ziomeckk Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 siema kumple, szukam podpowiedzi przy zakupie kija z niskim cw, zależy mi na długości rzutu mikro przynętami, 2 nawet 1g. wychodzi na to że potrzebuję długiego, czułego, "elastycznie pracującego" (miękkiego?) wędziska czy możecie polecić coś co sprawdziło by się także w lecie na klenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel79 Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Ja od pół roku jestem posiadaczem https://fishingstore.pl/product-pol-14332-Wedka-SHIMANO-BeastMaster-FX-Spinning-2-40m-3-14g.html mogę polecić . Trzyma rybę ładnie , 1 g nawet niżej rzuca zadowalająco , czuć dopiero branie . W Rzeszowie nad Wisłokiem mogę dać rzucić któregoś dnia , jak się zgramy z czasem a tym jest różnie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Czułe, elastycznie pracujące i do rzucania mikro przynętami to kolega chyba typowo ma na myśli muchówkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wędkarz 17 Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Jeśli chodzi o spinning A gdzie Ty w ogóle łowisz i czy z łodzi czy z brzegu ? I czym przynęty ? Dlaczego taka mała gramatura ? 1 i 2 gramy ? Po za tym na pewno bardzo bardzo cięka plecionka żyłka bo inaczej Ci to nie będzie daleko lecieć . Najdłuższy bym brał jaki będzie 2.70 m conajmniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santiago Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 W dniu 20.03.2021 o 19:39, ziomeckk napisał: siema kumple, szukam podpowiedzi przy zakupie kija z niskim cw, zależy mi na długości rzutu mikro przynętami, 2 nawet 1g. wychodzi na to że potrzebuję długiego, czułego, "elastycznie pracującego" (miękkiego?) wędziska czy możecie polecić coś co sprawdziło by się także w lecie na klenie? Ja łowie Matagi Super Trout II do 3,5g, kołowrotek na ten sezon będzie Vaniek C2500SHG i plecionka PeeWee 5lb Marked, na koniec fuloro Unitika 3lb. Drugi sprzęt to wędka Favorite Arena 5g, Vanford 2000shg, plecionka PeeWee, Na zapas mam jeszcze wędki Azura Olivia do 3,5g, Flagman Areata do 2,5 i 6g, i kołowrotek Azura 1000s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel79 Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 A ja jestem ciekaw jak tak lekkie zestawy dają radę na rzekach? Jakbyś mógł parę słów powiedzieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santiago Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 32 minuty temu, Pawel79 napisał: A ja jestem ciekaw jak tak lekkie zestawy dają radę na rzekach? Jakbyś mógł parę słów powiedzieć? Ja jestem mega zadowolony. z wyciągnięciem pstrąga 50cm nie było problemu. klenie też ładnie wyciąga. Przyłowy w postaci bolenia 65cm ogarnął. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 Poprawiłem temat wątku, proszę o używanie poprawnej polszczyzny, dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts