Suwek Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Cześć, Mam pytanie do muszkarzy o kurs ogólny (dla początkujących) szkoły Vision - prowadzony przez Adama Sikorę. Ma ktoś z Was doświadczenia ze szkołą Vision? Może ktoś z Was brał udział w tym kursie i mógłby napisać parę słów na ten temat. A może ktoś też ma w planach wzięcie udziału? Jestem spinningistą i od dłuższego czasu prześladują mnie myśli o muchach Dlatego postanowiłem, że czas spróbować i poznać wędkarstwo muchowe (to ambitny plan na 2018). Cena kursu nie jest jakaś straszna bo 490 + noclegi + licencja OS San. Tutaj więcej szczegółów: http://informacje.hurch.pl/?m=21 Dzięki za pomoc i opinie, Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Kilku moich znajomych brało udział w tym kursie i byli bardzo zadowoleni. Adam Sikora to bardzo fajny facet i świetny muszkarz. Jeśli pieniądze nie mają znaczenia to myślę, że warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 W pierwszych latach istnienia szkoły Adam Sikora prowadził kursy na Dunajcu. Ja pierwsze rzuty wykonywałem pod okiem Franciszka Szajnika, z którym można było się umówić na jeden lub kilka dni zajęć na Sanie w okolicach Dynowa. Warto zacząć pod okiem mistrza. Nawet jak stwierdzisz, że jeszcze nie teraz, to przynajmniej się nie zniechęcisz. A wspomnienia z kursu nie dadzą zapomnieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Byłem na tym kursie. Dla osoby początkującej super sprawa. Adam pokażę i przećwiczy z Tobą każdą metodę, odpowie na wszystkie pytania. Oczywiście nie musisz mieć żadnego sprzętu, wszystko począwszy od ciuchów po zestaw będziesz mieć udostępniony. Spanie u Mirka i Dorotki a tam pyszne jedzenie i super atmosfera Poznasz nowych ludzi w tym Adasia, połowisz rybki na oSie i na pewno wkręcisz się w muszkarstwo PS za uczestnictwo w kursie w sklepie Vision przysługuje Ci rabat na cały asortyment. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suwek Posted October 10, 2017 Author Share Posted October 10, 2017 Dzięki za odpowiedzi, na 99% wezmę udział w przyszłym roku (wiosna-lato). Dnia 9.10.2017 o 15:17, ryba7 napisał: ... i na pewno wkręcisz się w muszkarstwo No i tego się obawiam Z tego co słyszę to kto spróbował raz ten "przepadł", a żeby liznąć teorii wczoraj zamówiłem sobie książkę Sikory "Wędkarstwo muchowe" Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrenĐi Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 (edited) Witam wczoraj byłem w sklepie u Pana Adasia Sikory na 'drobnych zakupach' i rozmawiałem z chłopakami na temat kursu praktycznie od 2 czy 3 lat nieprzerwanie od maja do października co tydzień odbywa się taki kurs Jest też fajna opcja skompletowania sobie np 5 znajomych i ogarnięcia sobie takiego kursu indywidualnego dla takiej grupy Nie bez powodu mówię o 5 osobach ponieważ przeważnie od takiej ilości osób startuje kurs Ja również w przyszłym roku chciałbym skorzystać z tej opcji także gdyby znalazło się te 5 czy 6 osób od Nas z forum to można by się grupowo zapisać na dany termin, do ustalenia telefonicznie z chłopakami, i fajnie spędzić czas w doborowym towarzystwie Koszta faktycznie nie są jakoś strasznie wygórowane w stosunku do wiedzy jaką można 'chapnąć' i miejsca w którym można połowić także naprawdę jest to temat godny uwagi Warto też dodać, że szkoła Vision zapewnia wszelki niezbędny nad wodą sprzęt także oprócz chęci i odrobiny gotówki nie trzeba niczego więcej Edited October 19, 2017 by GrenĐi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suwek Posted October 19, 2017 Author Share Posted October 19, 2017 GrenĐi, to nam jeszcze tylko 3 brakuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrenĐi Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Zobaczymy jak to będzie w 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrenĐi Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Myślę, że nawet gdyby było 3 osoby to dało by radę już to ogarnąć bo Piotrek Gybej mówił, że czasami jak im brakuje osoby czy dwóch to po prostu dzwoni po swoich znajomych którzy chętnie przyjeżdżają i zapełniają im listę Link to comment Share on other sites More sharing options...
