Gabriel Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Dla aktywnych użytkowników naszego forum mam 2 darmowe wejsciowki na jutrzejsze i niedzielne targi. Zainteresowanych proszę o info w wątku a później kontakt na pw. Sposób odbioru do ustalenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORINOKO Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Siema. Dla mnie i dla syna na jutro da radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted February 7, 2020 Author Share Posted February 7, 2020 Ok Reszta na pw Link to comment Share on other sites More sharing options...
okoń Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 Byłem dzisiaj na targach. Nastawiłem się na grube zakupy. Po wejściu rozczarowanie, nie kupiłem nic. To są targi dla karpiarzy. Stoiska dla spinnigistów to mizerka, bez sprzętu wiodących firm, nie mówiąc o sprzęcie z górnych półek. Dla wędkarzy łowiących na muchę nie ma nic. Porażka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pucek Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 6 minut temu, okoń napisał: Byłem dzisiaj na targach. Nastawiłem się na grube zakupy. Po wejściu rozczarowanie, nie kupiłem nic. To są targi dla karpiarzy. Stoiska dla spinnigistów to mizerka, bez sprzętu wiodących firm, nie mówiąc o sprzęcie z górnych półek. Dla wędkarzy łowiących na muchę nie ma nic. Porażka. Miałem chęć jutro wyskoczyć na targi z myślą, że poprawiło się po zeszłorocznej edycji. Jednak odpuszczę skoro mówisz, że kicha ze spinem Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 Ja byłem dosłownie na chwilę. Faktycznie spinn i mucha - bez komentarza. Ale poza tym bardzo fajnie wszystko wygladało. Frekwencja całkiem zacna. Kupić też coś kupiłem Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
okoń Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 1 godzinę temu, Pucek napisał: Miałem chęć jutro wyskoczyć na targi z myślą, że poprawiło się po zeszłorocznej edycji. Jednak odpuszczę skoro mówisz, że kicha ze spinem Kicha to mało powiedziane. Jakiś gość "kręcił" woblery na poczekaniu po 40zł. Jak podszedłem i popatrzyłem na jakość wykonania to "cycki mi opadły" po prosku masakra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaskader Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 Masakra jak dla mnie gorzej niz rok temu. Pod wzgledem muchowym totalne 0 nie bylo kompletni nic poza jakimis muchami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 (edited) 5 godzin temu, okoń napisał: To są targi dla karpiarzy. Stoiska dla spinnigistów to mizerka, bez sprzętu wiodących firm, nie mówiąc o sprzęcie z górnych półek. Dla wędkarzy łowiących na muchę nie ma nic. Porażka. Bo jak to już jakiś "uczony" powiedział spinngiści i muszkarze to zdecydowana mniejszość. Edited February 8, 2020 by robin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. R Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 Niestety, moje odczucia są takie, że prawdopodobnie są to ostatnie targi w tej formule. Z jednej strony biletowane wejście, z drugiej kosztowne przygotowanie stoiska. Subiektywnie oceniam, że było dużo mniej wystawców. Jako wędkarz nie-karpiowy żadnych atrakcji nie zanotowałem. Natomiast moja niewędkująca połowa od wejścia zastanawiała się co to za smród - tak mocno skisłe masło (?) zawłaszczyło przestrzeń, że nawet przyjemnie wyglądające wędzonki nie zaznaczyły swej obecności;) Plus za miłą rozmowę z panami że stoiska "tęczakowiec". Link to comment Share on other sites More sharing options...
ka-mil Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 Panowie u mnie tylko spinning ale targi moim zdaniem większe niż ostatnio. Tak jak piszecie spinningu brak.. ale z roku na rok będzie co raz lepiej , rybomanie też od pierwszego wejścia nie były rozchwytywane. Ale spotkanie znajomych spinningistów przy piwku bezcenne i wymienienie uwag. Także bez spiny a kulkami proteinowymi wali w każdym sklepie wędkarskim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pucek Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 8 godzin temu, ka-mil napisał: Panowie u mnie tylko spinning ale targi moim zdaniem większe niż ostatnio. Tak jak piszecie spinningu brak.. ale z roku na rok będzie co raz lepiej , rybomanie też od pierwszego wejścia nie były rozchwytywane. Ale spotkanie znajomych spinningistów przy piwku bezcenne i wymienienie uwag. Także bez spiny a kulkami proteinowymi wali w każdym sklepie wędkarskim. Kamil, w zeszłym roku zapewniali że druga edycja będzie znacznie lepsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaskader Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 (edited) Co bedzie z roku na rok lepiej jak w tamtym roku jeszcze cos muchowego było, w tym totalne zero, spinning, totalne dno. Targi dla korpiorzy. I te stoiska rodem z Dołowej z tandetą, porażka. Edited February 9, 2020 by Kaskader Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 Szczerze mówiąc zadziwiła mnie idea kupowania