Szwaja Posted July 25, 2018 Posted July 25, 2018 Widnieje w rejestrze taka rzeczka krainy pstrąga i lipienia. Kojarzy ją ktoś?
Bastuś z Bratko Posted July 25, 2018 Posted July 25, 2018 (edited) Bylem tam w ostatnią niedzielę. Temperatura wody wynosiła około 23 stopnie Celsjusza. Nie spodziewałbym się tam pstrągów. Złowiłem trzy małe klenie. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited July 25, 2018 by Bastuś z Bratko
Piotr Madura Posted July 25, 2018 Posted July 25, 2018 Rzeczka przepływa jakieś 300 metrów od mojego domu. Spędziłem nad nią wiele, wiele godzin dawnymi laty. Powiem tyle - głównie ze względów estetycznych nie zaglądam tam w ogóle... jeden wielki ściek i wysypisko śmieci. Dawniej ryb było sporo, po znaczących regulacjach odcinka przyujściowego jest kiepsko. Niemniej rzeka zarabiania pstrągiem w swoich górnych partiach.
Piotr Madura Posted July 27, 2018 Posted July 27, 2018 Do Wisłoki... gdzie Rzym, a gdzie Krym... do Wisłoki w Pilźnie.
Szwaja Posted July 27, 2018 Author Posted July 27, 2018 Pytam bo jest też miejscowość która ma w nazwie Dulcza i też jakiś potoczek tam płynie
Piotr Madura Posted July 27, 2018 Posted July 27, 2018 W dzieciństwie codziennie łowiłem na Dulczy. Głównie klenie, od święta pstrągi (odwiedzałem głównie odcinek przyujściowy). Moje ulubione miejsca niestety już nieistnieją... melioracje pozamiatały. Chemia w ściekach też robi swoje. Nad Dulczą - pamiętam jak dziś - wodowałem pierwszego woblera jakiego kupiłem - malutką, zielono-żółtą Gembale. Klenie waliły jak opętane. Gdyby dzisiaj taką Gembale dostać...
Ank Posted July 27, 2018 Posted July 27, 2018 Byłem 2 może 3 razy w tym roku na Dulczy rzeka bardzo ciekawa ale płytka. Udało mi się złowić klenia 35 cm i kilka mniejszych miałem tez kilka pstragow ba jednego koło 30 poza tym przedszkole. Niestety wydaje mi się że będzie tylko gorzej
Recommended Posts