Andrzejm Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Potrzebuje waszej pomocy jakiego feedera kupić ,będę łowił na stawie i rzece woda raczej wolno płynąca .Długość 300cm bo moje miejscówki są w zakrzaczonych miejscach i długim kijem trudno się rzuca z pod drzew poza tym wole krótsze kije. Koszyk max 50 g. Czekam na wasze propozycje.
Andrzejm Posted April 2, 2016 Author Posted April 2, 2016 Tego się spodziewałem .Może ktoś ma taki feeder . Mikado Trython Feeder 300/100
domek1995 Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Całkiem fajna wędka. Tylko trochę kluchowata na ryby poniżej 1.5 kg to polecam. Wykonanie całkiem dobre. Brakuje w niej jeszcze miększej szczytówki no ale zawsze można dorobić samemu. Koszyki 50 gr wypchane zanętą jeszcze bezproblemowo można wyrzucić ale dajmy na to 70 gr z zanętą może być już problemem.
Irecki Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 Mikado Golden Bay . Nie sugeruję się wyrzutem do 140 gram bo tyle nią nie wyrzucisz. Wędka Jest świetna na ryby do 5-7 kg , czuć na nie nawet plotkę, jej praca daje dużo radości z holu a i rzucić nią można dość daleko. W zestawie 4 szczytowki i jak będzie woda z większym uciagiem to dasz nią radę łowić , jeśli nie stać cię na 2-3 wędki to ta jest uniwersalna i daje dużo możliwości. Oraz ładnie się prezentuje.
Andrzejm Posted April 9, 2016 Author Posted April 9, 2016 A co myślicie o JAXON SILVER SHADOW FEEDER ?
Sasanek Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Dupy nie urywa ,, chińczyk" jeden z wielu: Jaxon, konger, mikado, cormoran myślę że te wędki jak ktoś kiedyś zauważył robił jeden chińczyk tylko naklejki inne. Jak dysponujesz małym budżetem to kupuj.
robin Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 59 minut temu, Sasanek napisał: Dupy nie urywa ,, chińczyk" jeden z wielu: Jaxon, konger, mikado, cormoran myślę że te wędki jak ktoś kiedyś zauważył robił jeden chińczyk tylko naklejki inne. Jak dysponujesz małym budżetem to kupuj. Sadze,że twoja opinia jest nie podparta niczym konkretnym. Mokado, cormoran to uznane firmy i nie polecają byle czego. Teraz wszyscy produkuja w Chinach bo taniej. Słynna daiwa też produkuje w Chinach.... wszystko zależy od tzw. kontroli ostatecznej która co i jakie produkty dopuszcza do sprzedaży. Co Twoim zdaniem warto kupić?
Sasanek Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Oczywiście ja też bym kupił coś Chińskiego, ale jeśli miał bym polecać to szukał bym w daiwach lub trabucco. Nie wszyscy Greys robi w Malezji
Andrzejm Posted April 10, 2016 Author Posted April 10, 2016 Też kupie coś wykonane przez malutkie rączki.Bo feederem łowie niezbyt często tak dla odmiany od spiningu.
kafel Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Też podejrzewam że jakiś pan Fuu Manczu w swojej fabryce w chinach tucze sprzęt wędkarski dla wielu firm i tylko co jakiś czas zmienia naklejki, Sami zobaczcie podobieństwo do zaubera dama i innych http://pl.aliexpress.com/category/100005451/fishing-reels.html?spm=2114.30012708.2.351.uep8g4 Nie dotyczy to tylko branży wędkarskiej. Takie mamy czasy, sprzęt ma wytrzymać okres gwarancji a później kosz. Większość klientów tego oczekuje. Ma być tanie i nowe.
rapala Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 (edited) Wszyscy którzy poszukują dobrej klasy wędzisk może zainteresują się firmą Browning http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/wedki-feedery-browning-g3-a11-p2082.html Marka trochę u nas zapomniana ale robiąc naprawdę dobrej klasy sprzęt. Na stronie F M większość wędzisk niedostępna ale zainteresowani na pewno je znajdą w innych sklepach. Sam przymierzam się do zakupu feedera na rzekę i 90% będzie to ta marka http://allegro.pl/wedka-browning-syntec-zx-feeder-100g-i5917600709.html Edited April 10, 2016 by rapala
kafel Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 (edited) Sam jestem ciekaw opinii użytkowników tego sprzętu. Nie chodzi mi o kije starszej daty - bo to na pewno klasyka, ale te oferowane ostatnio. Choć jestem fedeerowcem amatorem to mogę polecić http://skleptrabucco.pl/selector-pellet-feeder-390-h-trabucco/ Wędka fajnie wykonana - i jakoś ją po prostu lubię. Edited April 10, 2016 by kafel dopiska
Sasanek Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 http://drennantackle.com/productDetail.php?category=93 nigdy nie milem w ręku wędki z Drenana, ma ktoś taki przybytek ? jak z jakością ? Co to jest ??
