piter13 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Witam.Wczoraj bedac na rybkach zawadzilem o liny przechodzace kolo rzeki(dobrze ze nie energetyczne)i widocznie chyba uszkodzilem szczytowke,bo podczs holu rybki pękła mi szczytowka i moje pytanie czy te szczytowki z linku sa wmiare dobre,i czy podejda do mojego feederka,mierzylem stara i tez ma 3,1mm.Bylem unas w sklepach ale maja tylko firm no name,i niechce sie w nie pchac,wole cos lepszego,jak mam inwestowac.Wedka to Mitchell Elite Feeder 60-120 gr http://www.szczupak.pl/produkt,2288 Pozdrawiam
Dzach Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Nawet jeśli są problemy ze dobraniem średnicy dolnika szczytówki ,a wejściem w twoje wędzisko ,to zawsze małą tolerancje zniwelujesz poprzez zeszlifowanie dolnika dokupionej szczytówki. Jak widzisz te no name ,i te oryginalne są robione z szklanego kompozytu ,więc w cudowne różnice nie wierz. I tak akcja wpiętej szczytówki jest niezależna od akcji reszty twojego kija. Ja osobiście tylko zwracam uwagę na akcję szczytówki no i cenę bo czasem można przepłacić ,ale widzę ze twój towar jest po cenie .
mapet77 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Za 12 zł dokupiłem sobie szczytówkę w Karinie na ul. Joselewicza w Rzeszowie i tylko delikatnie ją podtarłem papierkiem ściernym i chodzi jak złoto. Szkoda kasy na te Browningi. Włókno szklane to włókno szklane, co tu dużo mówić.
Recommended Posts