Byczek Posted May 13, 2019 Posted May 13, 2019 Witam czy ktoś może używa , agrafki do szybkiego zmieniania przynęt . bo się obawiam czy ryba może ją wygiąć .? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Piotr Madura Posted May 13, 2019 Posted May 13, 2019 Nie ma takiej opcji. Używałem wiele lat, teraz też czasem mi się zdarzy.
lisses Posted May 13, 2019 Posted May 13, 2019 Spinwal zakup i będziesz zadowolony, wersja 2kg wystarcza na wszystkie średnie ryby, a 5kg pewnie ogarnie prawie wszystko co pływa w naszych wodach, no może poza sumem Z czystym sumieniem polecam
Byczek Posted May 13, 2019 Author Posted May 13, 2019 A mam jeszcze jedno pytanie . Jak będzie agrafka bez kretlika , i założę obrotkówke to mogę uszkodzić plecionke ?
Piotr Madura Posted May 13, 2019 Posted May 13, 2019 Skręcisz, obrotówki tylko z krętlikiem i to nie byle jakim. Spinwal jest ok.
fish Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 W uzupełnieniu dodam tylko, że miałem raz nieprzyjemną sytuację - agrafka ewidentnie uległa rozgięciu i przy wyrzucie wobler spadł i pięknie poleciał w siną dal ( a nie był tani - Mamba od Imago Lures). Od tej pory sprawdzam i czasem doginam.
rally Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 Ja używam Jan-Texa Grzegorza Odoleckiego, są dwa rozmiary tych "spinek". Najmniejsze nadają się do microjigów. Też miałem kiedyś przypadek gdzie wobler się wypiął, ale trafiłem nim w filar mostu zamiast do wody i pstryk, po woblerku. Coś za coś, czasem coś "ucieknie" ale wymiana przynęty to sekunda, a jak zimno i paluchy zgrabiałe to są spoko alternatywą dla zwykłej agrafki.
Recommended Posts