Jump to content

Recommended Posts

Posted

W nowym katalogu Daiwa na rok 2016 jest dużo ciekawych produktów.

W katalogu znajdują się nawet wędki do metody Tenkara fly.

Jest również nowy katalog Cormoran 2016.

• 2 months later...
Posted

Tak to ja wiem ze w necie nie ma ale chyba na tym forum są koledzy którzy współpracują z różnymi Dystrybutorami i mogą nieć czasami ochotę się podzielić przedpremierowym katalogiem :)

Posted (edited)

Luju, to dyskusyjna sprawa, tenkara według RAPR nie spełnia wymogów stawianych łowieniu na muchę również na wodach nizinnych, natomiast jeśli zakończymy zestaw tylko jedną przynętą spełni wszystkie wymagania stawiane metodzie spinningowej, jednym słowem mówiąc - łowiąc na tenkarę w myśl RAPR łowisz na spinning, tak więc tam gdzie spinning na wodach górskich jest możliwy tam spokojnie możemy na tenkarę łowić(oczywiście spokój mogą zakłócić strażnicy mający inne zdanie :D )

2. Metoda spinningowa

2.1.Łowienie ryb metodą spinningową dozwolone jest na jedną wędkę, trzymaną wręku, z linką zakończoną jedną sztuczną przynętą, uzbrojoną w nie więcej niż dwahaczyki. W czasie spinningowania nie wolno stosować żadnych dodatkowychwskaźników brań instalowanych na lince."

Edited by apioo
Posted

Sztucznej ochotki możesz użyć w metodzie:

-spinningowej

-muchowej

-podlodowej

-oraz trolingowej :D

Wszystko jest napisane w Regulaminie Amatorskiego Połowu Ryb.

Posted
łowiąc na tenkarę w myśl RAPR łowisz na spinning

Dokładnie o to mi chodziło. Trzeba tylko pamiętać, żeby łowić na jedną muchę.

Ja też bym z tenkarą nie ryzykował łowienia w górnym Sanie. Natomiast Wisłok, a szczególnie dopływy - jak najbardziej.

Posted

Problem będzie raczej w dostaniu przyponów do tenkary - od biedy mogą się nadać długie pływające plecione.

• 2 weeks later...
  • 3 years later...