Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Z prawdziwą przyjemnością otwieram nowy dział poświęcony w całości komentowaniu artykułów prasy wędkarskiej w Polsce. Z niecierpliwością czekam na Wasze informacje, komentarze, opinie, oceny, uwagi, sugestie, odczucia a także spostrzeżenia!

Wykaz magazynów wędkarskich dostępnych na polskim rynku wędkarskim:

1. "Wędkarski Świat"

2. "Wiadomości Wędkarskie"

3. "Wędkarstwo Moje Hobby"

4. "Karp-Max"

5. "Wędkarz Polski" - od 2011r. nie istnieje.

Edited by benefis
Posted

"Wędkarstwo Moje Hobby" zdecydowanie naj... :)

Posted

Wspomnę jedynie, że na dzień dzisiejszy "Wędkarski Świat" bezapelacyjnie posiada najbogatszą kadrę, w skład której wchodzą zarówno redaktorzy oraz współpracownicy posiadający bagaż olbrzymiego wędkarskiego doświadczenia, jak również umiejętnej, niemal perfekcyjnej sztuki redagowania świetnych artykułów. Do grona żywych legend polskiego wędkarstwa z czystym sumieniem mogę zaliczyć takie nazwiska, jak - Kolendowicz, Szymański, Zalewski, Niemiec, Gutkiewicz, Zawada, Hassa, czy Darek Dusza - mój osobisty autorytet, idol z dzieciństwa i niekwestionowanie jeden z najlepszych felietonistów w Polsce.:)

Posted

Kiedyś regularnie czytałem WŚ, ale w pewnym momencie zdałem sobie sprawę, że to kompletna strata kasy wydawać 8zł na miesięcznik który można przeczytać w godzinę. Dodatkowo procentowy udział reklam w tym magazynie przekracza 30% a kolejne 30% to wielkie nachalne fotografie z których wiele jest zupełnie zbędnych. Dlatego od kilku lat kupuję jedynie WMH jeżeli jest jakiś ciekawy film, dodatkowo artykuły w nim zawarte są porównywalne do tych z WŚ a zdjęcia są znacznie lepsze.

Posted

Wykaz magazynów wędkarskich dostępnych na polskim rynku wędkarskim:

1. "Wędkarski Świat"

2. "Wiadomości Wędkarskie"

3. "Wędkarstwo Moje Hobby"

4. "Karp-Max"

5. "Wędkarz Polski" - od 2011r. nie istnieje.

jeszcze ukazuje się "sztuka łowienia"/ stosunkowo nowiutka gazetka

fajna sprawa dla osób które chcą coś liznąć wędkarstwa muchowego

Posted
Z prawdziwą przyjemnością otwieram nowy dział poświęcony w całości komentowaniu artykułów prasy wędkarskiej w Polsce.

1.Nie dział tylko temat!Do otwierania nowych działów upoważniony jest tylko Administrator Serwisu!:)

2.Nikt ,nikogo nie upoważnił do komentowania artykułów zamieszczonych w wymienionych przez Ciebie czasopismach a używanie pełnych nazw tych czasopism na łamach naszego portalu jest kryptoreklamą!

3.Wszelkie informacje związane z opiniami,uwagami,odczuciami czy sugestiami powinny być zamieszczane na łamach tych czasopism albo internetowych forach dyskusyjnych odnoszących się do tych że czasopism.

4.Rejestrując się w tym Serwisie,zaakceptowałeś regulamin jaki określa zasady korzystania z niego i między innymi ten punkt

Administratorzy i moderatorzy serwisu Podkarpacki Serwis Wędkarski zastrzegają sobie prawo do usuwania, zmiany, przenoszenia lub zamykania dowolnej wiadomości lub wątku bez podania przyczyny.

Pamiętaj o nim!

I na koniec tak ode mnie.Wywyższanie się i traktowanie innych jako ludzi niegodnych Twojemu wybujałemu poczuciu inteligencji,świadczy na twoją niekorzyść.Twoja wiedza na temat wędkarstwa jak i tematów tutaj podejmowanych jest bardzo skromna i opierająca się w wielu przypadkach na wiedzy innych.Wykorzystywanie tego do swoich prywatnych celów jest co najmniej śmieszne i nie mające nic wspólnego z dziennikarstwem.Nie wiem skąd człowieku przybywasz i dokąd zmierzasz ale na pewno nie tędy droga.Chcesz aby Cię szanowano to najpierw poszanuj innych!

Miłego dnia.

Posted

Kolego 'rapala' najprawdopodobniej pomyliłeś adresata, albo nie nabyłeś jak dotąd sztuki rozumienia i interpretowania tekstu. Jeśli według Ciebie nowy temat komentowania artykułów z zastosowaniem i przywołaniem nazw wędkarskich magazynów jest kryptoreklamą to nie mamy o czym gadać. Mylisz pojęcia! Myślę, że akurat mojej wiedzy oceniać nie powinieneś:)Poza tym - 'mówił do ściany nie będę'. :)

Posted
Myślę, że akurat mojej wiedzy oceniać nie powinieneśPoza tym - 'mówił do ściany nie będę'.

