rally Posted January 4, 2018 Posted January 4, 2018 Witajcie, Zwracam się do Was z prośbą o przekazanie 1% z Waszego podatku na leczenie i rehabilitację mojego synka Antka. Antoś jest dzieckiem z autyzmem, opóźnieniem psycho-ruchowym, i wszelkimi wynikającymi z tego niedoskonałościami. Jest cały czas rehabilitowany zarówno ruchowo jak i od strony intelektualnej, ma zajęcia w przedszkolu, w Titum, itd. Pracuje z nim sporo specjalistów i żmudna praca pomaga osiągać jakieś efekty. Oczywiście konsekwencją choroby dziecka jest to że tylko jedno z nas może pracować, żona zajmuje się Antkiem praktycznie cały czas, ja pracuję. Dodatkowo jesteśmy w trakcie terapii komórkami macierzystymi (jest pięć podań w trakcie jednej tury), planujemy drugą turę komórek dla Antosia. Koszty takiej terapii są bardzo duże (jak dla mnie), bo same komórki i ich podanie w szpitalu zamykają się w kwocie ok. 35 000 zł za 1 serię podań. Stąd moja prośba, jeśli macie wolny ten 1 procencik Waszego podatku, i zechcieli byście przeznaczyć go na mojego dzieciaczka będziemy bardzo wdzięczni, jeśli już komuś potrzebującemu przekazujecie - nie ma sprawy, na pewno warto pomagać w ten sposób bo nic to nie kosztuje . Poniżej dane do wpisania w PIT, oraz dane na stronie fundacji. W razie pytań mój telefon jest na kalendarzyku, ewentualnie można też pisać tutaj. Można również udostępnić dane np. na FB.....możliwości jest sporo, i najważniejsze nic ta pomoc nie kosztuje, poza odrobinką wolnego czasu. Aby przekazać 1% należy w formularzu PIT wpisać : KRS 0000037904 w rubryce informacje uzupełniające cel szczegółowy 1% należy wpisać: 26149 KLUZ ANTONI Strona Fundacji Dzieciom z danymi : https://dzieciom.pl/podopieczni/26149 Moje konto na FB gdzie można znaleźć dane: https://www.facebook.com/wojtek.kluz.3 Pieniędzy przekazanych z 1% nie można wydatkować w żaden inny sposób jak tylko na leczenie czy rehabilitację, fundacja zwraca określoną kwotę na podstawie faktur za leczenie przesłanych do nich, i tak właśnie wygląda rozliczenie kosztów. Oczywiście aby było co rozliczyć należy te pieniążki zebrać, czyli np. przekazać ten 1% na konto właściwej osoby. Może znajdzie się ktoś chętny.......będziemy bardzo wdzięczni. Serdecznie pozdrawiamy i dziękujemy
esox34 Posted January 4, 2018 Posted January 4, 2018 Będę pamiętał o Twoim dzieciaku przy rozliczaniu. Powodzenia i dużo zdrowia dla Antosia
rally Posted June 7, 2018 Author Posted June 7, 2018 Witajcie, Wszystkim którzy przekazali nam swój procencik chcieliśmy bardzo, bardzo, bardzo serdecznie podziękować . Zbieramy cały czas na Siepomaga.pl - https://www.siepomaga.pl/antoni-kluz , oraz na stronie Fundacji Dzieciom https://dzieciom.pl/podopieczni/26149# na kolejne podanie, które niestety będzie pewnie droższe z uwagi na wagę młodego. Po dotychczasowych podaniach mamy bardzo pozytywne rezultaty i odczucia, jak choćby wykonywanie poleceń (oczywiście nie wszystkich ), poprawiła się znacznie motoryka ruchu (np. chodzenie po schodach), duuuużo lepszy jest kontakt wzrokowy. Małymi kroczkami, ale myślę że jakoś damy radę - podobno cierpliwy i kamień ugotuje. Wszystko to dzieje się również z Waszą pomocą, więc jeszcze raz serdeczne dzięki Wam wszystkim za okazane serducho. A już niedługo (ale ten czas leci) kolejne PIT-y więc jak ktoś coś.....to proszę o pamięć . Jeśli mod nie usunie wątku wrzucę przypominacza z danymi. Pozdrawiam Wojtek
rally Posted December 30, 2018 Author Posted December 30, 2018 Witajcie, Kolejny rok - Procencik dla Antosia . Zbliża się czas rozliczeń PIT, dlatego tak jak poprzedniego roku proszę Was o przekazanie 1% z Waszego podatku na leczenie i rehabilitację mojego synka Antosia. Rozpoczęliśmy drugą turę podań komórek macierzystych, cała kuracja składa się z 5 podań gdzie każde z nich to koszt 7800 zł. Całość to 39 tys zł które musimy uzbierać, tym razem możemy płacić za każde podanie oddzielnie co odrobinę ułatwia zebranie całej kwoty. Poprzednie podania z pierwszej tury dały pozytywny efekt, więc chcemy kontynuować leczenie za wszelką cenę, choć jest ono bardzo kosztowne. Oprócz tej terapii zostaje normalna codzienna rehabilitacja, specjalna dieta, wizyty u lekarzy zazwyczaj zawsze płatne, itd. Z racji choroby Antosia tylko jedno z nas pracuje, mama musi zajmować się dzieckiem, co przekłada się również na ograniczoną ilość środków finansowych. Poniżej dane do wpisania w PIT, oraz dane na stronie fundacji. W razie pytań mój telefon jest na kalendarzyku, ewentualnie można też pisać tutaj. Można również udostępnić dane np. na FB. Aby przekazać 1% należy w formularzu PIT wpisać: KRS 0000037904 w rubryce informacje uzupełniające cel szczegółowy 1% należy wpisać: 26149 KLUZ ANTONI Strona Fundacji Dzieciom z danymi : https://dzieciom.pl/podopieczni/26149 Moje konto na FB gdzie można znaleźć dane: https://www.facebook.com/wojtek.kluz.3 Będziemy bardzo wdzięczni za każdą pomoc. Serdecznie pozdrawiamy i dziękujemy za każdy przekazany grosik.
