Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć,

w wykazie wód pojawiły się zbiorniki w miejscowości Świętoniowa, nie wiem od kiedy są własnością PZW, nie mam wykazu za 2019.

Jeden ze zbiorników widać  z autostrady jadąc w kierunku Rzeszów- Przemyśl. Był ktoś z was nad tą wodą, warto jechać pospinningować? Mam zamiar wybrać się w niedziele porzucać do Grodziska Dolneg, więc może warto odwiedzić po drodze? 

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Edited by Marcin Niemiec
zmiana nazwy miejscowosci
Posted
52 minuty temu, mescalito napisał:

Jadąc na Przemysl, 3 zbiorniki po lewej stronie należą do pzw Rzeszów, duży zbiornik po prawej należy do gminy i jest wyłączony z wędkowania.

Dzięki,

masz jakieś doświadczenie z tą wodą?

• 4 months later...
Posted

Jakieś wyniki na tym największym obok autostrady? Byłem parę razy ze spinem i raz szczupak 56cm i okoń podejrzewam 40+, zerwany pod brzegiem :p

Wczoraj chwilę spiningowałem, ale bez efektów, za to widziałem jak duże karpie się spławiały

Posted (edited)
Dnia 26.02.2020 o 20:44, mescalito napisał:

Jadąc na Przemysl, 3 zbiorniki po lewej stronie należą do pzw Rzeszów, duży zbiornik po prawej należy do gminy i jest wyłączony z wędkowania.

Zgodnie z prawem wędkowanie jest dozwolone jeśli posiadamy kartę wędkarską na wszystkich wodach skarbu państwa i wodach gminy jeśli nie są one wydzierżawione lub nie podjęto odpowiedniej uchwały rady gminy (oczywiście nie jest dozwolone na terenach rezerwatów ścisłych). Jeśli gmina jest właścicielem tego zbiornika i nie wydzierżawiła go oraz nie podjęła odpowiedniej uchwały może tam jechać każdy posiadający kartę wędkarską i może łowić. 

http://www.pzw.org.pl/forum/index.php?topic=4500.0

Edited by geogps
uzupełnienie
  • 4 months later...
  • 6 months later...
Posted

dziwnie było by, gdyby jeszcze i karpie nie brały...................a co innego ma brać, przecież tylko karpiem pzw potrafi zarybiać.......czyli rybą która niemal na całym świecie ma status śmiecia i szkodnika