krs Posted September 7, 2019 Posted September 7, 2019 Używa ktoś z waz z sieci Virgin Mobile ? Ten wirtualnuy op. korzysta z sieci Playa, ale zasięg u mnie lekka załamka, kilka km od mojej wsi zasięgu praktycznie nie ma a drugi tel którym mam w playu bez problemu hula, też tak macie ?
ORINOKO Posted September 7, 2019 Posted September 7, 2019 W plusie nie mam żadnych problemów z zasięgiem
Piotr Rabczak Posted September 7, 2019 Posted September 7, 2019 Nie koniecznie to wina sieci. Ja mam na nowym telefonie o jedną kreskę lepszy zasięg niż na poprzednim miałem w miejscu gdzie ciężko było otworzyć stronę na telefonie a rozmowy rwało. A teraz nawet właśnie z tego zakątka piszę ten post. Może zamień karty w telefonach na testy. Mnie znowu irytuje że gdy słucham muzyki na słuchawkach bluetooth a telefon mam w kieszeni spodni to co jakiś czas przerywa, stary też tak miał. Ciekawe czy na słuchawkach z bluetooth 5.0 było by lepiej.
krs Posted September 7, 2019 Author Posted September 7, 2019 Napiszę może inaczej, Virgin Mobile korzysta z sieci Play, na tym samym telefonie zasięg miałem zacznie lepszy z kartą Play pomimo że Virgin korzysta teoretycznie z tych samych nadajników. Przejechałem dzisiaj okolice rowerem,tam gdzie jest nadajnik Playa zasięg jest dobry, problem chyba z roamingiem krajowym.
hybel78 Posted September 7, 2019 Posted September 7, 2019 Faktem jest, że telefony mają słabsze i mocniejsze anteny to już zależy od modelu, czy te wszystkie nowe sieci mają zasięgi - zależy z jakich nadajników korzystają. Play miał mieć najlepszy zasięg w PL bo korzysta z nadajników Orange i plusa a jednak różnie z tym bywa czasem T-Mobile bije go na głowę, nie miałem plusa to nie wiem jak się sprawa ma. Jeśli chodzi o bluetooth to najnowszy na pewno chodzi szybciej i nie gubi połączenia z urządzeniem.
Marcin Posted September 7, 2019 Posted September 7, 2019 4 godziny temu, krs napisał: Napiszę może inaczej, Virgin Mobile korzysta z sieci Play, na tym samym telefonie zasięg miałem zacznie lepszy z kartą Play pomimo że Virgin korzysta teoretycznie z tych samych nadajników. Przejechałem dzisiaj okolice rowerem,tam gdzie jest nadajnik Playa zasięg jest dobry, problem chyba z roamingiem krajowym. Zmień w ustawieniach na automatyczne wybieranie operatora,jak to nie pomoże to ustaw w menu wybieranie sieci ręczne i wbij plusa,dalej ustaw roaming krajowy tam przesuń wskaźnik na tak jak to nie pomoże to znaczy że sieć ,,dziewicza "to szit i mają umowe tylko z plejem i nędznym zasięgiem ;-)
krs Posted September 7, 2019 Author Posted September 7, 2019 Mam ustawione na auto, do plusa w moich okolicach play sie nie loguje tylko oranż i tmobile, jest coś na rzeczy bo mi w chałupie potrafi zgubić zasięg. Nie narzekam za te parenaście zł abonamentu mam utrzymany prywatny numer z przekierowaniem na inny nr za free do tego rozmowy i smsy bez limitu tylko ten zasięg,ale za ten pijiądz nie mam prawa narzekać
Piotr Rabczak Posted September 7, 2019 Posted September 7, 2019 W zasadzie na maszcie nie powinno być dodatkowych anten o mniejszej mocy dla użytkowników którym Play udostępnia sygnał, ale ja ekspertem w tej dziedzinie nie jestem, natomiast odnośnie przesyłu danych ( internet ) Play i nie tylko on w 'roamingu" może ograniczać szybkość przesyłania danych nawet jak ci wyświetla na ikonce LTE faworyzując swoich abonentów.
Recommended Posts