LukaszZ Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Witam Czy ktoś miał do czynienia bądź słyszał jakieś recenzje kręciołków RYOBI innych niż Zauber i Excia? Jak wiadomo oba są bardzo dobre i trzymają fason. Dostrzegłem dziś na allegro kilka innych modeli tej firmy z niższej półki cenowej i myślę czy by nie zakupić jakiegoś http://allegro.pl/listing.php/search?category=13462&sg=0&string=Ryobi&order=p Zastanawiam się czy są równie dobrze złożone i pracują równie dobrze jak ich drożsi koledzy. Jakakolwiek pomoc w tej sprawie mile widziana
Guest Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Trochę zejdę z tematu ja kupuje Zauberka 3000
stiff43 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Miałem model Amazon 3000 po miesiącu użytkowania trafił do serwisu puszczało łożysko oporowe, nie najlepszy hamulec i kłopoty z zamykaniem kabłąka raczej nie polecam.
kreator Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 moim zdaniem to shimano daiwa i koniec tematu
opelot Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Mam Zauberka 3000:) Luzy na składanej korbce;)Dobrze układa plecionkę Wytrzynmałość -ocenię za 2 lata:rolleyes: Ale myśle , że ma moje potrzeby ..., a Shimano itd. - zależy z której półki ..
Oktawian Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 moim zdaniem to shimano daiwa i koniec tematu Też tak myślę, ja osobiście używam shimano i jestem bardzo zadowolony, bardzo mocne i solidne kołowrotki. Nigdy nie miałem z nimi problemów. Shimano Super 4000 GT RA używam do ciężkiego łowienia około 10 lat i śmiga jak nówka.
robin Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 (edited) Też tak myślę, ja osobiście używam shimano i jestem bardzo zadowolony, bardzo mocne i solidne kołowrotki. Nigdy nie miałem z nimi problemów. Shimano Super 4000 GT RA używam do ciężkiego łowienia około 10 lat i śmiga jak nówka. Widzisz,a ja uzywam juz 7 lat niedocenianych kolowrotkow mikado runway 407 z wolnym biegiem i tez smigaly jak nowki. I tylko polowy z gruntu wiec hol silowy. A teraz szukam czegos wiekszego np. okuma travertine chyba, lub abu garcja cardinal lub cormoran antera. Oczywiscie prosze o opinie. Edited December 11, 2010 by robin
bino Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Wszystko zależy do czego ma służyć ten kręciołek .
krs Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Widzisz,a ja uzywam juz 7 lat niedocenianych kolowrotkow mikado runway 407 z wolnym biegiem i tez smigaly jak nowki. I tylko polowy z gruntu wiec hol silowy. Ciekawy jestem ile by zostało z kołowrotka Mikado jakbyś używał go do spinningu tak często jak kolega Oktawian używa Shimano, prawdopodobnie Mikado po kilku miesiącach by się rozleciał
LukaszZ Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 Miałem model Amazon 3000 po miesiącu użytkowania trafił do serwisu puszczało łożysko oporowe, nie najlepszy hamulec i kłopoty z zamykaniem kabłąka raczej nie polecam. O takie info mi chodziło. Dzieki!
robin Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Ciekawy jestem ile by zostało z kołowrotka Mikado jakbyś używał go do spinningu tak często jak kolega Oktawian używa Shimano, prawdopodobnie Mikado po kilku miesiącach by się rozleciał Bardzo mozliwe,nie zaprzeczam. Napisalem o moim przypadku.
Recommended Posts