mariucha Posted January 27 Share Posted January 27 Jaki kij feederowy wybrać na Wisłok na łowy np. w okolicach Boguchwały? Koleżanki i koledzy może coś podpowiecie. Jaka długość i ciężar wyrzutu? Przynęty różne, między innymi rosówki. Może się skusić jakiś sum lub karp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOmaSZ Posted January 27 Share Posted January 27 Ja mam na Wisłok SHIMANO Beastmaster DX Feeder 3,65m 90g i Flagman S-Power River Feeder 3,6m 150g. Korumy Barbel 2 sztuki 12ft 2lbs i 2.5lbs ale ich akurat używam pod sygnalizatory na wodzie stojącej Ogólnie to polecam firme Flagman nie drogie kije i duży wybór dobra cena/jakość Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariucha Posted January 27 Author Share Posted January 27 Czyli rozumiem żeby szukać wędki raczej nie krótszej niż 360? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOmaSZ Posted January 27 Share Posted January 27 7 minut temu, mariucha napisał: Czyli rozumiem żeby szukać wędki raczej nie krótszej niż 360? Zdecydowanie chodź to raczej zależy od preferencji wędkarza ja takie po prostu lubię Link to comment Share on other sites More sharing options...
DziubnieLubNie Posted January 27 Share Posted January 27 (edited) 1 hour ago, mariucha said: Czyli rozumiem żeby szukać wędki raczej nie krótszej niż 360? Tak 3.6m sa typowe i odpowiednie, ciężar wyrzutu tak żebyś mógł 100gr wyrzucić. - a daleko rzucać na Wisłoku nie będziesz - no i jak już szukasz po taniości to nie zważaj na marke ale koniecznie weź węglowe kije, nie z włókna szklanego (ciężkie). Tu nie zrozum źle ale wymienna szczytówka ta miekka bedzie z włókna, ale caly kij to weglowy bierz koniecznie. Żeby choć brało coś... Edited January 27 by DziubnieLubNie Link to comment Share on other sites More sharing options...
stiff43 Posted January 27 Share Posted January 27 4 godziny temu, mariucha napisał: Jaki kij feederowy wybrać na Wisłok na łowy np. w okolicach Boguchwały? Koleżanki i koledzy może coś podpowiecie. Jaka długość i ciężar wyrzutu? Przynęty różne, między innymi rosówki. Może się skusić jakiś sum lub karp. Boguchwałę sobie kolego odpuść ,ryby to tam były dwie dekady temu coś mogę na ten temat powiedzieć . Feedera polecił bym Daiwę Aqalite 3,60 cw do 120 g używam i sobie chwalę . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DziubnieLubNie Posted January 27 Share Posted January 27 W ogóle to niech kolega motor kupi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOmaSZ Posted January 27 Share Posted January 27 Najlepiej to jechać do sklepu i pomacać Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftik Posted January 28 Share Posted January 28 Ponizej Rzeszowa Trzebownisko-Jasionka szkoda jechac z wedka.... Trzeba w apart zainwestowac I zaczac Nowe hobby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DziubnieLubNie Posted January 28 Share Posted January 28 Nie zniechęcajmy kolegi, ukleji, kleników i certuń u nas pod dostatkiem. Posiedzieć nad wodą też fajnie 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DziubnieLubNie Posted January 28 Share Posted January 28 30 minutes ago, raftik said: Ponizej Rzeszowa Trzebownisko-Jasionka szkoda jechac z wedka.... Trzeba w apart zainwestowac I zaczac Nowe hobby. Ale fakt że z aparatem to miałby co robić nawet prawdziwy pro.. Dzicz taka że szok, krzaczory, żeremia, bobry , wydry, szczury, lisy, daniele, jelonki podchodzą, zimorodki i kormorany przylatują. Normalnie poważny dokument przyrodniczy by można nakręcić. Z ciekawości: widział ktoś wilka nad Wisłokiem? Jak już to pewno bardziej pod krosnem... Ja jesienią jak zostawałem do nocy tak do 23ej lub północy to miałem rykowisko po sąsiedzku, aż strach się bać jakie odgłosy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts