Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Czy ktoś miał do czynienia bądź słyszał jakieś recenzje kręciołków RYOBI innych niż Zauber i Excia? Jak wiadomo oba są bardzo dobre i trzymają fason.

Dostrzegłem dziś na allegro kilka innych modeli tej firmy z niższej półki cenowej i myślę czy by nie zakupić jakiegoś

http://allegro.pl/listing.php/search?category=13462&sg=0&string=Ryobi&order=p

Zastanawiam się czy są równie dobrze złożone i pracują równie dobrze jak ich drożsi koledzy. Jakakolwiek pomoc w tej sprawie mile widziana :D

Posted

Miałem model Amazon 3000 po miesiącu użytkowania trafił do serwisu puszczało łożysko oporowe, nie najlepszy hamulec i kłopoty z zamykaniem kabłąka raczej nie polecam.

Posted

Mam Zauberka 3000:) Luzy na składanej korbce;)Dobrze układa plecionkę:D Wytrzynmałość -ocenię za 2 lata:rolleyes: Ale myśle , że ma moje potrzeby ...:D, a Shimano itd. - zależy z której półki ..:confused:

Posted
moim zdaniem to shimano daiwa i koniec tematu

Też tak myślę, ja osobiście używam shimano i jestem bardzo zadowolony, bardzo mocne i solidne kołowrotki. Nigdy nie miałem z nimi problemów. Shimano Super 4000 GT RA używam do ciężkiego łowienia około 10 lat i śmiga jak nówka.

Posted (edited)
Też tak myślę, ja osobiście używam shimano i jestem bardzo zadowolony, bardzo mocne i solidne kołowrotki. Nigdy nie miałem z nimi problemów. Shimano Super 4000 GT RA używam do ciężkiego łowienia około 10 lat i śmiga jak nówka.

Widzisz,a ja uzywam juz 7 lat niedocenianych kolowrotkow mikado runway 407 z wolnym biegiem i tez smigaly jak nowki. I tylko polowy z gruntu wiec hol silowy. A teraz szukam czegos wiekszego np. okuma travertine chyba, lub abu garcja cardinal lub cormoran antera. Oczywiscie prosze o opinie.

Edited by robin
Posted
Widzisz,a ja uzywam juz 7 lat niedocenianych kolowrotkow mikado runway 407 z wolnym biegiem i tez smigaly jak nowki. I tylko polowy z gruntu wiec hol silowy.

Ciekawy jestem ile by zostało z kołowrotka Mikado jakbyś używał go do spinningu tak często jak kolega Oktawian używa Shimano, prawdopodobnie Mikado po kilku miesiącach by się rozleciał :D

Posted
Miałem model Amazon 3000 po miesiącu użytkowania trafił do serwisu puszczało łożysko oporowe, nie najlepszy hamulec i kłopoty z zamykaniem kabłąka raczej nie polecam.

O takie info mi chodziło. Dzieki!

Posted
Ciekawy jestem ile by zostało z kołowrotka Mikado jakbyś używał go do spinningu tak często jak kolega Oktawian używa Shimano, prawdopodobnie Mikado po kilku miesiącach by się rozleciał :D

Bardzo mozliwe,nie zaprzeczam. Napisalem o moim przypadku.