frodarek Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Czy stosował ktoś z was zaczep do kulek!Które jest lepsze rozwiązanie tradycyjny włos czy właśnie taki zaczep!Jeżeli ktoś miał kontakt z takim włosem z gumki to proszę o opinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodarek Posted April 5, 2011 Author Share Posted April 5, 2011 Kto pomoże!Nikt nie miał kontaktu z takim zaczepem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibbi Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Czy stosował ktoś z was zaczep do kulek!Które jest lepsze rozwiązanie tradycyjny włos czy właśnie taki zaczep!Jeżeli ktoś miał kontakt z takim włosem z gumki to proszę o opinie. Rozumiem, ze pytasz o tzw. D-Rig`a. Ciężko jest odpowiedzieć na Twoje pytanie tzn.; ktore mocowanie jest lepsze, poniewaz zalezy to od wielu czynnikow, tzn łowiska, rodzaju dna, przyzwaczajen karpi itp. Kazdy karpiarz ma swoje ulubione przypony i je chwali. D-riga stosuje sie przewaznie przy przyponach sztywnych, poniewaz zapewnia lepszą prezentacje przynety i pomoga w samozacieciu karpia, choc nie jest to regułą, ponieważ mozna takze przy takim przyponie zrobic wlos z zwyklej plecionki, bąć też zwykły włos z tego sztywnego materialu, z którego wiążesz przypon [praktycznie nie mozliwy do wyplucia przez karpia zestaw, lecz duzo gorsza prezentacja przynety]. Także jak widzisz jest dużo możliwości, musisz sam przetestować różne zestawy na swoim łowisku i wtedy będziesz mogł sobie odpowiedziec na pytanie, który lepszy . Oczywiscie możesz znaleść na necie jakies ogolne wytyczne jakie przypony na jakie dno itp, także poszukaj w google, a napewno znajdziesz dużo podpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodarek Posted May 4, 2013 Author Share Posted May 4, 2013 Zakupiłem gumki lateksowe do przynęt TB i prawie każda mi pęka jak zakładam pellet.Czy jest jakiś sposób,patent aby temu zapobiec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted May 4, 2013 Share Posted May 4, 2013 Jest!! Zamiast gumki zastosuj włos z pletki i problem rozwiązany Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin Posted May 4, 2013 Share Posted May 4, 2013 Zaczepy, /żeby nie powiedzieć gumki/, wyszydzanego jaxsona są bardzo elastyczne i nie pękają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciup96 Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 To nie wiem jakie masz te z Jaxona, ale mi pekają wszystkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Jakieś kupione jeszcze na Joselewicza. Polecił p.Sławek i są ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciup96 Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Ja ostatnio chciałem powiązać D-rigów i wszystkie mi pękały. Widocznie na złą serię trafiłem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sniady Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Też miałem problem z nimi do d-rigow i zrezygnowałem z gumek zupełnie na rzecz plecionki. Często powodem takiego pękania, jest to że towar jest zleżały w magazynach/sklepach, a jak wiadomo starsza guma ma tendencje do rozpadania się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sander Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Ja polecam fish pointa. Kiedyś miałem z tandema to większość pękała. Te z FP są dosyć duże i bardzo elastyczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristo 1971 Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 Potwierdzam , że te gumki do D-riga z Jaxona są wytrzymałe i nie pękają. Miałem też całe pudełko z TB i niestety lipa ( chyba felerna partia - co zarzut to po chwili brak kulki i gumki). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts