SpawN Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Byłem 3 dni na tym łowisku. opłaty : - 10 zł od kija (dzień) a jeśli chcesz w nocy łowić to koleje 10 zł trzeba zapłacić. - namiot 10 zł doba - domek wynajęcie 35 zł od osoby za dobę - piwka od 3 -4 zł (zależy jakie ) karpiki, karasie , trzaskały nawet nawet na białego robaka i czerwonego na kulki słabo (4 brania) Pozdrawiam i polecam
adamus78 Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Kolego a jak z wielkością rybek? Chociaż sądząc po opisie "karpiki" chyba się domyślam...
SpawN Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Malutkie takie do kg.Ostatnio złowiono karpika 14,5 kg.
Ethical Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Panowie warto zaglądnąć tam za drpieżnikiem ? spining bądź żywiec.
LukaszZ Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Warto chociaż w tym roku tam nie łowiłem bo gość zakazał łowienia z pływadła.
Ethical Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Dzięki za informację w takim razie w weekend spróbuję dam znać co z tego wyszło.
Ethical Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Trafiłem dziś na te stawy niestety po 4h wędkowania tylkojedno odprowadzenie gumy za topooglądałem zdjęcia piknych szczupaczków jeśli się nie myle jeden z nich był twój Lukasz
b@lonRMI Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 W marcu rozmawiałem z Panem który pobiera opłaty:-opłata 10 pln - od wędki za "dobę" -możliwość wynajęcia domku (nie pamiętam ile osobowego) -możliwość zakupu na miejscu napojów chłodzących i rozgrzewających:D Ze względu na ukształtowanie dna i zaczepy zbiornik jest dość trudnym łowiskiem, ale spore i pięknie ubarwione rybki powinny wynagrodzić niedogodności Poza tematem - ten "właściciel" to właścicielka Panowie jezeli chodzi o mnie i moje doswiadczenia z zasiadki na Woli Chorzelowskiej to w tym roku bylem tam pierwszy i ostatni raz!(mowiac o calym letnim sezonie) tak oplata to 10 zl od kija ja z bratem wydalismy ok 300zl przez to lato i lipa tylko kilka linow 3 ladne karpie i poza tym nic gosc wpuscil z 5 wiekszych okazow karpia i chodzi po ludziach i opowiada glupoty ile tu nie ma ryb dla mnie wielka sciema i tyle z reszta z kim byscie nie pogadali na tych stawach i o tych stawach to kazdy mowi ze tu tylko chodzi o nadarcie kasy a nie o zadowolonego wedkarza
Ethical Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Niezgodze się być może faktycznie strasznie komercyjne stały się te stawy ale ryba jest napewno piękne liny karpie i szczupaki jedyne co mogę zarzucić właścicielowi to faktycznie to że ludzi w okresie wakacyjnym puszcza tam zbyt wielu no ale każdy chce zarobić.
b@lonRMI Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 "Ethical" spoko zarobek-zarobkiem ale o wędkarzy też trzeba zadbać -niby to zarybianie 2 razy do roku nie przynosi większych efektów, chyba że wpuszcza tam kijanki ,naprawde ja wydałem tylko na zasiadki na tych stawach w tym roku około 400zł wiec mam prawo być troszke nie zadowolony.
Ethical Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Jak tam sytuacja w Woli był ktoś już w tym roku ?
trelemorele Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Właśnie wracam z po południowej zasiadki "na torfach" bo tak miejscowi nazywają właśnie ten zbiornik. Złowiłem 4 karpiki ok 25-30 cm, karasia i płoć. I to wszystko w godzinach 18.30 - 19.30. Dopiero wtedy tak naprawdę brania ruszyły. W tym samym czasie wędkarze dwa stanowiska obok wyciągnęli coś dużego. Podejżewam że karp. Ważyli go i słychać było z rozmów ze "ma ponad pięć kilo" . Złowiony raczej z przypadku bo przyjechali dopiero co rozłożyli się i po niedługim czasie mieli to jedno branie. Na + porządek na łowisku i kosze na śmieci. Na - duża presja wędkarska i gość, który tam pilnuje to arogant, wiecznie na rauszu, a jak chce się zakumplować to sprzedaje bajki co to wczoraj tutaj nie było złowione. Kolega opowiadał, że w sezonie 2012 jak ktoś złowił ładnego szczupaka to pan pilnujący wykombinował gdzieś wiadro drobnicy i wpuścił z drugiej strony stawu myśląc, że nikt go nie widzi hhe. Kasa to nadal 10 zł od kija
Maciek Wilk Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Wczoraj z kolega wybraliśmy się na na Wole, w sumie miałem 4 brania (na żywca - płoć) w rożnych częściach łowiska, udało mi się wyciągnąć jednego poniżej 50cm, kolega wyciągnął ok 60cm. Rybki wróciły do wody - niech rosną jak widać szczupaczki jeszcze nie śpią. Spinningowcy okrążali staw kilkukrotnie bez żadnych rezultatów. Edit: Ostatnie zdjęcie niezgodne z Regulaminem...
janek1985 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Fajna woda pamiętam jak łowiłem tam w latach 1995 do 2000 wtedy był szał ,ale to już tylko wspomnienia teraz jest stanowczo mniej ryby bo ludzi więcej ,ale woda piękna ,a ptactwo , rośliny no cudo warto posiedzieć i popatrzeć
Maciek Wilk Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Jeździłem tam bardzo często w tym sezonie i faktycznie z ryba ciężko, na szczupaki można tylko liczyć - zawsze się odzywały ale tylko na żywca próbowałem. Co do brań to zależy od dnia. Z drobnica zawsze można się pobawić, liny tez ładnie biorą, ale tylko gdy panuje bezwzględna cisza + dobra zanęta. Karpie - hmm ciężki temat, widziałem kilka ładnych okazów wyciągniętych z wody, kilka brań miałem, ale żadnego nie udało się złowić. Tak podsumowuje stawy na woli w chwili obecnej
balon116 Posted March 29, 2014 Author Posted March 29, 2014 Witam Czy był ktoś w sezonie 2014 na tych stawach i mógł by dać jakieś info odnośnie opłat ?
mateusz95 Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Też właśnie jestem ciekawy jak z braniami rybek na stawach. Może ktoś już łowil?? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Maciek Wilk Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 płatności tak jak było: 10zl od wędki za dniówkę, szwagier dziś był 2 niewymiarowe karpie wyciągnął. I tak lepszy Rzemień
jacob1993 Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 Jak w tym roku ze szczupakiem na tym stawie ? Ma ktoś numer do właściciela ? ,chętnie bym popływał tam za drapieżnikiem .
Ethical Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 Był ktoś w tym roku ? Karpi jeszcze jest czy już zjedzony ?
fuzzyfuz Posted July 18, 2016 Posted July 18, 2016 www.stawy-wola-chorzelowska.pl tutaj znajdują się w miarę nowe informacje dot. stawów w Woli Chorzelowskiej.
wirowmaker Posted July 25, 2023 Posted July 25, 2023 Pytanie do miejscowych, łowisko dalej zamknięte?? Jest jakieś info odnośnie stanu tej wody?
Recommended Posts