hubidem30 Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Szanowni Koledzy jak zobaczyłem czego domaga się przedstawicielka na naszego kochanego Kraju zbladłem. Jak takie osoby znalazły się w Parlamencie Europejskim ?? https://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/sylwia-spurek-chce-zakazu-wedkarstwa-i-lowiectwa,202947.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Madura Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Zasadniczo tego typu przejaskrawione, kontrowersyjne wystąpienia mają jeden, cyniczny ale zarazem pragmatyczny cel: zrobić sporo zamieszania pewnej osoby, a co za tym idzie nadać jej rozpoznawalności i budować na tym pewien kapitał polityczny i medialny. Puściłbym mimo uszu. Cała ta burza w mediach społecznościowych to woda na młyn pani europosłanki i spełnienie jej oczekiwań. A jednak, cała ta sytuacja obnaża pewne braki po stronie środowiska wędkarskiego: brak sensownego, racjonalnego, przemyślanego i wyraźnego stanowiska na temat, który bezpośrednio nas się tyczy. Uważam, że najwyższy czas podjąć dyskusję na poziomie i bronić wędkarstwa pomimo tego, że może się ono wydawać etycznie podejrzane (a może, zwłaszcza dzięki zachowaniu niektórych osobników posługujących się wędką, których wędkarzami bynajmniej bym nie nazywał...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrs1914 Posted September 11 Share Posted September 11 Nie znalazłem odpowiedniego miejsca a tu zaglada najwięcej osób. Zaczyna się... https://zielony.onet.pl/opinie/czy-wedkarstwo-jest-etyczne-rozmowa-z-dr-hab-dorota-probucka-prof-uken/h97lvel Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujekpasiak Posted September 12 Share Posted September 12 Witam! W ramach riposty... wypowiedź ichtiologa... myślę że warto oglądnąć... pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts