buchu Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 Witam kolegów czy jest tu jakiś znachor w dziale rtv i mógłby doradzić co kupić w tej cenie ? Myślę nad tym http://allegro.pl/telewizor-samsung-ue40h6203-40-full-hd-wifi-200hz-i5346505493.html czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na jego temat lub podesłać coś innego w cenie do 1500 zł ? Dzięki z góry
stig Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Trudny temat... Jedyne co mogę doradzić, to nie bierz mniejszego jak 42 cale bo za miesiąc, kiedy się przyzwyczaisz do jego wielkości będziesz żałował, że nie jest większy (chyba, że w jakąś wnękę Ci się nie zmieści) i żeby miał ramkę niewidoczną lub jak najcieńszą.
krs Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Jak zależy ci koniecznie na smart tv i masz jedynie 1500zł to polecam kupić telewizor bez tego bajeru a dokupić później odtwarzacz np taki: http://www.mediamarkt.pl/odtwarzacz-multimedialny-ferguson-fbox-2,id-984645?gclid=CLugzvOK5MUCFQrJtAodz3wAsw Znacznie lepsze rozwiązanie niż wbudowane Smart TV - Android 4.4, masa aplikacji, wszystko hula jak należy, można dostać za 300zł. Ja bym poszukał plazmy Panasonica 42", może jeszcze gdzieś dostaniesz, w tej kasie powinieneś się zmieścić. Jakość obrazu nieporównywalna do tanich LEDów, mam 2 takie telewizorki to wiem co piszę Problem niestety z dostępnością plazm.
VeJeK Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Stig dobrze gada Mniejszego jak 42 nie bierz ,niby jest duży ,ale po 1 mies wydaje się mały Mam tak samo z moim ,kupiłem 2 mies temu 42" LG i teraz z chęcią 50" bym wziął Ja kupiłem taki http://www.lg.com/pl/telewizory/lg-42LB5800
Gabriel Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 A później miliony dzieci przez pół życia myślą " co się stało z moimi pieniądzmi i prezentami z chrzcin..." Dominik, lepiej było zainwestować w sprzęt wędkarski i:beer: ruch na świeżym powietrzu:)
Gajowy Marucha Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Nie przesadzajcie Koledzy z tą wielkością; trzeba wziąć pod uwagę wielkość pomieszczenia i odległość z jakiej będzie ktoś oglądał. Lepiej żeby Kolega mógł za parę miesięcy dalej sam przynęty wiązać Wszelkie nowości i bajery można odpuścić, bo to tylko wyciąganie kasy z kieszeni klienta, za rok będą warte może 30% tego co dziś. Ja mam LG 42" i większego w tym pokoju bym nie chciał. Ma 3D i co z tego... nie korzystam.
LukaszZ Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Ogólnie te Samsungi są chyba polecane w tym przedziale cenowym. Posiadam http://www.mediamarkt.pl/telewizor-samsung-ue40h6400aw,id-936538 ten model i w sumie jest dla mnie ok ale jestem niedzielnym oglądaczem.
bronzo77 Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Ja Ci doradzę kolego @buchu co masz zrobić bo rok temu byłem w identycznej sytuacji; szukalem tv, przeczytałem dziesiątki opinii, znałem wszystkie marketingowe skróty i skończyło się na tym że demokratycznie mimo sprzeciwu żony i dzieci powziąłem decyzję, że telewizor to najmniej potrzebna rzecz w moim domu i od 11 miesięcy nie zakłucają mi spokoju programy na poziomie szamba. Polecam.
geo Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Ja Ci doradzę kolego @buchu co masz zrobić bo rok temu byłem w identycznej sytuacji; szukalem tv, przeczytałem dziesiątki opinii, znałem wszystkie marketingowe skróty i skończyło się na tym że demokratycznie mimo sprzeciwu żony i dzieci powziąłem decyzję, że telewizor to najmniej potrzebna rzecz w moim domu i od 11 miesięcy nie zakłucają mi spokoju programy na poziomie szamba. Polecam. bronzo77 ale jaka decyzja zapadła?
bronzo77 Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Że nie będzie tv w moim domu. Pierwsze 2 tyg to męczarnia ale teraz widze same plusy. I wieczorami człowiek jakoś ma więcej czasu żeby pofiglować
geo Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 I wieczorami człowiek jakoś ma więcej czasu żeby pofiglować DObre
geo Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Odnośnie tych opinii i innych internetowych informacji taka historyja z dziś. Stoję przed zakupem samochodziku. Oczywiście przeglądam tysiące samochodów opinii, testów i innych. W jeden dzień jest coś nie do zajechania w inny okazuje się że najgorszy model. Podjeżdżam do znajomych chłopaków którzy zęby na samochodach zjedli, i krótko ze mną temat. "Jeden głupi siedzi i pisze drugi głupi siedzi i czyta"
robin Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Wg. mnie 3D można śmiało odpuścić, a smart tv czasami się przydaje. Mam tylko laptopy i przez wi-fi i router oglądam Wasze wyczyny nad wodą. Samsung 40":cool:
Recommended Posts