Jump to content

Wyrabianie Karty

Guest

Recommended Posts

Nowi wstępujący do PZW członkowie uczestnicy, którzy po raz pierwszy opłacają składki członkowskie są zwolnieni z konieczności wniesienia składki okręgowej. 

A w tym o co chodzi ?

• 6 months later...

Potrzebuję informacje odnośnie wędkowania dziecka w wieku 10 lat.

W kole zorientowałem się i skarbnik stwierdził że musi mu wyrobić legitymacje członkowską + opłaty na ten rok, wyszłoby około 80 zł,ale ze względu na wiek będzie wędkował z ojcem który nie jest wędkarzem,więc wobec tego czy ojciec musi posiadać kartę wędkarską?bez przynależności do koła i wnoszenia opłat.

Co na to RAPR?

Odpowiedź jest w rozdziale I pkt. 5:

"5. Członek PZW do lat 14 ma prawo wędkować z następującymi ograniczeniami: w ramach własnego łowiska, zgodnie z limitem ilościowym i wagowym, wyłącznie pod opieką osoby pełnoletniej, posiadającej kartę wędkarską. "

źródło: http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/3/wiadomosci/39226/pliki/rapr_2016_tekst_jednolity_.pdf

Pozdrawiam

• 1 month later...

Witam. Próbowałem dzisiaj opłacić zezwolenie jednodniowe na okreg Rzeszowski. Zalogowałem się oczywiście na portalu okoń. Wydawało się to proste ,  aż do momentu kiedy miałem wybrać kwotę do zapłaty. Wyobraźcie sobie , że system pomimo podania numeru karty wędkarskiej wybrał opcje dla niezrzeszonych , cena 129 zł ;-). I wiecie co zrobię ? Jadę na grzyby :-/. Pozdrawiam.