Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam czy ktoś może używa , agrafki do szybkiego zmieniania przynęt . bo się obawiam czy ryba może ją wygiąć .?

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

Spinwal zakup i będziesz zadowolony, wersja 2kg wystarcza na wszystkie średnie ryby, a 5kg pewnie ogarnie prawie wszystko co pływa w naszych wodach, no może poza sumem ;)

Z czystym sumieniem polecam

Posted

A mam jeszcze jedno pytanie . Jak będzie agrafka bez kretlika , i założę obrotkówke to mogę uszkodzić plecionke ? 

Posted

W uzupełnieniu dodam tylko, że miałem raz nieprzyjemną sytuację - agrafka ewidentnie uległa rozgięciu i przy wyrzucie wobler spadł i  pięknie poleciał w siną dal  ( a nie był tani :(  - Mamba  od Imago Lures). Od tej pory sprawdzam i czasem doginam.

Posted

Ja używam Jan-Texa Grzegorza Odoleckiego, są dwa rozmiary tych "spinek". Najmniejsze nadają się do microjigów.

Też miałem kiedyś przypadek gdzie wobler się wypiął, ale trafiłem nim w filar mostu zamiast do wody i pstryk, po woblerku. Coś za coś, czasem coś "ucieknie" ale wymiana przynęty to sekunda, a jak zimno i paluchy zgrabiałe to są spoko alternatywą dla zwykłej agrafki.