Jump to content

Recommended Posts

Posted

Byłem 3 dni na tym łowisku.

opłaty :

- 10 zł od kija (dzień) a jeśli chcesz w nocy łowić to koleje 10 zł trzeba zapłacić.

- namiot 10 zł doba

- domek wynajęcie 35 zł od osoby za dobę

- piwka od 3 -4 zł (zależy jakie ;) )

karpiki, karasie , trzaskały nawet nawet na białego robaka i czerwonego

na kulki słabo (4 brania)

Pozdrawiam i polecam :)

• 2 months later...
Posted

Trafiłem dziś na te stawy niestety po 4h wędkowania tylkojedno odprowadzenie gumy za topooglądałem zdjęcia piknych szczupaczków jeśli się nie myle jeden z nich był twój Lukasz :)

• 2 weeks later...
Posted
W marcu rozmawiałem z Panem który pobiera opłaty:

-opłata 10 pln - od wędki za "dobę"

-możliwość wynajęcia domku (nie pamiętam ile osobowego)

-możliwość zakupu na miejscu napojów chłodzących i rozgrzewających:D

Ze względu na ukształtowanie dna i zaczepy zbiornik jest dość trudnym łowiskiem, ale spore i pięknie ubarwione rybki powinny wynagrodzić niedogodności :P

Poza tematem - ten "właściciel" to właścicielka ;)

Panowie jezeli chodzi o mnie i moje doswiadczenia z zasiadki na Woli Chorzelowskiej to w tym roku bylem tam pierwszy i ostatni raz!(mowiac o calym letnim sezonie) tak oplata to 10 zl od kija ja z bratem wydalismy ok 300zl przez to lato i lipa tylko kilka linow 3 ladne karpie i poza tym nic gosc wpuscil z 5 wiekszych okazow karpia i chodzi po ludziach i opowiada glupoty ile tu nie ma ryb dla mnie wielka sciema i tyle z reszta z kim byscie nie pogadali na tych stawach i o tych stawach to kazdy mowi ze tu tylko chodzi o nadarcie kasy a nie o zadowolonego wedkarza

• 2 weeks later...
Posted

Niezgodze się być może faktycznie strasznie komercyjne stały się te stawy ale ryba jest napewno piękne liny karpie i szczupaki jedyne co mogę zarzucić właścicielowi to faktycznie to że ludzi w okresie wakacyjnym puszcza tam zbyt wielu no ale każdy chce zarobić.

• 2 weeks later...
Posted

"Ethical" spoko zarobek-zarobkiem ale o wędkarzy też trzeba zadbać -niby to zarybianie 2 razy do roku nie przynosi większych efektów, chyba że wpuszcza tam kijanki :D ,naprawde ja wydałem tylko na zasiadki na tych stawach w tym roku około 400zł wiec mam prawo być troszke nie zadowolony.:(

• 5 months later...
  • 3 months later...
Posted

Właśnie wracam z po południowej zasiadki "na torfach" bo tak miejscowi nazywają właśnie ten zbiornik. Złowiłem 4 karpiki ok 25-30 cm, karasia i płoć. I to wszystko w godzinach 18.30 - 19.30. Dopiero wtedy tak naprawdę brania ruszyły. W tym samym czasie wędkarze dwa stanowiska obok wyciągnęli coś dużego. Podejżewam że karp. Ważyli go i słychać było z rozmów ze "ma ponad pięć kilo" . Złowiony raczej z przypadku bo przyjechali dopiero co rozłożyli się i po niedługim czasie mieli to jedno branie.

Na + porządek na łowisku i kosze na śmieci. Na - duża presja wędkarska i gość, który tam pilnuje to arogant, wiecznie na rauszu, a jak chce się zakumplować to sprzedaje bajki co to wczoraj tutaj nie było złowione. Kolega opowiadał, że w sezonie 2012 jak ktoś złowił ładnego szczupaka to pan pilnujący wykombinował gdzieś wiadro drobnicy i wpuścił z drugiej strony stawu myśląc, że nikt go nie widzi hhe.

Kasa to nadal 10 zł od kija

• 4 months later...
Posted

Wczoraj z kolega wybraliśmy się na na Wole, w sumie miałem 4 brania (na żywca - płoć) w rożnych częściach łowiska, udało mi się wyciągnąć jednego poniżej 50cm, kolega wyciągnął ok 60cm. Rybki wróciły do wody - niech rosną :) jak widać szczupaczki jeszcze nie śpią. Spinningowcy okrążali staw kilkukrotnie bez żadnych rezultatów.

Edit: Ostatnie zdjęcie niezgodne z Regulaminem...

Posted

Fajna woda pamiętam jak łowiłem tam w latach 1995 do 2000 wtedy był szał ,ale to już tylko wspomnienia :) teraz jest stanowczo mniej ryby bo ludzi więcej ,ale woda piękna ,a ptactwo , rośliny no cudo warto posiedzieć i popatrzeć

Posted

Jeździłem tam bardzo często w tym sezonie i faktycznie z ryba ciężko, na szczupaki można tylko liczyć - zawsze się odzywały ale tylko na żywca próbowałem. Co do brań to zależy od dnia. Z drobnica zawsze można się pobawić, liny tez ładnie biorą, ale tylko gdy panuje bezwzględna cisza + dobra zanęta. Karpie - hmm ciężki temat, widziałem kilka ładnych okazów wyciągniętych z wody, kilka brań miałem, ale żadnego nie udało się złowić. Tak podsumowuje stawy na woli w chwili obecnej :)

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 7 months later...
  • 2 months later...
  • 4 years later...
  • 2 years later...