Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Dołożyłem kolejne numery Głosu Wędkarza do "Albumu". Są to art. zeskanowane z lat 1996-2000. Zapraszam do przeglądnięcia. https://picasaweb.google.com/114070217292796303861/Album020GOsWedkarza19932000
Recommended Posts