Patryk Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 Witam.czy ktoś z kolegów mógłby coś powiedzieć o tym patyku. Bo właśnie do mnie leci .i zastanawiam się czy na sandacza się nadaje ? Dodam że kijek jest do 14 g
LukaszZ Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 Pewnie mało kto operuje tym kijem bo to u nas nowość. Ale jeżeli to coś podobnego do zwykłego Avida to jak najbardziej będzie pod sandacza.
Zbigniew Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 Każdym kijem można złowić sandacza. Czy to będzie komfortowe łowienie zależy gdzie będziesz łowił i na jakie przynęty. Duża nizinna rzeka i guma 30g i te 14g może okazać się za mało. Tej wędki nigdy w rękach nie trzymałem i mogę się mylić.
krs Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 Jeżeli to model: AXS69MLXF , jest to kij jednoczęściowy 2,03m, wędka typowa do łowienia z łódki, kij opisany do 14g ale 20g myślę ze ogarnie jak to w STC bywa. Chyba ze to inna wędka, napisz konkretnie jaki model kupiłeś będzie prościej coś więcej napisać.
Patryk Posted August 4, 2016 Author Posted August 4, 2016 Axs70mlf2 taki modela będę nim lowil głównie z łódki na naszym rzeszowskim zalewie
krs Posted August 4, 2016 Posted August 4, 2016 19 minut temu, Patryk napisał: Axs70mlf2 Mam STC ale Premier`a PS70MLF2, ta sama długość, dwuczęściowy do 14g, bardzo uniwersalny kijek od większego okonia po sandacza z łódki , myślę że ten Avid będzie równie uniwersalny ale z pewnością nieco szybszy, będziesz zadowolony. Z tgo co widzę Axs70mlf2 jest opisany do 11 a nie 14g, ale powinien 15g pociągnąć, jak nie więcej.
Patryk Posted August 5, 2016 Author Posted August 5, 2016 I tu jest też zagadka czemu na stronie st.croix jest opisany do 11 a jak się wchodzi na stronę przypuszczam przedstawiciela tej firmy w Polsce mianowicie corona fishing to tam jest opisany do 14 g
krs Posted August 5, 2016 Posted August 5, 2016 Ze strony St Croix: AXS70MLF2 7' ML Fast 2 4 - 10 1/8 - 3/8 . 3/8 uncji to jest jakieś ~11g. Musi byś błąd na stronie tego sklepu.
Patryk Posted August 5, 2016 Author Posted August 5, 2016 Zapytałem corona fishing dlaczego u nich jest zawyzone cw ? oni celowo podnieśli cw. Ich zdaniem to jest więcej niż producent podaje
Recommended Posts