Maju Posted August 27, 2016 Posted August 27, 2016 (edited) Witam, O ile się nie myle jest to mój pierwszy post na forum, choć już je odwiedzam od dluższego czasu. Także Witajcie Forumowiczowie :D. Łowie klenie na spining juz około 3 lat, zaczynałem swoją przygode z wędką shimano catana 2.7, 5-20g. Już od jakiegos czasu chciałem wymienic wędka na nową. Pare dni temu ułamałem górną przelotke i od tego czasu szukam czegoś nowego. Postanowiłem tutaj poprosić o poradę w doborze wędki i kołowrotka do niej. Do moich wstepnych wymagań na temat wędki należa dł. 2,70 ciężar wyrzutu do około 13-16g. Kołowrotek z przednim hamulcem najlepiej o szerokiej szpuli do żyłeczki 0.16. łącznie chciałbym wydać około 500zł, ew jestem w stanie dopłacic pare złotych do kolowrotka. Z góry dzięjuje za pomoc Pozdrawiam Edited August 27, 2016 by Maju
Lucjan Kula Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Team Dragon Pro selection do 14 gram bardzo dobra wędka pod klenia jazia ogarnie też sporego bolenia niestety już jej nie produkują musisz znaleść używkę w dobrym stanie koszt +- 300-400 zł polecam
rally Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 (edited) z miesiąc temu na Jerku ktoś miał do sprzedania TD 3-14, nie wiem tylko czy fasta czy med-fasta, ale raczej nie było zainteresowania, może ma jeszcze. ja mam i polecam jak Lucek pisze (mój niby med-fast), czucie jak na kij sklepowy rewelacja, tylko sa opinie ze delikatny, a jak nie kupisz TD to uniwersalnie i tez spoko będzie Daiwa Exceller 3-18, ogarnie też lżejsze bolkowe wabiki, a i mniejsze rybki nie spadają z niego Edited September 16, 2016 by rally
Dawid Bukała Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 Ostatnio trzymałem w rasi Daiwa Exceller 3-18g fajne wedzisko i juz zbieram budżet na niego.
Damian Ł. Posted September 17, 2016 Posted September 17, 2016 Daiwa Exceller - fajny, lekki kijek, rybki z niego rzeczywiście nie spadają, ale "korek" się sypie (mogli by dać piankę) i na żyłce praktycznie nie czuć pracy przynęty - trochę lepiej jest, gdy ten kij współpracuje z cienką plecionką np. 6 lb.
bongo Posted June 9, 2019 Posted June 9, 2019 Posiada ktoś DAM Microflex 2.7m 2-10gr ? Polecacie na klenia na Wisłok ?
damien79 Posted June 9, 2019 Posted June 9, 2019 Jak dla mnie ten DAM jest odpowiedni pod te ryby. W tej cenie chyba nie ma konkurencji.
rrthc Posted June 9, 2019 Posted June 9, 2019 Będziesz pan zadowolony. Mam wersję 1-7 g i tą krótszą,ale powiem ci że wytrzymał szczupaka pod 60 cm. Jak dla mnie kij mega. Szybki i do tego parabola tak jak lubię.
mano Posted June 23, 2019 Posted June 23, 2019 Dragon MS-X MicroSpecial 2-14g kijek trochę droższy bo trzeba wydać 400 zł ale świetny, wart swojej ceny
Recommended Posts