geogps Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 (edited) Robię mapę wód okręgu Tarnobrzeg i w przypadku kilku zbiorników mam problem gdzie one są. Jeśli ktoś jest chętny mi pomóc to proszę o wsparcie. Najlepiej zrzut ekranu google maps i zaznaczone miejsce. Na razie zrobiłem tyle: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=12v6UnFmgF6PlHK64h1vRGMk-AF_Py2CA&usp=sharing Ale nie długo pojawią się rzeki i inne informacje. 1. Wilcza Wola od którego miejsca wolno wędkować w górę rzeki? 2. Stawy w Zdanowie, które to i który to staw Górny 3. Stawy w Podolu, które to? 4. Zbiornik wodny Warchoły w Nisku, który to? 5. Stawy w Jeziórku 2, 3, 5, które to? 6. Staw Przy Dworze w Rudniku, który to? 7. Stawy Baranów Sandomierski, które to? 8. Zbiornik Zrębin, który to? 9. Zbiornik Wojków, który to? 10. Stawy Zdanów, które to? 11. Staw "Techniczny" Stalowa Wola, który to? 12. Zbiornik Wąsik, Baranów Sandomierski, który to? 13. Zbiornik Zarzecze, który to? 14. Duże Jezioro, Gorzyce Zaleszany, który to? 15. Zbiornik Orliska i zakres wędkowania? 16.Staw Basen, Zaklików, który to? 17. Zbiornik Wysoki Wał, mam go el nie pasuje mi powierzchnia? Edited February 14, 2022 by geogps Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek96 Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 8. Tu masz współrzędne na Zrebin (50.4419896, 21.2639533) od siebie dodam bo lowilem tam czasem ,plotka średni leszcz trochę karpia do 3kg i trochę jesiotrów 50-60cm z drapieżnikiem bardzo słabo taki polski standard Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogps Posted February 14, 2022 Author Share Posted February 14, 2022 Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 Stalowa Wola zbiornik techniczny wrzucam pinezke Zbiornik "Techniczny" https://maps.app.goo.gl/7bZXeSd11JikAzd56 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogps Posted February 16, 2022 Author Share Posted February 16, 2022 To nie ma na tym forum nikogo z okręgu Tarnobrzeg, żeby wskazał te powyższe zbiorniki? Mapa się uaktualniła: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=12v6UnFmgF6PlHK64h1vRGMk-AF_Py2CA&usp=sharing Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma87 Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Staw Warchoły w miejscowości Nisko. To ten największy z tych trzech. Jest przy ulicy Wilczej. Te małe nie należą do PZW. Niestety nie potrafię inaczej pomoc. Wrzucam screen. Może pomoże;) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogps Posted February 16, 2022 Author Share Posted February 16, 2022 Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma87 Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Tutaj trzy zbiorniki w Jeziórku. To jest screen ze strony PZW Tarnobrzeg. Stawy wraz z nr są opisane na czerwono. Trochę mało przejrzyście ale można się połapać. Leżą przy trasie St.Wola - Tarnobrzeg. Na 2 wystarczą opłaty na rzeki. Na 5 jest dopłatą i jest to chyba łowisko No Kill. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma87 Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 (edited) To są te trzy stawy po lewej stronie drogi. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited February 16, 2022 by guma87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogps Posted February 16, 2022 Author Share Posted February 16, 2022 (edited) Ale numery są dla mnie ważne a niestety z tego co podesłałeś nie mogę ustalić, który jest który? Powiększyłem sobie i już wiem. Dzięki. Edited February 16, 2022 by geogps Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma87 Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Widzę, że po wrzuceniu screena spada jakość. Aż mi głupio że nie potrafię inaczej. Ten staw z wysepkami to 2. Na następnym foto: z góry 3, u dołu 5. Na 100 procent. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma87 Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Kolejna sprawa. Ten staw po lewej stronie również należy do PZW Tarnobrzeg. To jest tak zwany "Basen w Lipie"(gmina Zaklików) Jest to łowisko No Kill. To będzie pewnie punkt 16 z Twojego pierwszego posta. Na 100 procent. Łowiłem tam. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma87 Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 (edited) Chodzi mi oczywiście o ten prostokątny. Ten malutki okrągły to jakiś prywatny. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited February 16, 2022 by guma87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogps Posted February 16, 2022 Author Share Posted February 16, 2022 (edited) Dobra teraz obręby ochronne: San Stalowa Wola wyczaiłem, że chyba to jest od tego progu ale nie jestem pewny? Wisła gdzie jest ten w Sandomierzu? W dalszym ciągu proszę informacje o zbiornikach np. Wąsik gdzie on jest? Edited February 16, 2022 by geogps Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma87 Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Jeśli chodzi o Wisłę, San i obręby ochronne to nie jestem pewien. Wody lał nie będę;) Wydaje mnie się, że początek obrębu ochronnego na Sanie zaczyna się przy ujściu Barcówki. Ale pewny nie jestem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma87 Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Obręby ochronne na Wiśle i Sanie. http://www.pzwtarnobrzeg.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=57:obreby-ochronne-na-rzekach-zakazy-wedkowania-w-ich-granicach&catid=23&Itemid=156 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogps Posted February 16, 2022 Author Share Posted February 16, 2022 Dzięki, dziwne, że tego nie znalazłem. Już zrobiłem tylko nie wiem co to jest rozlewisko Bocianie Gniazdo i Krzyż na Wilczej Woli Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacob1993 Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 Bocianie gniazdo to ta część zbiornika od mostu na prawo . Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogps Posted February 17, 2022 Author Share Posted February 17, 2022 Gdzie są stawy w Zdanowie? - pierwsze zdjęcie i który to Górny i Dolny. Który to zalew w Wojkowie? - drugie zdjęcie. I gdzie są stawy Zwierzyniec - może te na trzecim zdjęciu? i jak są numerowane? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogps Posted February 17, 2022 Author Share Posted February 17, 2022 Wojków to może być to bo leży w ciągu Kanału Młodochowskiego: Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogps Posted February 17, 2022 Author Share Posted February 17, 2022 Dobra już się dowiedziałem i uzupełniam mapę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogps Posted February 21, 2022 Author Share Posted February 21, 2022 Jakby ktoś wolał korzystać z mapy w OpenStreet to podaje link (praca edycyjna trwa jeszcze): http://u.osmfr.org/m/720275/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogps Posted March 4, 2022 Author Share Posted March 4, 2022 Jakby ktoś chciał się zapoznać z wodami Tarnowa, Tarnobrzegu, Krakowa to może odwiedzić tą stronę: https://geo-gps.wixsite.com/lowiska Moje mapy to Tarnów i Tarnobrzeg, Kraków ze strony PZW Kraków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts