rrthc Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Dobra spiochy już mam, buty tez są. Teraz pytanko: co pod to założyć teraz jak jeszcze zimno ? No i co zakładać jak już się ciepło zrobi żeby było miło Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldat Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) Spodnie na narciarskie , ciepłe ,nie przemakają w razie małych przecieków oczywiście ciepłe skarpety to na zimę , sprawdzone Edited February 23, 2016 by waldat Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrthc Posted February 24, 2016 Author Share Posted February 24, 2016 No dobra a jak się już cieplej zrobi? Ma ktoś sprawdzone patenty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Madura Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 (edited) Krótkie spodenki i trampki Edited February 24, 2016 by Piotr Madura Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrthc Posted February 24, 2016 Author Share Posted February 24, 2016 A jakieś jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Madura Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 (edited) Na czym niby polega problem w cieplejszych porach roku? Że za ciepło? To proponuję piwko w zacienionym miejscu, bądź łowić w zimnej wodzie po cztery litery (albo głębiej), tudzież... zainwestować w coś oddychającego (co nie wyklucza piwka ). Co do ubrania, to powiem tyle, że ubierać krótkie spodnie do woderów jest nierozsądne. Edited February 24, 2016 by Piotr Madura Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrthc Posted February 25, 2016 Author Share Posted February 25, 2016 Nie ma problemu hehe piwko jak najbardziej,jestem za Chodzi mi po prostu o jakas bielizne termo,czy to potrzebne wiosna i latem? Czy tylko spiochy na doope i do wody po pas :)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Madura Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 W zależności od wody na jakiej łowisz będzie różnie, wiosną wczesną to wszędzie się przyda coś "termoaktywnego" ,albo po prostu grubszego pod spód. W rzekach o zimnej wodzie cały rok trzeba coś mieć na sobie ciepłego. Ja zazwyczaj jak wchodzę do zimnej wody to lubię ubrać pod spodnie dresowe jakieś kalesony "termoaktywne" (do kupienia w sklepach sportowych). Tak czy siak trzeba się ubierać w sposób nie krępujący specjalnie ruchów, bo można wywinąć orła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareckii Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 według mnie, to woda na której łowisz pokaże ci w co się będziesz ubierał, a także twój organizm bo jeśli się za bardzo ubierzesz to będzie cie krępowało gorąco jeśli za mało to zmarzniesz i po chwili będziesz wiał do domu się zagrzać. A co do bielizny termo Polecam nie krępuje ruchów i jest w nich ciepło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 W bieliźnie termoaktywnej jest ciepło, ale pod warunkiem, że w czasie łowienia dużo się ruszamy. Jak stoimy w miejscu, to ona nic nie daje. Na zimę i brodzenie polecam takie spodnie: http://www.decathlon.pl/spodnie-turystyczne-mskie-arpenaz-50-id_8241485.html Nominalna cena wynosiła ok 80zł, a teraz zeszli do bezwstydnie niskiej, jak za taki produkt. Spodnie są wyścielone od wewnątrz ciepłym polarem, a wierzchni materiał nie przepuszcza wody. Jak gacie zaczną cieknąć, to zawsze jest się w stanie wędkować do końca dnia, nim woda spłynie do skarpetek. Jedynym mankamentem jest fabryczny pasek, który słabo trzyma, ale to detal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldat Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Podsumowując; ciepłe, nie krępujące i nie przemakalne i można wędkować do woli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaskader Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 rrthc jakie kupiłeś te śpiochy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrthc Posted February 25, 2016 Author Share Posted February 25, 2016 Dzieki za rady bo to moje pierwsze spiochy takze nie wiedzialem co i jak,takze kazde rady wykorzystam. Ze spiochami nie zaszalalem bo kupilem polske trapery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 6 godzin temu, Siksa napisał: . Na zimę i brodzenie polecam takie spodnie: http://www.decathlon.pl/spodnie-turystyczne-mskie-arpenaz-50-id_8241485.html Nominalna cena wynosiła ok 80zł, a teraz zeszli do bezwstydnie niskiej, jak za taki produkt. Spodnie są wyścielone od wewnątrz ciepłym polarem, a wierzchni materiał nie przepuszcza wody. Te ocieplane polarem to chyba wersja Winter: https://www.decathlon.pl/spodnie-turystyczne-ciepe-arpenaz-50-mskie-id_8343380.html Mam te spodnie są bardzo fajne , kupiłem je za 80 parę zł, teraz jak widzę są po 39, zakupię na zapas drugie za taką kasę rewelacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Dokładnie, masz racje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrthc Posted February 25, 2016 Author Share Posted February 25, 2016 A na ciepłe dni co polecacie pod śpiochy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ireneusz10 Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Ja zakładam termo, bieliznę polarową i dres i jest komfortowo o tej porze roku na Sanie w zimnej wodzie. W lecie pod śpiochy termo i jest wystarczająco. Termo ok. 40zł, polarowe mniej więcej tyle samo, a dres jakikolwiek. skarpety grubsze bawełniane + narciarskie. W zasadzie cały ubiór z Decathlonu, jakościowo wg mnie bardzo dobrze, a i cenowo do przełknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts