runfi18 Posted January 3, 2018 Posted January 3, 2018 Witam Poszukuje spodniobutów do brodzenia na Sanie w okolicach Leska w okresie od drugiej połowy marca do końca maja . Zastanawiam się czy lepsze będą neopreony czy oddychające . Mile widziane propozycje konkretnych modeli w cenie do 600zł.
LukaszZ Posted January 4, 2018 Posted January 4, 2018 W tym okresie można już śmiało hasać w zwykłych śpioszkach. W razie gdyby było bardzo zimno to lekka cebulka i też da radę a w letnich miesiącach plusów nie trzeba wymieniać. Co do modelu w tych okolicach celowych to : https://www.hurch.pl/sklep/wyprzedaz/keeper-waders-2-0/
Siksa Posted January 8, 2018 Posted January 8, 2018 (edited) Jedyne co można polecić w śpiochach Visiona to serwis. Na pewno nie wodery. W tym momencie to jest loteria. Nie trafisz, to będziesz miał okazję zaprzyjaźnić się z kurierem, który będzie je od Ciebie odbierał. W tym przedziale cenowym kupiłbym takie: https://bogdangawlik.pl/product-pol-12115-Jaxon-Wodery-Oddychajace.html http://www.wedkarski.com/ubrania/12754-wodery-oddychajace-skarpeta-neopren-jaxon.html Poszukałbym jedynie pewnego sklepu, który nie zleje Twojej ewentualnej reklamacji. Z Visionem jest o tyle dobrze, że jak będą Ci wymieniać na nowe, to gwarancja zaczyna się na nowo. Przy dość intensywnym wędkowaniu, można na tym długo pociągnać. Edited January 8, 2018 by Siksa
lisses Posted January 8, 2018 Posted January 8, 2018 Te z pierwszego linku Siksy wciąż są u mnie, po dwóch pełnych latach zaczęły się pocić i lekko puszczać na szwach poza skarpetkami, przejechałem całe szwy aquasurem i na ten moment sucho, wygląda na to że sam materiał jest w porządku Na rybach nie jestem jakoś nazbyt często ale myślę, że kilkadziesiąt razy w roku były na d....ie. Za te pieniążki naprawdę przyzwoite portki, no chyba, że razi kogoś napis Na pewno na następne portki nie mam zamiaru wydawać więcej niż 5-6 stówek. Kolega chwalił mi oddychające Mikado i kto wie, czy nie one padną moim zakupem jak moja reanimacja przestanie działać.
runfi18 Posted January 9, 2018 Author Posted January 9, 2018 A co sądzicie o tych : http://www.taimen.com/pl/pl/product/taimen-river-ii-classic-waders_99930406/102911
lisses Posted January 10, 2018 Posted January 10, 2018 Miałem kiedyś portki tej marki ale chyba wyższy model, wytrzymały ok 3 sezonów, później się rozlały jak druszlak. Jednak były to dość solidne portki z których de facto byłem i tak zadowolony, ale może ktoś używa ten właśnie model i się wypowie. Pozdrawiam
olo1 Posted January 10, 2018 Posted January 10, 2018 Tak jak koledzy piszą portki z pierwszego linku, są godne polecenia. Sam miałem je około 5 lat, kupiłem następne tej firmy.
DarekSTW Posted March 5, 2018 Posted March 5, 2018 Cześć, posiada ktoś może pełna rozmiarów spodniobutow Jaxon? Chodzi mi o dokładnie wymiary.
zionek77 Posted March 12, 2018 Posted March 12, 2018 Poleci ktoś jakiś sklep Rzeszów lub Kraków, z szerokim wyborem woderów, aby można było je przymierzyć ?
Kazekkaczor Posted March 12, 2018 Posted March 12, 2018 Sklep Glowatka w Krakowie na ulicy Starowiślna 40 (róg ul.Berka Joselewicza). Niedaleko starego miasta. Możesz sobie mniej więcej asortyment obejrzeć na stronie internetowej. Bardzo fajna obsługa. Fish Point także w Krakowie na ulicy Księcia Józefa 131A. Także cały asortyment dostępny w sklepie internetowym.
okoń Posted March 28, 2018 Posted March 28, 2018 Vision Kraków ul.Kobierzyńska.Oferta sklepu jest w internecie.
VeJeK Posted July 28, 2019 Posted July 28, 2019 Panowie szukam spodniobutów lecz w tej mniejszej cenie ,może coś w okolicach 200-250zl ,okazuje się że wodery jednak czasami nie wystarczają , ogólnie zastanawiam się nad czymś z decatlon, może ktoś coś polecić?
halfdanTheBlack Posted July 28, 2019 Posted July 28, 2019 Mogę polecić z czystym sumieniem spodniobuty z Decathlonu Caperlan WDS-1, których sam używam. Miękkie, wygodne, wytrzymała guma, która jeśli się jednak przebije jest łatwa do naprawy. No i oczywiście dobry serwis Decathlona. Podobno lepsze są WDS-5, myślałem kiedyś o ich zakupie i ciężko znaleźć o nich złą opinię. Ale tak na prawdę polecam oddychacze. Caperlana użytkuję w zimniejsze miesiące, jak szkoda mi śpiochów na krzaki, itp. W taka pogodę nie założyłbym gumy, żeby nie wiem co.. Wiem, że cena za zestaw śpiochy plus buty wydaje się spora, ale przy odrobinie wytrwałości i szczęścia w szukaniu można za dobre pieniądze ubrać się w używki. Niedawno pomagałem w zakupie koledze. Za śpiochy Taimena i buty Trapera zapłacił razem 350zł. Stan praktycznie sklepowy. Według niego najlepiej wydane pieniądze na sprzęt wędkarski ever
VeJeK Posted August 10, 2019 Posted August 10, 2019 Właśnie stałem się posiadaczem tych podstawowych spodniobutów z decatlona i jak na złość nie ma idealnego rozmiaru , głównie jest tak że jak ktoś ma dużą nogę to musi być przy masie lub jak ktoś ma mniejszą nogę to musi być chudy ,idealnie pasowało by mi rozmiar buta 44 i wielość L oczywiście takich nie ma ,tak więc zakupiłem rozmiar 44/45 wielkości XL i no wydaje mi się że są duże , ogólnie jeszcze trochę by do nich weszło i tutaj jest moje pytanie czy ktoś użytkował lekko większe ( w sumie but jest ok) spodniobuty i jak się w nich porusza w wodzie , czy jest jakaś różnica w komforcie jak i poruszaniu się w głębszych miejscach , na razie je przymierzam w domu lecz zawsze mogę oddać i kupić coś innego:)
LuJu Posted August 11, 2019 Posted August 11, 2019 Za duże w prądzie mogą stawiać większy opór, ale to wszystko kwestia kroju. Wyjdzie w praniu. Jezeli masz gumowe buty to jest jeszcze kwestia ślizgania się na kamieniach. Tutaj też guma gumie nierówna. Od biedy można podkleic plastikową trawą, albo dać parę wkrętów (jeśli podeszwa jest wystarczająco gruba).
ka-mil Posted August 11, 2019 Posted August 11, 2019 Wszyscy mówią o śliskich kamieniach na Sanie dla mnie to kwestia chodzenia z głową. Mam buty do brodzenia na filcu i drugie gumowe spodniobuty i nie widzę różnicy jeśli chodzi o poślizg. Kolega chodzi w butach do brodzenia z wkretami i co jakiś czas zdarzają sie mu wywrotki.
Recommended Posts