Jump to content

Recommended Posts

Posted

Poleci mi ktoś jakiś kijek na San na tęczaki na suchą muchę preferuje szybkie kijki mam sheakspare agility rise #4 ale jakoś mi nie pasuje jak dla mnie za miękki  budżet do 1000zl max 

Posted

San, tęczaki i sucha mucha? Ostatnio słyszałem ze na Sanie to najlepiej na nimfe ..ale jeżeli chcesz je łowić na such twoja sprawa.

Tęczki to raczej silne ryby, na Sanie maja sporo miejsca aby się rozpędzić - szukaj jakiejś 9 stopowej #5 lub #5/6 nawet.

Nie tak dawno na flyfishing.pl albo w komisie albo w którymś z postów ktoś pisał ze ma na sprzedaż Orvisa clearwatera 9''#5 tip flex - jeżeli lubisz szybkie kije o szczytowej akcji to ten dokładnie taki jest. (sam kilka lat łowiłem na taki kij, tylko o akcji midflex)

Ewentualnie zadaj tam pytanie w komisie i ja bym jeszcze na jerkbait szukał - jak u ans na forum nie będzie ofert.

Posted

O dziwo znalazłem odcinek na sanie gdzie jest mnóstwo tęczaka i nie jest to os i ciagle zbierały owady z powierzchni w jeden dzień na spining miałem ponad 30 sztuk następnego dnia tez pojechałem i bran zero a dalej z powierzchni cos zbierały wziąłem muchówke i brały jak szalone na suchą