muniek126 Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Witam. Mam pytanie czy ktoś ma jakiś sposób i pomysł na opisaną sytuację. Około tydzień temu przy okazji łowienia wzdręg na pewnym bajorku i zanęceniu go kukurydzą zaczęły brać liny. Bardzo gwałtowne brania w dodatku grunt ustawiony na 40 cm przy głębokości łowiska 1,5 m. Po linach brały jeden za drugim nasze rodzime karasie złociste takie po 0,5 kg. Liny w ilości 7 sztuk od 25 do 35 cm i urwany jeden taki około 2kg prosiak. W następny dzień tylko dwa liny i każdy kolejny zero brań. Zmieniłem grunt, intensywne nęcenie i nic, zero brań lina. Wzdręgi oczywiście biorą cały czas i widać oznaki żerowania linów. Ma ktoś jakiś pomysł bo nigdy się z czymś takim nie spotkałem i jak zmuścić liny do brania.
spławik Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 Witam, wie ktoś gdzie można połowić złotych karasi na spławik. Woda PZW lub jakiś dziki staw gdzie można łowić. W obrębie Sędziszowa Małopolskiego w granicach 30 km? Nie wiedziałem gdzie wpisać zapytanie, więc tutaj taki wpis.
WJakWedkarstwo Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 Dnia 6.08.2015 o 21:28, muniek126 napisał: Witam. Mam pytanie czy ktoś ma jakiś sposób i pomysł na opisaną sytuację. Około tydzień temu przy okazji łowienia wzdręg na pewnym bajorku i zanęceniu go kukurydzą zaczęły brać liny. Bardzo gwałtowne brania w dodatku grunt ustawiony na 40 cm przy głębokości łowiska 1,5 m. Po linach brały jeden za drugim nasze rodzime karasie złociste takie po 0,5 kg. Liny w ilości 7 sztuk od 25 do 35 cm i urwany jeden taki około 2kg prosiak. W następny dzień tylko dwa liny i każdy kolejny zero brań. Zmieniłem grunt, intensywne nęcenie i nic, zero brań lina. Wzdręgi oczywiście biorą cały czas i widać oznaki żerowania linów. Ma ktoś jakiś pomysł bo nigdy się z czymś takim nie spotkałem i jak zmuścić liny do brania. Lin na splawik? Hmm.. ja czesto lowilem liny na dendrobene , grunt. Mozesz tez sprobowac na feedera, na kukurydze Rzucaj w okolicach trzcin, grążeli itp. Wazna tez jest cierpliwość...Lin moze czasem "Próbować" przynety przez jakis czas, branie jednak powinno byc widoczne Dla mnie ta metoda jest skuteczna. A jesli chodzi o zanęte to: Mozesz rzucić kukurydze, badz zrobic swoja wlasna z bulki tartej/Czerwonych robakow itp. Albo kupic gotowa w sklepie Wedkarskim U mnie spisywała sie zaneta Tarper Lin-Karas. Polamania!
WJakWedkarstwo Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 Godzinę temu, spławik napisał: Witam, wie ktoś gdzie można połowić złotych karasi na spławik. Woda PZW lub jakiś dziki staw gdzie można łowić. W obrębie Sędziszowa Małopolskiego w granicach 30 km? Nie wiedziałem gdzie wpisać zapytanie, więc tutaj taki wpis. Moze Czarna Sedziszowska i na feedera? ( Koszyczek i na hak czerwonego z kuku )? Z tego co wiem, to sa tam jakies karaski.:P Musisz popróbować
Recommended Posts