Szwaja Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Poszukuję mapy na której są zaznaczone granice okręgów PZW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Kilka lat temu mapki były dostępne w kołach PZW (Przemyśl kupiłem w swoim dawnym kole, Rzeszów na Akacjowej). Takie same są dostępne http://www.bik-mapy.pl/mapy-wedkarskie-c-27.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
apioo Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Ta mapka to lipa była. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Ponieważ granice Okręgu Rzeszów były błędnie naniesione. Wg. mapy San w okolicach Dynowa należy do Okręgu Rzeszów, co nie jest prawdą i nigdy nie było. Mapka była ładnie wydana, laminowana. Nadaje się tylko do kosza,Okręg sprzedawał ją po 1zł. Posiadam i ja takową. Fajna pamiątka. Jako ciekawostkę powiem że taka mapa,tylko w większych rozmiarach wisiała dumnie w sekretariacie PZW Okręg Rzeszów. Być może jeszcze wisi. Podejrzewam że w gabinecie prezesa również wisiała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 I tu masz rację . Dawniej łowiłem na Sanie od Wary do Babic i jako pierwszą miałem mapkę O. Przemyśl (dokładniejsza - skala, nielaminowana, wydana w 2011 czyli rok po rzeszowskiej). Rzeszów na mapce "podkradł" kawałek wody w okolicach Dynowa, ale na wykazie z tyłu było już o.k. Uważam , że warto ją mieć tylko dla danych z tyłu mapki. Zresztą łowiąc na styku okręgów warto mieć bardziej szczegółową mapę (kupioną lub z internetu ) i wykaz wód intersujących nas okregów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rally Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować takie coś znalazłem jeżeli chodzi o Przemyśl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts