Jump to content

Pomoc w dobraniu kołowrotka

exe1899

Recommended Posts

lepiej kup żylkę jest tańsza a resztę pieniędzy dołóż do kołowrotka podobno z tanich kołowrotków dobry podobno jest ryobi ecusima lub spro passion ale cudów bym się po nich nie spodziewał do tego żyłeczka 0.20-0.22 i masz zestaw na jesienne szczupaczki

Właśnie dokupiłem Kołowrotek Catana 2500 FA hamulec: FD używany za 75zl myślę ze dobra cena i dobry zakup . Chce łapać szczupaki większe a czy się złapią to się okaże myślę ze wędka jest dobra i kołowrotek do szczupaków. To lepiej kupić żyłkę dobrą? może polecicie ? :).

Jak chcesz połowić na ten kołowrotek konkretnie i większe rybki to proponuję ci oddać go do kol. Przemka celem założenia łożyska z prawdziwego zdarzenia i zakonserwowania.

Co do pytania plecionka-żyłka proponuję ci dobrej jakości żyłkę o grubości 0.22mm. np. Stroft. Na nią z pewnością wyciągniesz nawet większe okazy, a żyłka niweluje popełniane podczas holu błędy, których plecionka nie wybacza.

Edited by art-ski

stroft gtm jest fajny ale troszke sztywny sprobój balzer siglon , dragon hm 80 , trabucco też ma fajne żyłeczki sufix tez jest spoko p-line jest genialny jak trafisz na swieża partie z tańszych dragon millenium jest w miare do wyboru do koloru jak to mówią

• 6 months later...

Jeśli komuś ta teflonowa tulejka przeszkadza, bez problemu sam, lub w jakimś warsztacie wymienisz ja na standardowe dla Shimano łożysko i będzie " niby"  lepiej. Może , jak kołowrotka nie zakatujesz , to będzie chodził kilka lat.