Dj.McG Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Witam Chciałbym połowić pstrągi z racji ze nie zrobiłem opłat na górskie chciałbym sie wybrać na prywatny zbiornik. Ostatnio pojechałem na przejażdżkę w góry; Cisna, Dołżyca i po drodze widziałem sporo stawów hodowlanych z pstrągiem ale tam to frajdy z łowienia niema bo to mały basen i 1 tona ryby. Szkoda ze zamkniete było by był zasięgnął informacji. Jak ktoś z Was ma jakieś info to proszę pisać
rapala Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Na fotce masz zaznaczone miejsce gdzie są prywatne stawy hodowlane Temeszów-Krzemienna,tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie dokładnie i w której miejscowości.Wiem tylko że było to niedaleko drogi 835. Od dawna nie byłem w tamtej okolicy.Sprawdź na necie może coś znajdziesz;). Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
justfilied233 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 na nizinnych tez są pstrągi ja już nie jednego złowiłem i pewnie za kilka h pojadę po następnego
Dj.McG Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Na fotce masz zaznaczone miejsce gdzie są prywatne stawy hodowlane Temeszów-Krzemienna,tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie dokładnie i w której miejscowości.Wiem tylko że było to niedaleko drogi 835. Od dawna nie byłem w tamtej okolicy.Sprawdź na necie może coś znajdziesz;). Dzięki
marekn Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Ładne teczaki połowisz na Hłomczy, która tą rybą jest zarybiana regularnie, od 1-ego maja można spinningować, wystarczy, że kupisz licencję jednodniową.
Dzienciol Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Ładne teczaki połowisz na Hłomczy, która tą rybą jest zarybiana regularnie, od 1-ego maja można spinningować, wystarczy, że kupisz licencję jednodniową. Chyba już nie wystarczy "dniówka" dla wędkarzy z o.Rzeszów. Byłem już tam kilka razy w tym sezonie i ostatnim razem Pani w sklepie nie wypisała pozwolenia znajomemu, który nie miał zapłaconego Krosna.
mateusz95 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Polecam Rzemień byłem 2 dni temu złapałem dwa:) na kukurydze kiedy opadała na dno. Staw nr 1.
marekn Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 A tego nie wiedziłem, choć wydaje mi się to dziwne, bo nie wiem, co opłata na Okręg Krosno ma tu do rzeczy. Najpewniejsze informacje w sklepie Adama Skrechoty na ul.Lipińskiego w Sanoku.
Dzienciol Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 A w sklepie dowiedziałem się, że trzeba mieć jakiś zielony papierek potwierdzający przynależność do o.Krosno:eek: . Trzeba się dokładnie dowiedzieć co i jak, żeby nad wodą nie było jajców.
Danin Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 (edited) Trzeba mieć zezwolenie na połów z o. Krośnieńskiego, wydają go chyba w Krośnie. Faktycznie jest zielony Miałem kontrolę PSR w Rzeszowie na Wisłoku (opłaciłem składki w krośnie), Pan strażnik w telegraficznym skrócie stwierdził że nie mam wszystkich dokumentów zezwalających na połów tj. zezwolenia i rejestru połowu o. Rzeszowskiego i musiałem zejść z łowiska. Edited May 3, 2011 by Danin
komandos Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) Żeby nie zakładać nowego wątku podepnę się tutaj. Gdzie mogę szukać tęczaków w okolicy Rzeszowa? Mogą to myć zbiorniki, rzeki, strumyki itp, wszystko jedno. Edited February 7, 2012 by komandos
damon159 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 kolego z tego co wiem to pstrag został wpuszczony do Rajszuli.
Fly Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Jasło - Folusz ;> Łowisz sobie Tęczaki, ale niestety tylko na grilla ;/ Każdą rybę trzeba kupić. 14zł za kg
Recommended Posts