Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chciałem się dowiedzieć coś na temat stawów, które są po lewej stronie, jadąc od Rzeszowa tuż przed Leskiem

z samochodu widziałem 3 stawy, troszke pozarastane, w jednym drzewa były zatopione

ma ktoś jakies info na temat tych stawów?

Posted

Te stawy dzierżawi gość z Bezmiechowej, można tam wędkować, gdy opłaci się dniówkę. Jeśli chodzi o ryby, to trochę szczupaka, trochę okonia i jakaś biała ryba ( słyszałem od ludzi, którzy łowili tam na dziko ). Nie mogą być zbyt wielkie, gdyż co roku, późną jesienią, właściciel spuszcza wodę, ryby przewozi do hodowlanych stawów, które ma pod domem. Na wiosnę odwrotnie. Ile kosztuje dniówka, nie wiem, zresztą trudno faceta namierzyć, może jest jakaś tablica nad wodą. Najprościej sprawdzić w necie - stawy hodowlane w Bezmiechowej, przynajmniej tak mi się wydaje.

Posted

coś więcej o tych stawach, ma ktoś jakieś info, co i jak z pozwoleniem i ile kosztuje, szukałem w necie to PDF plik tylko znalazłem

może ktoś tam łowił wcześniej?

Posted

z tego co wiem to jest tam tylko narybek i z łapania nici a zreszta jjestem codziennie w lesku i nie widziałem zeby ktos tam lapał

Posted

jak to te po lewej stronie jadąc od Sanoka to łowiłem tam ładne karasie i sporo małych karpi na pewno sa tam liny...... no ale byłem tam dawno temu i sporo mogło sie zmienić

Posted

Znam troszkę te stawy gdyż łowiłem tam kilka lat temu. Stawy są własnością Pana Bielaka z Bezmiechowej. Jakieś 5 lat temu za opłacenie dniówki można było tam wędkować, osoba do lat 14 - 3zł wędka, osoba dorosła - 6 złoty wędka. Poźniej natomiast kwota wynosiła 10zł bez względu na wiek, jednak trzeba było zadzwonić do Pana Bielaka i on wtedy przyjeżdżał i można było łowić. Nie wiem czy to nadal aktualne, gdyż nie spacerowałem dawno wokół stawów i nie wiem czy wisi tam jeszcze ogłoszenie(pierwszy staw od strony sanoka, praktycznie na przeciw stacji paliw). Hmm co do ryb, to nie ma tam okazów bo woda jest spuszczana co roku i ryby są zabierane. Ja osobiście łowiłem tam multum małych karpi (2,3,4kg), ładne karasie, płotki, słyszałem też że jest trochę drapieżników(szczupak, okoń). Gdyby ktoś chciał więcej info, proszę pisać.

Pozdrawiam