krs Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 16 dni, trochę długo Czas na serwerze musiał się przestawić, dostawca twierdzi że nic nie robił, pewnie samo się poprzestawiało Poczekam jeszcze na reakcję supportu serwera...
krs Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Czas powinien wrócić do normy, zmieniłem wszystkim ustawienia na czas GMT.
FriQ Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Coś mi się teraz chacik nie wyświetla, czyżby jakiś błąd ?
krs Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Chatbox jest wyłączony. Jak dla mnie to zbędny bajer, na razie nie planuję ponownego włączenia.
mapet77 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Tym bardziej, że i tak niewielu z niego korzystało. Niektórzy userzy i tak zaśmiecają wątki, wymieniając się informacjami niezwiązanymi z tematem
krs Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Pomyślimy nad zamiennikiem Shoutboxa, może jakieś Cafe PSW , czyli taki miejsce na pogadanki o niczym, na jakiej zasadzie jeszcze nie wiem, być może będzie to specjalna grupa społecznościowa albo coś innego, coś się wykombinuję.
FriQ Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Dobry pomysł Bo czasem ma sie jakieś pytania a po co zaśmiecać wątki
kroku Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 No właśnie ,dlaczego na forum nie ma shout boxa ? Nie wiem czy dobrze napisałem ,czasem fajnie by było ogólnie sobie popisać w stylu "co tam" Dlatego właśnie ciekawy jestem ,czemu nie ma takiego czegoś ....
bartek_ps Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Czat był ale admin mocą swą wyłączył go na czas nieokreślony
krs Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 Shoutbox na tym forum zrobił więcej złego niż dobrego. Po pierwsze wpływał negatywnie na "stabilność" silnika. SB nie jest standardowym modułem vBulletin - trzeba wgrywać modyfikacje, jestem zdania że im mniej tego typu dodatków tym lepiej. Po drugie część treści zamiast trafić na forum trafiała na SB, nie wszyscy dobrze rozumieją do czego służy SB. Po trzecie tak jak pisał @rapala SB w pewnym momencie się "przejadł" dlatego go ostatecznie wyłączyłem. Nie jest wykluczone że w przyszłości włączymy to ponownie...
kroku Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Ok.kumam Panowie ,szkoda że nie ma ale jak obciąża forum to lepiej żeby go nie było .
krs Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 Z Shoutboxem miałem same problemy, szkoda kaleczyć komercyjny silnik zbędnymi bajerami. Może w serwisach zrobionych na zasadzie choinki z mnóstwem "dodatków" stawianych na friko serwerach ma to sens, mi bardziej zależy na tym aby serwis się nie sypał i chodził stabilnie i był bezpieczny - każdy dodatek wpływa również na bezpieczeństwo całości.
Recommended Posts