Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

Zwracam się do Was z prośbą o przekazanie 1% z Waszego podatku na leczenie i rehabilitację mojego synka Antka. Antoś jest dzieckiem z autyzmem, opóźnieniem psycho-ruchowym, i wszelkimi wynikającymi z tego niedoskonałościami. Jest cały czas rehabilitowany zarówno ruchowo jak i od strony intelektualnej, ma zajęcia w przedszkolu, w Titum, itd. Pracuje z nim sporo specjalistów i żmudna praca pomaga osiągać jakieś efekty. Oczywiście konsekwencją choroby dziecka jest to że tylko jedno z nas może pracować, żona zajmuje się Antkiem praktycznie cały czas, ja pracuję. Dodatkowo jesteśmy w trakcie terapii komórkami macierzystymi (jest pięć podań w trakcie jednej tury), planujemy drugą turę komórek dla Antosia.

Koszty takiej terapii są bardzo duże (jak dla mnie), bo same komórki i ich podanie w szpitalu zamykają się w kwocie ok. 35 000 zł za 1 serię podań.

Stąd moja prośba, jeśli macie wolny ten 1 procencik Waszego podatku, i zechcieli byście przeznaczyć go na mojego dzieciaczka będziemy bardzo wdzięczni, jeśli już komuś potrzebującemu przekazujecie - nie ma sprawy, na pewno warto pomagać w ten sposób bo nic to nie kosztuje ;).

Poniżej dane do wpisania w PIT, oraz dane na stronie fundacji. W razie pytań mój telefon jest na kalendarzyku, ewentualnie można też pisać tutaj. Można również udostępnić dane np. na FB.....możliwości jest sporo, i najważniejsze nic ta pomoc nie kosztuje, poza odrobinką wolnego czasu.

Aby przekazać 1% należy w formularzu PIT wpisać : KRS 0000037904 

w rubryce informacje uzupełniające cel szczegółowy 1% należy wpisać:

26149 KLUZ ANTONI

Strona Fundacji Dzieciom z danymi : https://dzieciom.pl/podopieczni/26149

Moje konto na FB gdzie można znaleźć dane: https://www.facebook.com/wojtek.kluz.3

Pieniędzy przekazanych z 1% nie można wydatkować w żaden inny sposób jak tylko na leczenie czy rehabilitację, fundacja zwraca określoną kwotę na podstawie faktur za leczenie przesłanych do nich, i tak właśnie wygląda rozliczenie kosztów. Oczywiście aby było co rozliczyć należy te pieniążki zebrać, czyli np. przekazać ten 1% na konto właściwej osoby.

Może znajdzie się ktoś chętny.......będziemy bardzo wdzięczni.

Serdecznie pozdrawiamy i dziękujemy :)

Kalendarzyk_2018.thumb.png.584b49c01f8ecf3cce100596857c5b6e.png

• krs pinned this topic
  • krs featured this topic
  • krs unfeatured this topic
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Witajcie,

Wszystkim którzy przekazali nam swój procencik chcieliśmy bardzo, bardzo, bardzo serdecznie podziękować   .

Zbieramy cały czas na Siepomaga.pl - https://www.siepomaga.pl/antoni-kluz , oraz na stronie Fundacji Dzieciom  https://dzieciom.pl/podopieczni/26149# na kolejne podanie, które niestety będzie pewnie droższe z uwagi na wagę młodego.

Po dotychczasowych podaniach mamy bardzo pozytywne rezultaty i odczucia, jak choćby wykonywanie poleceń (oczywiście nie wszystkich :)), poprawiła się znacznie motoryka ruchu (np. chodzenie po schodach), duuuużo lepszy jest kontakt wzrokowy. Małymi kroczkami, ale myślę że jakoś damy radę - podobno cierpliwy i kamień ugotuje.

Wszystko to dzieje się również z Waszą pomocą, więc jeszcze raz serdeczne dzięki Wam wszystkim za okazane serducho.

A już niedługo (ale ten czas leci) kolejne PIT-y więc jak ktoś coś.....to proszę o pamięć  .

Jeśli mod nie usunie wątku wrzucę przypominacza z danymi.

Pozdrawiam

Wojtek

IMG_20180531_155607.jpg

• 6 months later...
Posted

Witajcie,

Kolejny rok - Procencik dla Antosia :).

Zbliża się czas rozliczeń PIT, dlatego tak jak poprzedniego roku proszę Was o przekazanie 1% z Waszego podatku na leczenie i rehabilitację mojego synka Antosia.

Rozpoczęliśmy drugą turę podań komórek macierzystych, cała kuracja składa się z 5 podań gdzie każde z nich to koszt 7800 zł. Całość to 39 tys zł które musimy uzbierać, tym razem możemy płacić za każde podanie oddzielnie co odrobinę ułatwia zebranie całej kwoty.

Poprzednie podania z pierwszej tury dały pozytywny efekt, więc chcemy kontynuować leczenie za wszelką cenę, choć jest ono bardzo kosztowne.

