street8 Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 Witam zakupiłem łódkę zanętową ale nigdzie nie znalazłem informacji na temat jak wywozić zestaw przy kołowrotku z wolnym biegiem może ktoś doradzi ... Czy wolny bieg ma być przy wywózce zwolniony czy zamknięty ? Tylny hamulec poluzowany czy skręcony ? Z góry dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel79 Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 Nie wiem jak to się na do łódek zabiegowych ale wydaje mi się , że tak samo . Jak wywoziłem coś dawno temu to najłatwiej było otworzyć kabłąk, a jeśli już chcesz to rozkrec hamulec walki (przedni ) i tak wywieź. Wszelkie kręcenie się linki na rolce kołowrotka powoduje jej skręcanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
street8 Posted October 6, 2020 Author Share Posted October 6, 2020 Ktoś coś jeszcze podpowie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzejm Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 Otwórz kabłąk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
street8 Posted October 6, 2020 Author Share Posted October 6, 2020 Tak kabłąk ale czy hamulec od wolnego biegu zamknięty czy otwarty ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel79 Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 Otwierasz kabłąk i tyle. Hamulec wyłączony bo i po co miałby być włączony , skoro kabłąk . A co ja ci będę gadał od tego są fachowcy i specjaliści. Od 4 minuty obejrzyj jak masz czas to cały i chyba temat jasny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts