ordy Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Witam Czy ktoś z szanownych kolegów wie jak można naprawić szczytową przelotkę w której odpadło (roztrzaskało się) kółko porcelanowe? Zaznaczam że nie chciałbym ucinać/skracać wędki. Wędka to Dragon Millenium Super Fast 2.70m 5-25g. Ewentualnie czy ktoś z kolegów mógłby naprawić to np. w trakcie niedzielnego zlotu za symboliczną opłatę ? pzdr Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Sasanek Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Przygrzej zapalniczką to odejdzie, wybierz w sklepie przelotkę średnicowo podobną i zaklej super klejem.
Leszek Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Dokładnie zrób jak @Sasanek radzi.Od siebie dodam:żeby przelotka była w osi z pozostałymi, po nałożeniu na szczytówkę i wstępnym ustawieniu przyklej taśmą klejącą wzdłuż przelotki i szczytówki.Jeżeli jest krzywo skoryguj i jeżeli masz pewność ze jest centrycznie zalej klejem. Później już nie skorygujesz.
ordy Posted May 7, 2015 Author Posted May 7, 2015 Dzięki za odpowiedzi Myślałem raczej o wklejeniu/osadzeniu samego oczka do istniejącej ramki przelotki, ale łatwiej pewnie będzie ją wymienić w całości, tylko aby chciała franca zejść po podgrzaniu zapalniczką. pzdr
Tomasz eS Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Nic nie wklejaj... Nic nie kombinuj.... Kup dobra przelotke szczytowa na odpowiedni wymiar tuby np hardloy albo alconite i będzie śmigać
Leszek Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Jeżeli nie usuniesz starej przelotki i nie wkleisz nowej to jak ma śmigać. Kilka przelotek już w ten sposób naprawiłem i śmiga do dziś.
apioo Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Tomkowi chodziło o to, żeby nie wklejał "oczka", tylko kupił całą nową przelotkę.
mistertwister Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Tomkowi chodziło o to, żeby nie wklejał "oczka", tylko kupił całą nową przelotkę. Dziękujemy za tłumaczenie. Bez tego zrozumienie tej skomplikowanej wypowiedzi wielu sprawiło by trudność.
Tomasz eS Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Jeżeli to jest dla Ciebie skomplikowane to wiesz... Co ja na to poradzę...
Recommended Posts