Serwiskołowrotków Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Mój 1% co roku idzie dla młodego. Zresztą nie tylko ten 1%.
rally Posted May 14, 2019 Author Posted May 14, 2019 Wszystkim kochanym ciociom i wujkom którzy zechcieli w tym roku wesprzeć naszą walkę o zdrowie Antośka 1% swojego podatku, bardzo serdecznie dziękujemy Oby to dobro wróciło do Was wielokrotnie, . Przypomnimy się tradycyjnie za rok Tymczasem udało się zrobić takie foto z podziękowaniem, trochę kiepskie ponieważ model jest baaaardzo ruchliwy
rally Posted January 10, 2020 Author Posted January 10, 2020 Witajcie, Zbliża się czas rozliczenia PIT za 2019, a my nie poddajemy się i dalej walczymy o zdrowie . Jak co roku, tak i tym razem zwracamy się z prośbą o przekazanie 1% Waszego podatku na leczenie i rehabilitację naszego synka Antosia. Dzięki zebranym środkom zapewnimy Antosiowi dodatkowe zajęcia rehabilitacyjne oraz terapie, bardzo kosztowne leczenie farmakologiczne, a także turnusy rehabilitacyjne. Antoś liczy na Was i tym razem kochane ciocie i wujkowie. To nic nie kosztuje a tak bardzo pomaga w rehabilitacji i leczeniu naszego dziecka. Dane na stronie Fundacji Dzieciom: Aby przekazać 1% należy w formularzu PIT wpisać: KRS 0000037904 W rubryce informacje uzupełniające cel szczegółowy 1% należy wpisać: 26149 KLUZ ANTONI Strona Fundacji Dzieciom z danymi : https://dzieciom.pl/podopieczni/26149 Serdecznie pozdrawiamy i prosimy o pamięć w tym roku
rally Posted January 27, 2021 Author Posted January 27, 2021 Jak co roku, tak i tym razem zwracamy się do Was z prośbą, o przekazanie 1% Waszego podatku na leczenie i rehabilitację naszego synka Antosia. Dzięki zebranym środkom, zapewniamy Antosiowi dodatkowe zajęcia rehabilitacyjne w większości odpłatne, leczenie farmakologiczne, turnusy rehabilitacyjne, wizyty u lekarzy, itd........małymi kroczkami idziemy do przodu . Aby przekazać 1% należy w formularzu PIT wpisać: KRS 0000037904 W rubryce informacje uzupełniające cel szczegółowy 1% należy wpisać: 26149 KLUZ ANTONI Oczywiście można te dane udostępnić, podesłać znajomym czy rodzinie Serdecznie pozdrawiamy i prosimy o pamięć w tym roku Strona Fundacji Dzieciom z danymi : https://dzieciom.pl/podopieczni/26149
rally Posted March 10, 2022 Author Posted March 10, 2022 Witajcie, Jak co roku, tak i niestety teraz........jeżeli ktoś z Was ma wolny procencik i nie wie co z nim zrobić to może przekazać mojemu młodemu . Dane poniżej, takie same jak w poprzednim roku: Aby przekazać 1% należy w formularzu PIT wpisać: KRS 0000037904 W rubryce informacje uzupełniające cel szczegółowy 1% należy wpisać: 26149 KLUZ ANTONI Wiele osób nie wie jak to działa, więc wyjaśnię pokrótce. Środki przekazane do Fundacji w której jest nasz synek, czy to z 1%, czy z darowizn, mogę przeznaczyć jedynie na leczenie dziecka (rozliczane są faktury za wizyty, za leki, za rehabilitację , itp). Idę z dzieckiem do lekarza, po wizycie biorę fakturę bo w większości to prywatne gabinety niestety, tak samo leki kupuję na fakturę, i na tej podstawie fundacja rozlicza te koszty. Oczywiście rozlicza gdy na koncie dziecka jest coś z 1% uzbierane, wiec jak wspomniałem wyżej, jeśli ktoś ma wolny ten procencik i zechce nam podarować to będziemy bardzo wdzięczni . Życzymy z Antosiem zdrówka no i połamania
rally Posted March 2, 2024 Author Posted March 2, 2024 Witajcie, Jak co roku........jeżeli ktoś z Was ma wolny procencik i nie wie co z nim zrobić to może przekazać mojemu młodemu . Dane poniżej, takie same jak w poprzednim roku: Aby przekazać 1,5% należy w formularzu PIT wpisać: KRS 0000037904 W rubryce informacje uzupełniające cel szczegółowy 1,5% należy wpisać: 26149 KLUZ ANTONI Serdecznie dziękujemy
Recommended Posts