red39 Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 A Ja się chyba zakochałem, na wakacjach takie rzeczy widziałem w przyszłym roku chyba spróbuję szczęścia w połowach z plaży... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Ja natomiast na wiosnę planuje trocie a trochę później, gdy zakwitną rzepaki belony. W tym roku łowiłem 3 razy ..po kilka godzin i też się zakochałem w solance Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Madura Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 (edited) Polecam wybrać się koniecznie na... ŚLEDZIE! (co prawda nie plażowe a portowe łowienie) Jak siądzie na 4 metrach komplet 5 sztuk koło 30cm to jazda na maxa... dla szczurów lądowych niemała egzotyka, ilość brań przeogromna, niespotykana jak na nasz codzienne warunki, wspominam bardzo miło. Poza tym warto też wziąć spinning na portowe okonie czające się pod pomostami i burtami łodzi. Przybrzeżne wody są dosyć słodkie, trafić można i szczupaka... ach ten Bałtyk, tylko dlaczego on tak daleko? Edited August 11, 2016 by Piotr Madura Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 (edited) No tak … marzec, kwiecień to trocie … Początek maja to belony. Łowienie i jednych i drugich dość fajne ..wchodzisz do wody w spodniobutach ile się da .. i z całej siły przed siebie. Z wiatrem w plecy widziałem podkład na szpuli pod plecionką. Dobry dynamiczny kij, dobra przynęta i lata. faktycznie okonie. I jest ich całkiem sporo, tak samo jak sandaczy. A śledzie … dowiązujesz choinkę z haków … i wyciągasz … po kilka sztuk … faktycznie dość egzotyczne łowienie jak dla nas górali, ale mi się szybko znudziło. Poza tym raz wytargałem babkę .. i się w pewnym momencie trochę wystraszyłem co to za potworek W porcie to i gigiantyczne leszcze – wszystko na spinning, prawidłowo zapięte na dość duże przynęty. Koledzy kilka alt temu pojechali też gdzieś wiosna na belony .. belon już nie było ..ale za to szczupaki takie 70+ do metrówek, okonie 35+ Do tego kilak rzek z trociami, łososiami, pstrągami ..i wybrzeże wydaje się być całkiem interesujące. Nie tylko fladra z frytkami, piwo, parawaniki i dziki na plaży … Wakacje nad morzem mogą być całkiem przyjemne ... Edited August 11, 2016 by rapala Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHIT_TLER Posted April 6, 2020 Share Posted April 6, 2020 (edited) Powspominać przynajmniej można Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited April 6, 2020 by SHIT_TLER Link to comment Share on other sites More sharing options...
DziubnieLubNie Posted February 10 Share Posted February 10 Będąc na wakacjach w Hiszpanii wiele razy widziałem głównie starszych panów (wyglądali bardziej jak miejscowi) siedzących z kijem nie tyle na plaży co na skałkach przybrzeżnych. Strasznie mnie korciło aby też spróbować połowić. Ciekawi mnie czy może ktoś wie czy potrzebne tam w Hiszpanii jest jakieś pozwolenie czy po prostu kupuję tanią wędkę w lokalnym sklepie i idę na ryby na morzu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpe Posted February 10 Share Posted February 10 Potrzebujesz zezwolenie, które wykupuje się w lokalnym magistracie. O ile pamiętam kilkanaście euro na 2/3 lata. Można skorzystać z pośrednika internetowego, ale taka przyjemność już ponad 50 e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts