Marcin Niemiec Posted February 26, 2020 Share Posted February 26, 2020 (edited) Cześć, w wykazie wód pojawiły się zbiorniki w miejscowości Świętoniowa, nie wiem od kiedy są własnością PZW, nie mam wykazu za 2019. Jeden ze zbiorników widać z autostrady jadąc w kierunku Rzeszów- Przemyśl. Był ktoś z was nad tą wodą, warto jechać pospinningować? Mam zamiar wybrać się w niedziele porzucać do Grodziska Dolneg, więc może warto odwiedzić po drodze? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited February 26, 2020 by Marcin Niemiec zmiana nazwy miejscowosci Link to comment Share on other sites More sharing options...
mescalito Posted February 26, 2020 Share Posted February 26, 2020 Jadąc na Przemysl, 3 zbiorniki po lewej stronie należą do pzw Rzeszów, duży zbiornik po prawej należy do gminy i jest wyłączony z wędkowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Niemiec Posted February 26, 2020 Author Share Posted February 26, 2020 52 minuty temu, mescalito napisał: Jadąc na Przemysl, 3 zbiorniki po lewej stronie należą do pzw Rzeszów, duży zbiornik po prawej należy do gminy i jest wyłączony z wędkowania. Dzięki, masz jakieś doświadczenie z tą wodą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mescalito Posted February 26, 2020 Share Posted February 26, 2020 Jak to w wodzie, czasami coś się uwiesi. Najlepiej zasiąść na zbiorniku no kill, pierwszy od A4, tam najwięcej sypali ryby, ale czy jeszcze pływa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Niemiec Posted February 26, 2020 Author Share Posted February 26, 2020 No kill- to może jest szansa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hexenhammer Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Jakieś wyniki na tym największym obok autostrady? Byłem parę razy ze spinem i raz szczupak 56cm i okoń podejrzewam 40+, zerwany pod brzegiem :p Wczoraj chwilę spiningowałem, ale bez efektów, za to widziałem jak duże karpie się spławiały Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogps Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 (edited) Dnia 26.02.2020 o 20:44, mescalito napisał: Jadąc na Przemysl, 3 zbiorniki po lewej stronie należą do pzw Rzeszów, duży zbiornik po prawej należy do gminy i jest wyłączony z wędkowania. Zgodnie z prawem wędkowanie jest dozwolone jeśli posiadamy kartę wędkarską na wszystkich wodach skarbu państwa i wodach gminy jeśli nie są one wydzierżawione lub nie podjęto odpowiedniej uchwały rady gminy (oczywiście nie jest dozwolone na terenach rezerwatów ścisłych). Jeśli gmina jest właścicielem tego zbiornika i nie wydzierżawiła go oraz nie podjęła odpowiedniej uchwały może tam jechać każdy posiadający kartę wędkarską i może łowić. http://www.pzw.org.pl/forum/index.php?topic=4500.0 Edited July 1, 2020 by geogps uzupełnienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moonshot Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 Można tam pływać ? Widziałęm raz czy razy kogoś na wodzie jak jechałem autostradą. Jak wyglada sytuacja z drapieżnikiem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
street8 Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 Witam łowił ktoś może w ostatnim czasie na no kill ?? Dzieje się coś na zbiorniku ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
domek1995 Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 Byłem ostatnio ale bez wędek ale z tego co pytałem wędkarzy to całkiem nieźle karpie brały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedi62 Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 dziwnie było by, gdyby jeszcze i karpie nie brały...................a co innego ma brać, przecież tylko karpiem pzw potrafi zarybiać.......czyli rybą która niemal na całym świecie ma status śmiecia i szkodnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawN Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 woda wysoka na no killu większość stanowisk pozalewane Link to comment Share on other sites More sharing options...
domek1995 Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 Podobno jakiś drapieżnik też tam pływa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts