irenikus Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Nie wiem czy pisze post w odpowiednim dziale, jeżeli nie to proszę administratorów o przeniesienie. Proponuję aby tutaj wpisywać aktualne wieści co do zawodów wędkarskich na podkarpaciu (miejsce i termin). Pomoże to zawodnikom chcącym wziąść udział jak i wędkarzom planującym wyprawę na określony zbiornik
irenikus Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Witam. Orientuje się ktoś może czy w niedzilę 14-go są w okolicy jakieś otwarte zawody spławikowe? Z ostatnich informacji zawody w Tarnobrzegu zostały odwołane.
kafel Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Koło Nr 1 "Stulecie" w Rzeszowie Super pomysł.Jedzie ktoś z dzieciakami?
marekn Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Za dwa tygodnie warto wpaść na te: Okręg PZW Krosno
mikado Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Jakby ktoś był chętny. 7-8 wrzesień gruntowo-spławikowe nocne zawody towarzyskie Miejsce zawodów Werlas 0środek sportów wodnych Sarzyna Wpisowe 10zł godzina 14
kroku Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 mikado ,może się piszę ,muszę sprawdzić grafik czy nie mam nocki w robocie. To z koła z Leska? Jak coś to się wypytam Przemka...
Asterix500 Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 (edited) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych, więcej informacji pod numerem na załączonym plakacie. Edited October 28, 2013 by Asterix500
Gabriel Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Poprawcie mnie jeżeli źle myśle ... albo coś źle czytam ... Zawody spinningowe -5h - i każdy zawodnik powinien posiadać siatkę do przechowywania ryb? (!) to chyba jakiś żart … Zróbcie proszę wniosek o to aby zawody odbyły się na żywej rybie i aby wystarczyła dokumentacja foto lub łowienie w parach. Jakoś nie wyobrażam sobie klenia czy szczupaka targanego 5h po krzakach w siatce ;/ Myślałem ze takie czasy już minęły –a tu proszę –sami chcecie sobie wybić całą populacje ryb w takiej małej i urokliwej rzeczce. I już czytam te lamenty na wiosnę że nie ma ryb w rzece ;/
bronzo77 Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Nie, czekaj chyba nie do końca. Wydaje mi się, że siatkę targasz do spotkania najbliższego zawodnika lub sędziego i wtedy robisz fotę.
kurak Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Siatka tylko do przetrzymywania ryby do momentu spotkania innej osoby która może Ci ją zmierzyć i wpisać w kartę (osoba z innego koła bądź sędzia)
koobuch Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Gabrielu tak jak kolega wyżej napisał, siatka jest potrzebna do momentu spotkania innego zawodnika lub sędziego. Co na Mleczce nie powinno długo potrfać. Juz od kilku lat rozgrywane są zawody spinningowe na tej rzece i nigdy nie były one rozgrywane na martwej rybie, zawsze wszystkie wracją z poworotem do rzeki. Po prostu w okręgu Przemyskim na zawodach spinningowych nie robimy fotek tylko innny zawodnik mierzy i wpisuje do karty rybę. Jako organizator serdecznie zaparszam wsyztskich do wzięcia udziału w tych zawodach ! Chciałbym jeszce dodać że każdy zawodnik otrzyma pamiątkowy gadżet, przed i po zawodach będzie podany posiłek, Puchary w róznych kategoriach. Pod tym linkiem wyniki i relacja z tamtego roku Koło Pozdrawiam Mateusz Kowal
LukaszZ Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 No dobra ale powiedzmy że złowiłem szczupaka ponad wymiar i mam z nim w siatce szukać innego zawodnika? Serio pomyślcie nad zmianą regulaminu bo to bezsens. Wystarczy aparat i zdjęcie do miarki tym bardziej że to przecież zawody towarzyskie!
kurak Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Spotkanie kogoś to jest raptem 15-20 minut i wcale nie trzeba chodzić i szukać zawsze ktoś gdzieś się przemieszcza
Siksa Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Nie wystarczy, bo nie każdy jest uczciwy i nie ma tu żadnego znaczenia, że zawody są towarzyskie. Jak ktoś ma ciągoty do wałków, to dla takiej osoby to żadna różnica. Nie szukasz sędziego, bądź innego zawodnika. Rybę wkładasz do siatki i dalej normalnie łowisz.
tedi62 Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Jaką by nie zastosować formułę przechowywania/rejestrowania, to i tak wszystkich się nie pogodzi, organizator o tym decyduje/zadecyduje i to powinno wszystkim wystarczyć. Kto tego nie akceptuje to po prostu się nie pojawia na zawodach i kropka.
HeadAche Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Heh, co do zdjęć to słyszałem ze nie dawno jeden zawodnik łamał kręgosłup rybie aby naciągnąć pare milimetrów. Samo zdjecie temu nie zaprzecza a pokazanie żywej ryby koledze/zawodnikowi juz tak. Wg mnie wszystko można zrobić a nawet transportować rybe w siatce tylko z głową. Inną sprawą jest ze zawsze znajdzie się jaki przypał co będzie kombinował na boku.
koobuch Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Ze strony organizatorów V Spinningowego Pucharu Mleczki, chciałem podziękować wszystkim za udział. W zawodach wzieło udział 57 zawodników (Przeworsk, Rzeszów, Przemyśl, Jarosław, Dynów, Pruchnik, Radymno, Nowa Sarzyna, Leżajsk, Strzyżów, Lubaczów, Kańczuga) . Po całonocnym deszczu woda w rzece zabrudziła sie co miało bardzo duży wpływ na wyniki. Tylko 9 zawodników złowiło ryby zaliczane do punkatcji. Zwycięzcą zawodów został Łukasz Hul (szczupak 52,8 ). Szersza relacja i fotki juz wkrótce. Pozdrawiam Mateusz Kowal http://i39.tinypic.com/2s0bchv.jpg
Dariusz Maciuba Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 17 listopad Niedziela ostatnie zawody z cyklu Muchowego GP Krosno,zachęcam początkujących jak i zaawansowanych Muszkarzy do spędzenia miło czasu nad Sanem.Zbiórka 9 rano zajazd Gawra w Łączkach.
darius88 Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Wie ktoś może czy zawody organizowane wks Rzeszów 17 listopada są dla wszystkich zainteresowanych bez względu na przynależność kołową ?
Asterix500 Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Pod tym linkiem wyniki i relacja z zawodów: http://www.pzw.org.pl/688/wiadomosci/87085/66/v_spinningowy_puchar_mleczki__przeworsk_10112013
kabłon Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Pod tym linkiem wyniki i relacja z zawodów:Koło Powiem tak byłem tam 2 raz i pojadę jeszcze na pewno nie raz. Super ludzie dla mnie wzorowa organizacja i piękna rzeczka a liczba startujących przy tej niesprzyjającej pogodzie mówi sama za siebie
Sasanek Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Zawody miały odbyć się na zalewie w Zwieńczycy przy obecnym stanie wody to raczej nie realne. Co dalej ?
Recommended Posts