Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, Rok temu gdy byłem na wakacjach u Cioci, Wujek zabrał mnie na rowery.Dojechaliśmy do Woli i w jakimś lesie obok Woli był staw. Chciał bym się dowiedzieć czy są tam ryby , i czy to płatne czy nie .

Pozdrawiam Balon116:)

Posted

Jeśli mowa o stawie na rozwidleniu dróg i dojazdem drogą z płyt betonowych po skręceniu w prawo. To ten staw jest prywatny ,zakaz wędkowania ,dogadać z właścicielem jest się ciężko. Ryby to okazy od drapieżników po białą rybę. Ale nic nam po tym. :)

• 3 months later...
  • 9 months later...
Posted

Ktos chodzi jeszcze na te stawy ? ;D Bo chce się tam wybrać na karpie , na co tam biorą ? Napewno można łowić 10 zł od wędeczki za cały dzien ostatnio kolega złapał 2 liny medalowe i kilka płotek i okonkow ;D

Posted

Około 2km przed torfowiskiem na Woli Chorzelowskiej w lesie jest niewielki staw (przeciwpożarowy),

na tablicach jest napisane że należy do klubu "Okoń", w necie nic nie można znaleźć na temat tej wody jak i owego klubu.

Może ktoś ma jakieś info o możliwości wędkowania na tym zbiorniku, byłbym wdzięczny.

Pm

Posted
Usunięto zbędny cytat

Ten staw należy do nadleśnictwa mielec.Ostatnio mój kolega był na tym stawie spytać się co zrobić żeby mógł tam łowić.A gościu mówił ze nie może tam łowić, bo tam tylko mogą łowić : Straż leśna,Myśliwi,Straż pożarna itp, ale nie wiem czy to prawda-tylko tak słyszałem.Trzeba gdzieś się dopytać

Posted
Ten staw należy do nadleśnictwa mielec.Ostatnio mój kolega był na tym stawie spytać się co zrobić żeby mógł tam łowić.A gościu mówił ze nie może tam łowić, bo tam tylko mogą łowić : Straż leśna,Myśliwi,Straż pożarna itp, ale nie wiem czy to prawda-tylko tak słyszałem.Trzeba gdzieś się dopytać

Jest to zbiornik nadleśnictwa. Zawiązała się grupa, która zarybia i łowi na tym zbiorniku. Zapisać się nie można.

Jest to schemat, który czeka nasz już wkrótce. Jak nie będziesz miał własnej wody to nie będziesz miał gdzie i co łowić!

Posted

Szczerze polecam stawy na Woli Chorzelowskiej. Szczególnie łowcy białorybu mogą liczyć na fajne rybki w szczególności karpie, liny i amury. W zeszłym roku też fajnie tam połowiłem. Zbiornik otoczony lasem. Cisza, spokój. Niestety właściciel zakazał łowienia ze środków pływających a szkoda bo było gdzie połowić :(

Posted

Masz może więcej info na temat tego łowiska?Opłaty ,kontakt itp.Czasami warto zapłacić i spędzić trochę czasu w ciszy i spokoju niż walczyć ze zbliżającymi się wakacyjnymi spędami na niektórych zbiornikach:D.

Posted

Z tego co wiem właściciel woła 10 zł za jedna wędkę na dobę.Czyli nie tak dużo i mozna rybke wziąć jeśli ktos chce. Znajomy sobie chwali ten zbiorniczek i liny ktore tam pływają

Posted (edited)

Z tego co wiem to niestety nie ; ) może i byś mógł tylko trzeba się znać z włascicielem ;D ja byłem tam raz na noce ; ) Bo znam dobrze własciciela ;>

Edited by rapala
Posted

W marcu rozmawiałem z Panem który pobiera opłaty:

-opłata 10 pln - od wędki za "dobę"

-możliwość wynajęcia domku (nie pamiętam ile osobowego)

-możliwość zakupu na miejscu napojów chłodzących i rozgrzewających:D

Ze względu na ukształtowanie dna i zaczepy zbiornik jest dość trudnym łowiskiem, ale spore i pięknie ubarwione rybki powinny wynagrodzić niedogodności :P

Poza tematem - ten "właściciel" to właścicielka ;)

Posted

Czesc Panowie.Mam pytanie.Czym nęcić,na co łowic i gdzie sie najlepiej ustawic z gratami (gruntówki) na tym łowisku?? Dzieki wielkie za odpowiedź.

Posted (edited)

Wielkiego wyboru nie ma, wjeżdżając na łowisko skręcasz w lewo 50m dalej (obok małego stawu) są dwa w miarę wygodne miejsca z ławeczkami.

Jak znajdę zdjęcia to wrzucę.

Niestety mam tylko zdjęcie widoku z owego miejsca.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Edited by Jarek
Posted
Może orientujesz się czy jest możliwość łowienia w nocy np.2-3 dniowa zasiadka?

Z tego co mi znajomy mówił to nie ma problemu z dłuższą zasiadką i z łowieniem w nocy.

Posted

Dokładnie żadnych problemów z łowieniem w nocy (nikogo nie trzeba znać hehe),

tak jak napisałem wyżej - 10zł za dobę nie za 12 godzin :D

Dobrze w razie planowanej (dłuższej) zasiadki mieć nr telefonu do Pana zarządzającego łowiskiem - miejsc mało lepiej zarezerwować, wszystko jest do dogadania :)

Istnieje również możliwość (o czym zapomniałem wspomnieć) wcześniejszego zanęcenia łowiska wystarczy zadzwonić.

Pm

• 4 weeks later...