szosznik Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 http://www.rp.pl/artykul/107590-Daj-ludziom-przejsc-do-rzeki-i-jeziora.html Mialem ostatnio zgrzyt z dzialkowiczem tzn mam co roku i czy nie mozna w jakis sposob ich oswiecic ze mamy prawo wedkowac ???
kropek26 Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 (edited) Przed wędkowanien wędkarz powinien dowiedzieć się do kogo należą wody i tym samym dojazd do nich .Jeżeli przebiegają przez prywatne grunty to wypadało by się spytać o zgodę właściciela czy możemy z nich skorzystać. Ale z tego co się orientuję to 5 m od wody to są tak zwane tereny rzeczne. Mają właściciela,ale mogą z nich wszyscy skorzystać. Edited January 7, 2018 by kropek26
uchal Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Nie jestem pewien czy pod dobrym tytułem piszę , ale innego nie znalazłem a nie chciałem zakładać nowego. Sprawa dotyczy sznurków oznaczonych czerwono-białymi taśmami rozwieszonych w poprzek rzeki Ropa na odcinku około 500 metrów w odległości co 20 metrów (foto) . Może ktoś z szanownych forumowiczów widział kiedyś coś takiego i jest w stanie wytłumaczyć po co i na jak długo? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
papltr Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Tak, przeciwko kormoranom. Na Sanie było to samo
uchal Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 Fakt , ze około kilometra poniżej tego miejsca zaobserwowałem białe drzewa takie same jak zostawiają gniazdujące kormorany. Dzięki koledzy , jestem mądrzejszy dzięki wam :-)
Recommended Posts