Oprócz tej terapii zostaje normalna codzienna rehabilitacja, specjalna dieta, wizyty u lekarzy zazwyczaj zawsze płatne, itd. Z racji choroby Antosia tylko jedno z nas pracuje, mama musi zajmować się dzieckiem, co przekłada się również na ograniczoną ilość środków finansowych.

Poniżej dane do wpisania w PIT, oraz dane na stronie fundacji.

W razie pytań mój telefon jest na kalendarzyku, ewentualnie można też pisać tutaj. Można również udostępnić dane np. na FB.

Aby przekazać 1% należy w formularzu PIT wpisać:  KRS 0000037904 

w rubryce informacje uzupełniające cel szczegółowy 1% należy wpisać:  26149 KLUZ ANTONI

Moje konto na FB gdzie można znaleźć dane: https://www.facebook.com/wojtek.kluz.3

Będziemy bardzo wdzięczni za każdą pomoc.

Serdecznie pozdrawiamy i dziękujemy za każdy przekazany grosik.

FB.jpg

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Wszystkim kochanym ciociom i wujkom którzy zechcieli w tym roku wesprzeć naszą walkę o zdrowie Antośka 1% swojego podatku, bardzo serdecznie dziękujemy :)
Oby to dobro wróciło do Was wielokrotnie, .
Przypomnimy się tradycyjnie za rok ;)
Tymczasem udało się zrobić takie foto z podziękowaniem, trochę kiepskie ponieważ model jest baaaardzo ruchliwy :D

Antoś_dziekuję.jpg

• 7 months later...
Posted

Witajcie, 

Zbliża się czas rozliczenia PIT za 2019, a my nie poddajemy się i dalej walczymy o zdrowie :).
Jak co roku, tak i tym razem zwracamy się z prośbą o przekazanie 1% Waszego podatku na leczenie i rehabilitację naszego synka Antosia.
Dzięki zebranym środkom zapewnimy Antosiowi dodatkowe zajęcia rehabilitacyjne oraz terapie, bardzo kosztowne leczenie farmakologiczne, a także turnusy rehabilitacyjne.

Antoś liczy na Was i tym razem kochane ciocie i wujkowie.
To nic nie kosztuje a tak bardzo pomaga w rehabilitacji i leczeniu naszego dziecka.

Dane na stronie Fundacji Dzieciom:

Aby przekazać 1% należy w formularzu PIT wpisać:
KRS 0000037904

W rubryce informacje uzupełniające cel szczegółowy 1% należy wpisać: 26149 KLUZ ANTONI

Serdecznie pozdrawiamy i prosimy o pamięć w tym roku 

facebook.jpg

• 1 year later...
Posted

Jak co roku, tak i tym razem zwracamy się do Was z prośbą, o przekazanie 1% Waszego podatku na leczenie i rehabilitację naszego synka Antosia.

Dzięki zebranym środkom, zapewniamy Antosiowi dodatkowe zajęcia rehabilitacyjne w większości odpłatne, leczenie farmakologiczne, turnusy rehabilitacyjne, wizyty u lekarzy, itd........małymi kroczkami idziemy do przodu :).

KRS 0000037904

W rubryce informacje uzupełniające cel szczegółowy 1% należy wpisać: 26149 KLUZ ANTONI

Oczywiście można te dane udostępnić, podesłać znajomym czy rodzinie 

Serdecznie pozdrawiamy i prosimy o pamięć w tym roku 

fb_post_v2_2021.jpg

• 1 year later...
Posted

Witajcie,

Jak co roku, tak i niestety teraz........jeżeli ktoś z Was ma wolny procencik i nie wie co z nim zrobić to może przekazać mojemu młodemu .

Dane poniżej, takie same jak w poprzednim roku:

KRS 0000037904

W rubryce informacje uzupełniające cel szczegółowy 1% należy wpisać: 26149 KLUZ ANTONI

Wiele osób nie wie jak to działa, więc wyjaśnię pokrótce.

Środki przekazane do Fundacji w której jest nasz synek, czy to z 1%, czy z darowizn, mogę przeznaczyć jedynie na leczenie dziecka (rozliczane są faktury za wizyty, za leki, za rehabilitację , itp). Idę z dzieckiem do lekarza, po wizycie biorę fakturę bo w większości to prywatne gabinety niestety, tak samo leki kupuję na fakturę, i na tej podstawie fundacja rozlicza te koszty. Oczywiście rozlicza gdy na koncie dziecka jest coś z 1% uzbierane, wiec jak wspomniałem wyżej, jeśli ktoś ma wolny ten procencik i zechce nam podarować to będziemy bardzo wdzięczni :).

Życzymy z Antosiem zdrówka no i połamania ;)

Antos_fb01.jpg

• 1 year later...
Posted

Witajcie,

Jak co roku........jeżeli ktoś z Was ma wolny procencik i nie wie co z nim zrobić to może przekazać mojemu młodemu .

Dane poniżej, takie same jak w poprzednim roku:

Aby przekazać 1,5% należy w formularzu PIT wpisać:

KRS 0000037904

W rubryce informacje uzupełniające cel szczegółowy 1,5% należy wpisać: 26149 KLUZ ANTONI

Serdecznie dziękujemy :)

fb_2024.png