Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Bylem tam w ostatnią niedzielę. Temperatura wody wynosiła około 23 stopnie Celsjusza. Nie spodziewałbym się tam pstrągów. Złowiłem trzy małe klenie.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Edited by Bastuś z Bratko
Posted

Rzeczka przepływa jakieś 300 metrów od mojego domu. Spędziłem nad nią wiele, wiele godzin dawnymi laty. Powiem tyle - głównie ze względów estetycznych nie zaglądam tam w ogóle... jeden wielki ściek i wysypisko śmieci. Dawniej ryb było sporo, po znaczących regulacjach odcinka przyujściowego jest kiepsko. Niemniej rzeka zarabiania pstrągiem w swoich górnych partiach.

Posted

W dzieciństwie codziennie łowiłem na Dulczy. Głównie klenie, od święta pstrągi (odwiedzałem głównie odcinek przyujściowy). Moje ulubione miejsca niestety już nieistnieją... melioracje pozamiatały. Chemia w ściekach też robi swoje. Nad Dulczą - pamiętam jak dziś - wodowałem pierwszego woblera jakiego kupiłem - malutką, zielono-żółtą Gembale. Klenie waliły jak opętane. Gdyby dzisiaj taką Gembale dostać... :lol:

Posted

Byłem 2 może 3 razy w tym roku na Dulczy rzeka bardzo ciekawa ale płytka. Udało mi się złowić klenia 35 cm i kilka mniejszych miałem tez kilka pstragow ba jednego koło 30 poza tym przedszkole. Niestety wydaje mi się że będzie tylko gorzej