Damian Ł. Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Wędek spławikowych Drennan'a nie używałem, ale miałem method feedera tej firmy, a obecnie mam wędzisko typu Avon - nie są to może wędki super-ultra lekkie, ale producent wie co robi - są starannie wykonane i mają fantastyczną akcję - ryby praktycznie się nie spinają (z winy wędki). Zdecydowanie są to (moim zdaniem) wędki godne polecenia !!
Jaś _Wędrowniczek Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Ja tylko moge przytaknac rapali. Mam dwa feeder'y Browninga ze sredniej polki (moze sredniej wyzszej?) i moge je polecic. Musze jednak zastrzec ze tylko jeden z nich byl nad woda fajnie i dbale wykonany, lekki i fajnie czuc na nim rybe. Kurcze nie mam go pod reka i nie wiem jak go zwa Jesli chodzi o wedki Drennan'a to sa one dosc popularne w UK i mysle ze mozna smialo zaryzykowac ich zakup. Jednak macania w sklepie lub nad woda zarowno jednego jak i drugiego nic nie zastapi.
Andrzejm Posted April 21, 2016 Author Posted April 21, 2016 Ciekawy opis ma wędka MITCHELL Avocet Feeder interesuje mnie długość 330 /90 g waga feedera 180g .
Dawid Bukała Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Polecam ci Daiwa Powermesh fedeer 3.3m wyrzut do 100g. PS. Kolego idź do sklepu wędkarskiego i wes w rączkę kij i zobacz czy on ci siedzi w rączce, my tak możemy wypisać kije a ty weźmiesz w rękę i powiesz co to za ciulowy kij.
Andrzejm Posted October 10, 2016 Author Posted October 10, 2016 Jeśli ktoś łowi tym feederem to proszę o opinie ? Mikado x-plode Medium feeder 360/200 . Aktualnie łowie feederem Mikado golden bay 360 /140 z którego jestem zadowolony ale druga wędka ma być mocniejsza od golden baya.
Andrzejm Posted October 11, 2016 Author Posted October 11, 2016 Jeśli nikt nie łowi na ten, to może ktoś poleci jakiś inny mocny feeder. Tylko nie piszcie aby iść do sklepu bo to nie ma sensu u mnie są słabo zaopatrzone.
mateuszgorycynski12 Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 A używał ktoś może Shimano Alivio ?
robin Posted November 24, 2020 Posted November 24, 2020 Temat stary jak świat, ale weszło tyle nowych firm i nie wiem co wybrać na pierwszego feederka. Planuję łowić na Wisloku, Wisłoce i Sanie. Koszt to max 350 zł. Preferowana dł to 330-360. Jakieś propozycje?
delux64 Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 (edited) https://allegro.pl/oferta/daiwa-black-widow-feeder-330-100g-nowosc-7317651385 są i inne o różnej długosci i cw............ Edited November 25, 2020 by delux64
Gabriel Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 Ja używam i polecam 2 firmy - Flagman i Navis. Oba można kupić w Rzeszowie. Flagman u Pana Ryby, Navis w Haczykowo.pl. Pomachasz, sprawdzisz. Zobaczysz inne modele np Mikado Ultraviolet. Kwestia ciężaru wyrzutu i tego co lubisz -sztywniej, bardziej miękko itd.
Bobsoon89 Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 Jaxon Genesis Pro, podobno bardzo solidne i dobrze wykonane kije, wiele osób chwali jak za te pieniądze. Spokojnie zmieścisz się z budżecie i jeszcze zostanie☺
LuJu Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 47 minut temu, Bobsoon89 napisał: Jaxon Genesis Pro, podobno bardzo solidne i dobrze wykonane kije, wiele osób chwali jak za te pieniądze. Spokojnie zmieścisz się z budżecie i jeszcze zostanie☺ Tak. Nie są tak ładnie wykonane jak np. Cormoran, którego miałem poprzednio, ale blank jest OK, da się celnie rzucić i kontrolować rybę w czasie holu. Ja łowię na feedera parę razy do roku - lepszego więc nie potrzebuję, a przelicznik cena/jakość bardzo korzystny.
Recommended Posts