krs Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Zakupiłem za niewielkie pieniądze multitool marki Gerber, nie planowałem zakupu ale myślę że narzędzie to przyda się nad wodą, temat dość ogólny piszcie czy używacie tego typu gadżetów i ewentualnie co polecacie a czego nie. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
LuJu Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Widać, że nie jest dedykowany do wędkarstwa - brak korkociągu.
rapala Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 "Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów smakowych ..." ogólnie wiadomo ,że te odkręcane są najsmaczniejsze . A wracając do tematu to chyba tez zakupię taki lub podobny multitool.W tym roku podczas pływania rozleciało mi się zabezpieczenie przy dźwigni silnika.Tak napawde usterka do naprawienia "na tym czasem" na wodzie,oczywiście jak się ma czym .Trzy kilometry dymania do samochodu po to aby mieć dostęp do śrubokręta. ..
krs Posted August 24, 2016 Author Posted August 24, 2016 1 godzinę temu, LuJu napisał: Widać, że nie jest dedykowany do wędkarstwa - brak korkociągu. Cenna uwaga, można ten brak przeboleć zważywszy na koszt zakupu ~30zł, nie można mieć wszystkiego, najważniejsze - jest otwieracz do butelek.
LuJu Posted August 24, 2016 Posted August 24, 2016 Butelki można doskonale otwierać dolnikiem od muchówki. Typowego multitoola nie używam - do sytuacji awaryjnych wystarcza mi swiss army knife Victorinoxa.
krs Posted August 24, 2016 Author Posted August 24, 2016 Jesteś w lepszej sytuacji ja nie jestem muszkarzem, dolnikiem od spinningu butelki raczej nie otworzę.
rafaello Posted August 25, 2016 Posted August 25, 2016 23 godziny temu, krs napisał: Jesteś w lepszej sytuacji ja nie jestem muszkarzem, dolnikiem od spinningu butelki raczej nie otworzę. Ale stopką kołowrotka czy wahadłówką poradzisz
Recommended Posts