Jump to content

Kołowrtoki Shimano

xein321

Recommended Posts

Wszystko zależy od funduszy.

Spokojnie da już radę  Stradic FL, mocniejszy będzie Twin Power: stary model, albo nowy, który będzie dostępny w marcu. Sam używam TP XD.

Oczywiście mówimy tu o wielkości 4000, która będzie optymalna do średniego spinningu. Od Twoich preferencji zależy też wybór wersji (PG, HG, XG)

Nie polecam do średniego spinningu Stradica Ci4+. To świetny młynek, ale do bardzo lekkich zastosowań.

8 minut temu, tpe napisał:

Nie polecam do średniego spinningu Stradica Ci4+. To świetny młynek, ale do bardzo lekkich zastosowań.

Dokładnie, stradic Ci4+ to świetny młynek do UL, mam 2500 i miałem 4000, obydwa jak dla mnie nie nadają się do cięższego łowienia.

• 6 months later...

Cześć

Sprecyzuj co znaczy u Ciebie średni spinning. Używałem prawie wszystkie topowe kołowrotki Daiwa i Shimano i w dalszym ciągu używam, choć już tylko Shimano. Jest jeden kołowrotek, który miło mnie zaskoczył a kosztuje niecałe 500zł,Shimano Spheros. Jest fajna hybryda, body 4000 a rotor 2500 i waga 255g, miał być u mnie na chwilę w oczekiwaniu na nowego TP, ale zostanie na dłużej?szczerze polecam, mocny aluminiowy kołowrotek z oznaczeniem SW.