halfdanTheBlack Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Też jestem chętny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polier Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Ja też jestem chętny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaś _Wędrowniczek Posted January 11, 2018 Share Posted January 11, 2018 Mi mucha tez zaczela po glowie chodzic. W jakim terminie byscie chcieli ten kurs zrobic. Ja moge wystartowac tylko w drugiej polowie lipca i z pocztakiem sierpnia. Nie wiem jak Wy chlopaki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrenĐi Posted January 11, 2018 Share Posted January 11, 2018 Co do ustalenia terminu to będzie można dzwonić zaraz po weekendzie majowym bo wtedy chłopaki ze szkółki mają już dokładny terminarz zawodów rozgrywanych na OS'ie. Mnie na pewno nie pasuje druga połowa czerwca i pierwsza połowa sierpnia ponieważ mam wtedy wesela. A tak to tylko będę musiał zgrać się jakoś z pracą.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suwek Posted January 12, 2018 Author Share Posted January 12, 2018 Ja również jedynie okres wakacyjny - lipiec/sierpień dla mnie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polier Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 mi też pasuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrenĐi Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Panowie, zapisy już ruszyły, terminy znajdziecie na stronie hurch.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polier Posted April 16, 2018 Share Posted April 16, 2018 Ja teraz mam dużo czasu odpada mi weekend 9-10 czerwca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaś _Wędrowniczek Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 On 4/3/2018 at 9:47 PM, GrenĐi said: Panowie, zapisy już ruszyły, terminy znajdziecie na stronie hurch.pl No wlasnie widzialem. Przylatuje do Pl w wakacje prawie na 4 tyg a tu nie ma w tym czasie zadnego kursu Dupa zbita bo sie juz napalilem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suwek Posted April 18, 2018 Author Share Posted April 18, 2018 2 godziny temu, Jaś _Wędrowniczek napisał: Przylatuje do Pl w wakacje prawie na 4 tyg a tu nie ma w tym czasie zadnego kursu Dupa zbita bo sie juz napalilem. Może nie zbita Jak wspominał GrenĐi gdybyśmy zebrali ekipę 5 osób, to prawdopodobnie można się indywidualnie na termin umówić: Dnia 19.10.2017 o 15:18, GrenĐi napisał: Jest też fajna opcja skompletowania sobie np 5 znajomych i ogarnięcia sobie takiego kursu indywidualnego dla takiej grupy Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Zawsze zostaje Wam alternatywa czyli wynajęcie na np 2 dni przewodnika albo jakiegoś dobrego muszkarza z doświadczeniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaś _Wędrowniczek Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Dzieki chlopaki za podsuniecie dobrego pomyslu. Ja ma czas od 15.07 do 8.08 oprocz dwoch weekendow. Gdyby ktos chcial stworzyc jakas alternatywna grupe do walcie smialo na priva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrenĐi Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 Mnie osobiście pasują te terminy, które zostały wolne czyli od sierpnia do września ewentualnie zapytać o jakiś inny weekend Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaś _Wędrowniczek Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 Napisalem maila na [email protected] zeby sie dowiedziec dowiedziec czegos na temat dodatkowych kursow ale nie dostalem zadnej odpowiedzi. Czy ktos ma moze jakies dojscia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 Numer telefonu na stronie sklepu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaś _Wędrowniczek Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 Oczywista oczywistosc Czlowiek mieszka za granica to sie odzwyczail telefonowania do Polski. Pierwszy zawsze mail przychodzi do glowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts