Jump to content

Recommended Posts

Posted

cześć, mam pytanie czy ta wędka nada sie na okonie z opadu, główny cel to okonie ze stojącej wody ok 3-5 m. Przynęty - małe gumy, na głowkach od 2 do 6 gram. Jeśli ktos ma jakieś doświadczenie z tą wędką proszę o wiadomość.

Posted

Nie bardzo to kijek raczej pod woblery niż na opad ,ale tego modelu z tego co wiem to i tak już nie produkują i ciężko dostać o tej długości 

Posted

Pod opad to raczej akcja x fast przynajmniej dla mnie , a ten kij pracuje na całej długości blanku ale kto co lubi. A gdzie te kije są do kupienia bo kiedyś jak go chciałem kupić w corona fishing to mi powiedzieli ze te kije nie są już produkowane i nie maja ich już w sprzedaży , mi się udało dopaść używkę 

Posted

nawet dziś można sprawdzić że do kupienia są w corona fishing, pytanie do Ciebie czy nie pozbywasz się tego kija? Szukam czegoś czym będę w stanie połapać okonie i jednocześnie kilkanaście razy w roku wybrać się na klenie na woblery. Możesz opisać akcje pracy tego kija? Jak pracuje pod opadem a jak z woblerami, będę bardzo bardzo wdzięczny. 

Posted

Po kilku opiniach bardzo bardzo różnych dowiedziałem się że...

- kij jest dość szybki (w sam raz pod gumy)

- kij jest szybki lecz przechodzący w parabole z lekkim zapasem mocy w dolniku (jak to w st. croix) 

- Kij nadający się do woblerów lecz nie do jiggowania na dużych głębokościach 

- kij nadający się tylko do twardych przynęt. 

Jednym słowem nie wiem nic :(

Posted

Nie pozbywam się . Corona fishing tak nie działa to ze piszą ze dostępne to nie znaczy ze tak jest, dopiero jak złożysz zamówienie oni się skontaktują z Tobą i powiedzą czy kij jest dostępny a czas oczekiwania czasem i nawet kilka miesięcy . Ciężko jest opisać ten kij to trzeba zobaczyć pomachać każdy ma inne preferencje ,jak szukasz kija pod klenie i okonie do zobacz sobie dam microflex i przy okazji zaoszczędzisz kilka stówek

Posted

Posiadam microflexa 3-15 2.30. Używałem też 1-7 i 2-10 we wszystkich długościach niestety strasznie mi ten kijek nie leży. Na klenie używam DRAGON Flash Slow Lure 2.90m 0.5-8g 

szukam czegoś co będę w stanie zabrać i na okonie i na klenie dlatego pytanie jak Ty oceniasz PFS90LMF2? Uda mi się tym komfortowo połapać okonki do 35cm na gumowe przynęty i czy nie będzie problemów połapać na 3.5/4cm woblerki na przelewach?

Posted

Z tego co piszą w opisie wędka jest akcji Mod-Fast, zbudowana grafitu SCII, posiadam od wielu lat PS70MLF2 też SCII o akcji Fast, łowię nią na gumy ale demon szybkości to nie jest,  podejrzewam że PFS90LMF2 może to być lekko lejąca się wędka również z racji długości, za te pieniądze znajdziesz coś ciekawszego niekoniecznie od STCroix, ale to tylko moje domysły bo wędki na oczy nie wiedziałem.

Posted

Nie jestem ostatnio zbytnio rozeznany w temacie wędek, do UL używam  MHXa S871-2-MHX z BRC o długości 2,20m, gumy na głowkach 3-6g obsługuje bardzo fajnie, przyłów wymiarowego szczupaka to nie problem, nieco ciężej 5-10g Batsona IST993F 2,55m , super uniwersalna wędka od okonia po sandacza na lekko ogarnia bardzo fajnie, ale to wędki customowe robione na zamówienie.

Posted
W dniu 2.01.2022 o 22:35, wIKUU napisał:

A coś dostępnego że tak powiem z półki sklepowej? Czyli jedno głośnie odpuszczać PS70MLF2? 

Na superwedkarz wejdź jest od ręki 230 cm w dwóch częściach Avid do 11 gramów xfast. Będzie dobry na okonia w budżecie.

• 1 month later...
Posted

Ja polecam kongera seri  templar lub paladin. 

https://pleciona.pl/pl/p/KONGER-TEMPLAR-HDC-FIRE-WIZARD-225cm-2-7g/36083?gclid=CjwKCAiA9aKQBhBREiwAyGP5lZnwzSq8C0CsgluRtUgo4IA-IKnF2UF6di1Q3r4f-SSMdDfhYh6HaRoCVeEQAvD_BwE

Tym kijkiem łowię głównie na jigi  , a ryby przeróżne . Od okoni 15 cm po klenie , brzany nawet po 70 cm , a ostatni głowatkę 70+. kij dość szybki i czuły ale nie jest to xfast. Pięknie amortyzuje ucieczki ryb. Przyzwoite wykonanie . Na pewno wart tej ceny.