Dawid Bukała Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Zastanawiam się nad zakupem formy do gum. Tylko problem z tym ze możliwość jest zakupu środków, które producent nazywa po swojemu ale na dłużą drogę to kosztowne. Możliwość zastosowania innych, kompozytów ale gdzie dostać je: Liquid Plastic oraz Barwnik bo formę i resztę to można na to sobie pozwolić na zakup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czleq Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Odnośnie barwników... kolega robi jakieś odlewy na żywicach epoksydowych i np do barwienia używa siarczanu miedzi. Agresywny niebieski kolor. Nie powinno się gryźć z materiałami do produkcji gum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lubomir Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 (edited) Alternatywą może być wydruk 3D z zastosowaniem elastycznego wypełniacza - coś w rodzaju gumy. Sam się jeszcze tym nie bawiłem choć posiadam drukarkę 3D. Przykładowe projekty z "internetów" http://www.thingiverse.com/thing:159251 http://www.thingiverse.com/thing:857520. To ostatnie chyba tylko z formy drukowanej jest. Muszę spróbować, może akurat uda się coś fajnego popełnić. Edited January 25, 2016 by Lubomir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid Bukała Posted January 25, 2016 Author Share Posted January 25, 2016 Z chłopakiem rozmawiałem i 3D się nienadaje. Plastidol rozpuszcza pod wpływem temp. Druk 3D Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lubomir Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Do plastidolu to się nie nadaje. Do drukarki tylko specjalnie przygotowany materiał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid Bukała Posted January 26, 2016 Author Share Posted January 26, 2016 A kolego może spróbuj stworzyć taką formę i napiszesz recenzje? Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lubomir Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Spróbuję popełnić formę na początek a później wydrukować coś z gumy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid Bukała Posted February 4, 2016 Author Share Posted February 4, 2016 Ja to zrobisz to daj foty Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts