Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

O ile się nie myle jest to mój pierwszy post na forum, choć już je odwiedzam od dluższego czasu. Także Witajcie Forumowiczowie :D.

Łowie klenie na spining juz około 3 lat, zaczynałem swoją przygode z wędką shimano catana 2.7, 5-20g. Już od jakiegos czasu chciałem wymienic wędka na nową. Pare dni temu ułamałem górną przelotke i od tego czasu szukam czegoś nowego. Postanowiłem tutaj poprosić o poradę w doborze wędki i kołowrotka do niej. Do moich wstepnych wymagań na temat wędki należa dł. 2,70 ciężar wyrzutu do około 13-16g. Kołowrotek z przednim hamulcem najlepiej o szerokiej szpuli do żyłeczki 0.16. łącznie chciałbym wydać około 500zł, ew jestem w stanie dopłacic pare złotych do kolowrotka.

Z góry dzięjuje za pomoc :)

Pozdrawiam

Edited by Maju
  • 3 weeks later...
Posted

Team Dragon Pro selection do 14 gram bardzo dobra wędka pod klenia jazia ogarnie też sporego bolenia niestety już jej nie produkują musisz znaleść używkę w dobrym stanie koszt +- 300-400 zł polecam 

Posted (edited)

z miesiąc temu na Jerku ktoś miał do sprzedania TD 3-14, nie wiem tylko czy fasta czy med-fasta, ale raczej nie było zainteresowania, może ma jeszcze.

ja mam i polecam jak Lucek pisze (mój niby med-fast), czucie jak na kij sklepowy rewelacja, tylko sa opinie ze delikatny, a jak nie kupisz TD to uniwersalnie i tez spoko będzie Daiwa Exceller 3-18, ogarnie też lżejsze bolkowe wabiki, a i mniejsze rybki nie spadają z niego

Edited by rally
Posted

Daiwa Exceller - fajny, lekki kijek, rybki z niego rzeczywiście nie spadają, ale "korek" się sypie (mogli by dać piankę) i na żyłce praktycznie nie czuć pracy przynęty - trochę lepiej jest, gdy ten kij współpracuje z cienką plecionką np. 6 lb.

• 2 years later...
Posted

Będziesz pan zadowolony.

Mam wersję 1-7 g i tą krótszą,ale powiem ci że wytrzymał szczupaka pod 60 cm. Jak dla mnie kij mega. Szybki i do tego parabola tak jak lubię.

• 2 weeks later...
Posted

Dragon MS-X MicroSpecial 2-14g kijek trochę droższy bo trzeba wydać 400 zł ale świetny, wart swojej ceny