Nawet nie mam takiego zamiaru:).Twoją wiedzę na określone tematy oceniło już wielu ludzi na licznych forach i portalach,które Twoja "skromna"osoba zaszczyciła swoją obecnością:).I pomimo tego że "ściana" nawet w najmniejszym stopniu nie dorównuje Ci "inteligencją" to i tak "ściana" życzy Ci miłego dnia!:)

Posted
Wspomnę jedynie, że na dzień dzisiejszy "Wędkarski Świat" bezapelacyjnie posiada najbogatszą kadrę, w skład której wchodzą zarówno redaktorzy oraz współpracownicy posiadający bagaż olbrzymiego wędkarskiego doświadczenia, jak również umiejętnej, niemal perfekcyjnej sztuki redagowania świetnych artykułów. Do grona żywych legend polskiego wędkarstwa z czystym sumieniem mogę zaliczyć takie nazwiska, jak - Kolendowicz, Szymański, Zalewski, Niemiec, Gutkiewicz, Zawada, Hassa, czy Darek Dusza - mój osobisty autorytet, idol z dzieciństwa i niekwestionowanie jeden z najlepszych felietonistów w Polsce.:)

To już jest kryptoreklama ;)

Posted

Przypominam!Zainicjowany przeze mnie post dotyczy tylko i wyłącznie tematów związanych z komentowaniem artykułów ukazujących się cyklicznie w prasie wędkarskiej dostępnej na polskim rynku!Domniemywam, że stopień roztrzepania Kolegów podyktowany jest niedzielnym lenistwem? A słyszałem, że 'inteligentni ludzie się nigdy nie nudzą'. :) No cóż, ja raczej do grona leniuchów zakwalifikować się nie mogę, gdyż na co dzień nie brakuje mi pracy dziennikarskiej oraz przede wszystkim tej związanej z uczelnią i innymi obowiązkami, w które wtajemniczał Kolegów nie zamierzam.

Tak swoją drogą, to już dawno przestałem reagować na wszelkiego typu zaczepki, w postaci docinek, kąśliwości i powszechnie zrozumianej zazdrości, która jak widać rozprzestrzenia się w szaleńczym tempie. Bywam skromny, ale również i tu uwaga! - cyniczny ( i może stąd te dobre felietony, które moi czytelnicy tak chętnie czytają i po lekturę ich tekstu tak często sięgają). No, dobrze. przesadziłem z tym przed ostatnim sformułowaniem, gdyż poetą nie jestem ( co prawda mylnie przez niektórych uważany).:) Czyli temat powszechnie rozumianej zawiści mamy już z głowy, prawda? Szczerze, to tak ślęcząc przed ekranem monitora mam takie wrażenie (mam nadzieję, że mylne), że co poniektórzy to tak nudzą się troszeczkę, wyżywając się bezpodstawnie na kimś, co cyt. 'coś działa i coś robi, aby spełnić swoje ukryte marzenia'.

A teraz wracamy do głównego tematu, który będzie mam nadzieję przyświecał kolejnym postom w tym temacie. :)

PS. Dobranocka była naprawdę bajeczna! :D

Posted

Koledzy !...uważajcie !

Mamy doczynienia z gwiazdą dziennikarską...Żakowski, Olejnik nawet Lis to przy tym gościu i autorytecie już wymiękają.

Tak, przyznaję... bije ze mnie ogromna zazdrość kunsztu dziennikarskiego dla kol. benefisa

znakomitego autora tekstów ...:))

Jezuuuu skąd się biorą tacy "skromni" ludzie ??!

Posted

witam...

hmm... benefis...benefis...benefis... ?

ostatni raz to słowo słyszałem w sobote i dotyczyło Adama Małysza... :D

wiec mam nadzieję że koledzy i koleżanki- członkowie naszego forum nie będą mieć za złe że zapytam wprost...

KIM TY K....A JESTEŚ ŻE ŚMIESZ ZAKŁÓCAĆ SPOKÓJ I HARMONIĘ WSZYSTKICH TU OBECNYCH ?

PS. SKORO DOBRANOCKA BYŁA BAJECZNA I CYCA JUŻ DOSTAŁEŚ PORA SPAĆ...

Posted (edited)

Bóg posyła ich na ziemię, aby swoim życiem świadczyli prawdę i swoim życiem mogli służyć innym przyczyniając się do ich świętości i zbawienia. Tylko tak rozumiana prawda jest prawdziwa. A najpiękniejszym w tym wszystkim jest prawidłowe i umiejętne wykorzystanie swoich talentów - Bożych darów, aby życie przeżyć godnie, pięknie i szlachetnie. :)

Edited by benefis
Posted

Ten narcyz pisze o sobie wszędzie i wszędzie wkleja fotki swojej facjaty. Jeżeli będzie się zachowywał jak karaluch , to może zostać gdzieś nad wodą potraktowany jak karaluch....

Posted

Dobra Panowie,zakończmy może już tą bezsensowną dyskusję!Do niczego dobrego ona nie prowadzi i niczemu nie służy.Nie wdawajmy się w jakiekolwiek przepychanki słowne,które mają na celu li tylko osiągnięcie przez wiadomą osobę wymiernych korzyści wynikających z autoreklamy były dobre.Najlepszym argumentem w tego typu dyskusji a także odnoszenie się w postach do tejże dyskusji jest ...kompletne ignorowanie wypowiedzi zawartych w niektórych postach.Nie podejmujemy tematu-nie ma dyskusji-nie ma problemu-cel zamierzony przez daną osobę nie został osiągnięty!Jako że osoba pisząca została zbanowana a tym samym nie ma prawa do "obrony" jak i do ustosunkowania się do wypowiedzi moim zdaniem temat powinien być zamknięty!Nie starajmy się do schodzenia poniżej ogólnie przyjętej przyzwoitości.;)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy