Jump to content

Recommended Posts

Posted

Planuje zakup feederka w granicach 80zł. Jaki byście doradzili na Wisłokę? Myślałem nad cw 80g, ale czy to nie za mało ?:)

Posted

Moim zdaniem 80gr to troszke za mało 120g będzie bardziej praktyczne.Ja kupiłem 120gr mitchella i łowię tym kijem od płotek po sandacze ale kosztował troche wiecej.Za cene którą podałeś możesz poszukac w mikado ma pare feederów w tej cenie.

Posted

Dlaczego 80g to mało na Wisłokę? Dzisiaj przyglądałem się koledze Pikerowi, jak łowił na Wisłoku na pickera do 40g C.W. A woda w tym miejscu miała 4m głębokości... Jeśli jego 25-cio gramowy koszyczek leżał na dnie to dlaczego np. 40-50 gramowy koszyczek o kwadratowym profilu nie będzie leżał na dnie Wisłoki? Chyba mamy do czynienia ze stereotypami na naszych wodach: żwirownia do 100g, rzeka powyżej... To tylko moja opinia, po miesiącu łowienia na federa o cw 80g.

Posted (edited)

Witam.jeżeli chodzi o wisłokę to proponuje kijek o cięrzaże ok 120 gram .na wisłokę w sam raz. sam takiego używam.

wisłoka a wisłok to niby to samo ale jednak na wisłoce wedłóg mnie jest mocniejszy prąd wody.to jest jedynie moje spostrzeżenie nie musi się z nim nikt zgadzać

Edited by adamus78
Posted (edited)
Witam.jeżeli chodzi o wisłokę to proponuje kijek o cięrzaże ok 120 gram .na wisłokę w sam raz. sam takiego używam.

Ale dlaczego??? Wisłok też ma odcinki z niezłym uciągiem...

Edited by mapet77
Posted

ponieważ wydaje mi się że uciąg jest wiekszy niż na wisłoku.po prostu bardziej uniwersalny kijek.znam miejsca na wisłoce że koszyk 60 gram + zanęta mi spływał:)

Posted

oczywiście, jeśli się zarzuca w nurt za brzaną czy kleniem to na pewno potrzeba 120+, natomiast myślę, że są też odcinki o powolnym uciągu i w miarę piaszczystym dnie. A jaki jest odcinek rzeki, na którym będzie odbywał się zlot? Szybki i płytki czy raczej wolniejszy i głębszy...

Posted

Zamierzam łowić na "spokojnej" wodzie... Idąc wałem od tamu w lewą stronę, więc tam woda jest spokojna.

Posted

idąc od tamy w lewą stronę to znaczy pod prąd jest wolniejszy uciąg tak że zrobisz jak zechcesz:D

idąc w dół wisłoki raczej jest większy uciąg:)

Posted

Zapas mocy dobrze jest mieć, i proponuje mieć feederka do 120 gr. Miałem kiedyś konger carbomaxx , i jak za taka cene bardzo fajny. Kosztował mnie około 90 zł i mogę go polecić z czystym sumieniem. Mocny i czuły. Nie był najlrzejszy ale nie będzie się mieć wszystkiego za takie pieniążki

Posted

Trochę przemyślałem, i rzeczywiście 120g będzie dobry. Może doradzicie jakieś federki 390m :D Bo po świętach planuje zakupy. Dobrze jak by kij był lekki.

Posted
Trochę przemyślałem, i rzeczywiście 120g będzie dobry. Może doradzicie jakieś federki 390m :D Bo po świętach planuje zakupy. Dobrze jak by kij był lekki.

a ile kasy nasz do wydania na kijek?