Gochu Posted August 29, 2015 Posted August 29, 2015 Panie i Panowie potrzebuję informacji na temat "kopalni" robaków. Zbliża się jesień i leszcze nie będą spały więc potrzebuję pewnego źródła czerwonych robali. Znacie jakieś miejsca gdzie można pozyskać ilość większą niż 10szt za 7zł?
tomek96 Posted August 30, 2015 Posted August 30, 2015 Te 10 szt za 7zł to nie są gnojaki prawdziwe gnojaki możesz wyhodować w kompostowniku( kopiesz dół i wrzucasz odpadki jedzenia zgnitą trawę itp.). Można też kupić ale nie jest to tanie 60zł/litr
Gochu Posted August 31, 2015 Author Posted August 31, 2015 Sąsiedzi z bloku nie zgodzili się na wykopanie dołu i organizację kompostownika pod balkonami 60zł za litr to sporo... Może w okolicy Rzeszowa są miejsca gdzie można podjechać i wykopać sobie trochę materiału?
HeadAche Posted September 2, 2015 Posted September 2, 2015 Jeśli chodzi Ci o duże robaki jak rosówki to latarka o słabym świetle i wieczorem na łowy.
adamus78 Posted September 3, 2015 Posted September 3, 2015 Czerwonych robaków to w ten sposób raczej nie nałapie. Poszukaj może w Waszej okolicy jest gdzieś hodowla bydła lub świń? Jak nie to po lub przed zlotem urodzinowym PSW zapraszam do Chorzelowa, jest tam hodowla krów i wieeelki kompostownik. Osobiście nigdy tam nie zbierałem czerwonych, ale nad wodą spotkałem dziadka i mówił że sam tam jeżdzi po robaki.
TOmaSZ Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 dziś rozpocząłem hodowle czerwonych:) jak by ktoś chciał to polecam tanie i żywe. https://allegrolokalnie.pl/oferta/czerwone-robaki-3035sztuk
Recommended Posts