Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jeżeli chodzi o łowisko komercyjne mogę polecić stawy rybne Miłków,co prawda nie są one zbyt blisko Rzeszowa(60/70km na wschód) ale naprawdę godne polecenia. Jestem tam kilka razy w sezonie i wyniki bywają całkiem niezłe. Ryby które tam występują to głównie karpie ale jest również dosyć duża populacja amura(3-8kg) oraz sumy, szczupaki i tołpygi (do 20kg). http://milkow.pl/

Posted
Jeżeli chodzi o łowisko komercyjne mogę polecić stawy rybne Miłków,co prawda nie są one zbyt blisko Rzeszowa(60/70km na wschód) ale naprawdę godne polecenia.

Kilka lat temu przypadkowo trafiłem na stawy w Miłkowie ze spinningiem, było to na zamknięcie sezonu (koniec października). Zabawa była naprawdę przednia, miałem tylko jedną przynętę - kopyto na 7gramowej główce a w dwie godziny moim łupem ;) padła tołpyga 5kg zaczepiona za ogon :D , 2 karpie 3kg zaczepione za grzbiet i 3 szczupaki około 60cm.

Posted

Byłem wczoraj właśnie w Miłkowie od 5 rano do około 12 przez ten czas udało mi się złapać: 8 karpi,lina,płoć,karasia,oraz sympatycznego sumka.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted
Kolego hycu czy na Miłkowie obowiązują jakieś okresy i wymiary ochronne?? Ładny sum na co się połakomił.

Miłków jest łowiskiem prywatnym nie obowiązują tam wymiary ani okresy ochronne.Sum został złowiony na jakiegoś wielkiego robaka(chrząszcza).

• 2 months later...
Posted

Sumy z Miłkowa (mniejszy pływa dalej)

• 4 weeks later...
  • 7 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

witam, jak dojecac do stawów miłków jadąc z rzeszowa przez sieniawe? na stronce mają mapke ale jest tylko strzalka na staw w lesie i tyle. Najlepiej jak by ktos opisał jak dojechac juz z mołodyckiej woli do zbiornika.

Posted

Witaj , jedziesz jak na Oleszyce tą drogą cały czas. Przy lesie jest tablica "Stawy Wędkarskie" , jest widoczna dla oczu więc szybko ją zobaczysz. Kiedy się wybierasz ? Ja jadę 2 maja , więc jak coś możesz jechać za nami autem.

Posted

Był mój wujek z dziadkiem.

12 sumików nie większych niż 50 cm . Największe wzięli (2 szt.)

6 karpi ( PISTOLETY ! )

@pborowicz Jak my pojedziemy to będzie żal dosłowny jak takie bobasy będą brać..

Mówił też , że koleś jakiś złapał dwa szczupaki 80 cm , 76 cm. To były największe ryby chyba :D Pokazywał mi te ryby , jak je widziałem to złapałem się za głowę.. Przecież tam takie byki pływały , a teraz nima.. : /

Posted

byłem w miłkowie w niedziele, ludzi milion, byłem już przed 6 a tam gdzie głęboka woda to wszystko poobstawiane było, siadłem ze znajomym na płyciznie i przez 7 h tylko szczupak na zywca około 55cm i zero bran. Jak się przeludniło poszliśmy na głęboką wodę i złapałem karpia 2,2kg i tołpyge 1,5kg.

Na głębokiej wodzie w ciągu dnia ludzie wyciągali niezłe sztuki - duze karpie, amury i tołpygi.

Pewnie tam jeszcze pojade, ale musi to być środek tygodnia bo na wekendzie ludzi za dużo zdecydowanie.

opłata 40zł za dobe

mozna łowic na 3 wędki

w cenie mozna zabrac 3 karpie + amur lub tołpyga lub sum lub szczupak (waga nie gra roli)

karas, okon i lin bez ograniczen

Pozdrawiam.

Posted

Kolego PBOROWICZ, dzięki za informacje na temat Miłkowa;)

Możesz napisać w których miejscach na tym łowisku jest "głęboka woda"(lub zazbaczyc na jakiejś mapce). Wybieram się tam pierwszy raz;) pozdrawiam

Posted

gregg_84 jak mogę Ci doradzić to nie patrz na to że łowisko czynne jest od 6 rano, najlepiej bądz tam już o 5 a wtedy zajmiesz sobie miejscówkę jaką chcesz. Na fotce zaznaczyłem Ci białą krechą miejsca w których najlepiej według mnie brało w niedziele (co raz komuś wędka się wyginała w litere U). Jak tam będzie pozajmowane to siadaj od strony wejścia na łowisko.

Posted

Odwiedziłem Miłków 30 kwietnia ( sobota) , ludzi mało nawet .. Do południo słabo było, zero brań. Ale ogólnie potem się polepszyło : 6 karpi (1kg-3kg) 5 karasi takich na ponad 1kg. No i dwa szczupaki .. Niewyjęte.. :mad: i sum niewyjęty .. A tak to dużo zaczepów .. konary , patyki .. Zdziadział ten Miłków przez te dwa lata..

Posted

Witam;)

Dzięki kolego pborowicz za info. Pewnie, jak się nic nie zmieni w ten weekend (niedziela) wybierzemy się ekipą na Miłków.

I jeszcze jedno na co tam łapałeś? (kukurydza, makaron , robak) czy może coś innego?

• 3 weeks later...
Posted

Witam;)

W dniu 15.05 niedziela wybraliśmy się we trzech na sławny Miłków. Pogoda wydawać by się mogła idealna, pochmurno i z przelotnym deszczem. Dojazd o godzinie 5.30 nad stawy. Gość w domku zaspanym głosem : „ iść siadać!’’. Wędkarzy tak koło 15 osób. Siadamy na miejscach wskazanych przez kolegę Pborowicz. Pierwsze rzuty i oczekiwanie na duże sztuki (w międzyczasie gość zebrał po 40 zeta). I tak cały dzień minął na oczekiwaniu, porażka. Na 9 kijów od robaka, makaronu, kukurydzy po kulki nie zapominając o żywcu kompletnie nic!!! Pare brań może 3 do podcięcia. W sumie na całym łowisku może padło z 5 karpi i 1 amur. Trzech gości o 9 rano zwinęło się i pojechali na Zgodę. Siedzieliśmy do 19. Byliśmy 1 i pewnie ostatni raz na tym przereklamowanym łowisku. Nie wspomnę ile sprzętu zostawiliśmy na zaczepach (teoria głosi że gość w zimie zostawia na lodzie korzenie i kłody, a jak przychodzi wiosna, to raczej do góry nie lecą). W sumie w lipcu mają otworzyć ten drugi staw, ale raczej nie skorzystamy.

A i jeszcze jedna sytuacja, po południu chodził gostek z „konkurencji” i reklamował po wędkarzach łowisko Czerwców, za jedyne 60 zeta dniówka.

pozdrawiam