biletu, żeby coś kupić - mam nadzieję, że żaden rzeszowski sklep nie pójdzie tym tropem... Z drugiej strony zadziwiający jest też brak artykułów muchowych i spinningowych. Pomijając rzekomą "elitarność" tych metod - przecież to Podkarpacie! San tu płynie! Może następnym razem lepiej byłoby zrobić takie targi na Podpromiu, i to wiosną, z możliwością wypróbowania sprzętu czy rozmowy ze specjalistami nad Wisłokiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bronek Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 Witam byłem dziś z synem i.... Wróciliśmy totalnie zawiedzeni Żeby nawet dobrego stoiska z haczykami i nie było? Nie brakowało tylko stoisk z paszami. Jak na targu. A i ceny dość wysokie. Może w przyszłym roku będzie lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 (edited) 11 godzin temu, LuJu napisał: Szczerze mówiąc zadziwiła mnie idea kupowania biletu, żeby coś kupić - mam nadzieję, że żaden rzeszowski sklep nie pójdzie tym tropem... Z drugiej strony zadziwiający jest też brak artykułów muchowych i spinningowych. Pomijając rzekomą "elitarność" tych metod - przecież to Podkarpacie! San tu płynie! Może następnym razem lepiej byłoby zrobić takie targi na Podpromiu, i to wiosną, z możliwością wypróbowania sprzętu czy rozmowy ze specjalistami nad Wisłokiem? Byłem, widziałem... fakt większość wystawców pod karpiarstwo i feeder chociaż do spinnu też było sporo. Muszkarstwo zero, spławików łącznie pewnie 30szt. W moim odczuciu wystawcy byli gw. nastawieni na pozyskanie nowych, miejscowych rynków zbytu. O promocyjnej sprzedaży czegokolwiek raczej nie było mowy chyba, że sam negocjowałeś cenę, tak jak mi się udało. Ogólnie paszy dla ryb mnóstwo, sprzętu mniej. Edited February 9, 2020 by robin Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeJeK Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 Z roku na rok jest lepiej Wystawców na pewno było więcej niż w poprzedbim roku Oczywiście królowało karpiarstwo i metod feeder no i tego bylo najwiecej ,nie na co ukrywać. Spinningu coś bylo ,wystawcy swoich wobkerow czy różne fajne gumy ,wiec bylo w czym wybierac ,wiec nie przesadzałbym że w ogole nic nie było Splawik , jedno czy dwa stanowiska, ludzie raczej zadowoleni z zakupów z tych stoisk wychodzili wiec cos na pewno dało się kupić Stoisko z mormyszkami tez sie znalazło co mnie nawet zdziwiło oraz jedno stanowisko z Muchami oraz kogutami tez na plus , żałuję że nie miałem gotówki bo kilka muszek na prawdę fajnie wyglądało Najbardziej co mnie zdziwiło to np stoisko z nożami, nożykami do płytek, fotelami do masażu, sokowirówki czy dwa stoiska proste wzięte z giełdy samochodowej doslownie ze wszystkim od zapalniczek po noże i inne pierdoły . Nie wiem skąd się to tam wzięło... Na chwilę obecną targi dla raczej lokalnych wystawców jak lojalnych klientów, na coś dużego raczej nie ma co liczyć ,bo na większą masową imprezę wdg mnie tam nie ma miejsca Zobaczymy co będzie za rok A pomysł kolegi LuJu bardzo mi sie podoba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaskader Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 W pierwszym lepszym Rzeszowskim sklepie wedkarskim jest wiecej sprzetu spinningowego niz na tych calych targach. Nie ma co tlumaczyc sibie ze bylo ok bo byla kupa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rally Posted February 10, 2020 Share Posted February 10, 2020 Wystarczyło obejrzeć listę wystawców żeby zrezygnować z płatnego udziału, niestety spinning i mucha robią się jakieś takie "niszowe" na naszym rynku. Nie wyciągnął nikt wniosków z zeszłego roku............albo wyciągnął i jeszcze kulek dorzucili . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mistrzu53 Posted February 10, 2020 Share Posted February 10, 2020 Że sprzętem spiningowym było naprawdę słabo. Tylko pasza dla tego tuczników. Więcej się chyba nie wybiorę Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORINOKO Posted February 10, 2020 Share Posted February 10, 2020 Co miałem kupić, kupiłem tzn dla syna koszulki ?. Tylko po to tam jeżdżę. Jak nie będzie więcej spinningu to szkoda jeździć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted February 10, 2020 Share Posted February 10, 2020 A ja cóż, kupiłem wyciskarkę do soków,polowałem na dobrą cenę od roku:)żona jak nigdy,zadowolona:)"pojechał na targi wędkarskie i kupił... wyciskarkę do soków"...Ps.to sprawdzony sposób:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
klonek02 Posted February 10, 2020 Share Posted February 10, 2020 Szczerze, przyjechałem na targi i po 30minutach wyszedłem, praktycznie to samo co rok temu , fakt że preferuje wędkarstwo karpiowe ale nic ciekawego nie znalazłem, za to pojechałem do sklepu haczykowo.pl i powiem że byłem w mega szoku przestrzeń i ilość dobrego towaru pierwsza klasa, co prawda sprzętu spinningowego za wiele nie było ale znalazły się woblery salmo i całkiem ciekawy asortyment gum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts