kamil Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 A wiecie coś może na temat stawów w Korniaktowie koło Łańcuta? Wiem że to też jest komercyjny i się płaci podobno 20 zł. tylko podobno nie zawsze jest otwarty, macie jakieś namiary może na właściciela?
gregg_84 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Koledzy wiecie może co się w tym roku dzieje na stawach w Korniaktowie ? Ma może ktoś jakiś kontakt do gościa co tam siedzi na bramie. pozdrawiam
kleyber73 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Witam.Łowił ktoś może na tym zbiorniku?Podobno karpiki są "rasowe"
KONIO Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Witam.Łowił ktoś może na tym zbiorniku?Podobno karpiki są "rasowe" No są duże karpiki warto się wybrac:)Pozdrawiam!!!
kamil Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Koledzy wiecie może co się w tym roku dzieje na stawach w Korniaktowie ? Ma może ktoś jakiś kontakt do gościa co tam siedzi na bramie. pozdrawiam ja byłem para razy tam, czynne jest w sobotę i niedzielę od 6:00 do 18:00, opłata wynosi 20 zł, możesz łowić na dwie wędki + spinning, ceny ryb nie znam bo po prostu nie biorę, występują tam karpie, amury, tołpygi, płocie, liny, szczupak też jest ale mało, numer do gościa co siedzi na bramie nie mam ale mam numer do właściciela jak chcesz to pisz,
Gdl Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Witam. Czy ktoś w tym roku był na tym łowisku? Czy nadal jest ono otwarte? Z góry dzięki za odpowiedzi
kriko Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 Duże karpiki tzn. jakie macie ma mysli ? do 5 kg czy 20 ??
gold_user Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Łowisko jest nieczynne już 2 rok. Pływają tam kroczki które miejscowi sukcesywnie odławiają siatkami do swoich prywatnych stawków. Nie zapowiada się żeby właściciel z powrotem stworzył łowisko na którym jeszcze 4 lata temu 5 kilowe karpie nie były sensacją. Pozdrawiam
Gdl Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Ojj to lipa straszna.. Orientujesz się może kolego gdzie w najbliższej okolicy mogą się znajdować podobne stawy?
gold_user Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 W najbliższej okolicy to nic nie słyszałem o podobnych stawach.
marcinblond96 Posted March 27, 2019 Posted March 27, 2019 Witam Koledzy Wspólnie z kolegą jesteśmy właścicielami tego stawu o którym mowa. Łowisko od nowa funkcjonuje. Wiecej informacji pod numerem 693-875-367 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
kamil Posted March 27, 2019 Author Posted March 27, 2019 3 godziny temu, marcinblond96 napisał: Witam Koledzy Wspólnie z kolegą jesteśmy właścicielami tego stawu o którym mowa. Łowisko od nowa funkcjonuje. Wiecej informacji pod numerem 693-875-367 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować O proszę, parę lat temu tam łowilem, można łowić na spinning?
marcinblond96 Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 (edited) Na chwilę obezna dominują tak karpie i amury. Jesli chodzi o drapieznika to są małe ilości. To jest fajny zbiornik na metode feeder, spławik i kariowanie. Ale nie wykluczone że w przyszłym roku nie przybędzie drapieznika Edited March 28, 2019 by marcinblond96
Gabriel Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 A jakieś ceny, regulamin, warunki, strona ? Czy póki co jest to zbiornik udostępniany towarzysko znajomym z rożnych względów?
Ethical Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 Karpie i Amury jakieś większe czy świeże zarybienie handlowym ?
Gabriel Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 A to jest ten większy po lewej/na wprost, czy ten mniejszy na prawo od głównej grobli - tej na wprost jak się z głównej drogi zjeżdżało? Czy jeszce te stawy tam z tyłu?
gold_user Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 Kilka info: Przedział ryb: Karp: od handlowego, przez 2-3 kg(najwięcej), dalej trochę 5-6 kg, oraz kilka 10+, Amur: od 2 kg do 6 kg Te gatunki dominują. Strona: www.facebook.com/lesnawoda Warunki i regulamin podamy wkrótce. Poniżej mapka który to staw. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
lichten Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 Jak z drapieżnikiem i to jest łowisko no-kill? Dzięki!
marcinblond96 Posted March 28, 2019 Posted March 28, 2019 Drapieżnika są znikome ilości, poza tym jest zakaz połowu metodą spinningową oraz żywcową. To nie jest zbiornik No-kill. Jednak jest zakaz zabierania ryb, dopuszcza się jedynie możliwość kupna złowionej ryby.
gold_user Posted March 29, 2019 Posted March 29, 2019 Zamieszczam regulamin. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
matios01 Posted April 27, 2019 Posted April 27, 2019 Witam, był może ktoś na tym łowisku w ostatnim czasie i może się podzielić opinią?
andy Posted April 27, 2019 Posted April 27, 2019 Byłem 2 kwietnia, widziałem, połowiłem ?? Są 3 podwójne ? wg dzierżawcy stanowiska (czwarte w budowie) tylko na jednym brzegu. Woda dosyć czysta, głębokość od 2,5m od lewej strony do 1,2-0,60m po prawej. Dno bez zaczepów ...ale trzcina blisko stanowisk skutecznie uniemożliwia normalny hol (tylko siłowy ?? lub wodery w trzcinach). Ryby wg. dzierżawcy to karp "handlówka" 1,5 -2.5kg, 4-5kg, są sztuki powyżej 5kg, amur 2-6 kg. Ogólnie woda fajna , ale ze względu na trzciny trudna do łowienia ?? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
gold_user Posted May 13, 2019 Posted May 13, 2019 Nad wodą ciągle się coś dzieje. Łowienie przy trzcinach daje fajne efekty, a hol zazwyczaj jest udany, oczywiście przy posiadaniu jakiegoś już doświadczenia w takich warunkach A jeśli ktoś preferuje otwartą wodę to najlepiej wybrać st nr 2 Poniżej kilka ładnych i walecznych ryb które złowiłem w niecałe 4 godziny, brań było wiele więcej. Pozdrawiam Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
gold_user Posted June 17, 2019 Posted June 17, 2019 Mimo upalnych dni ryba ciągle żeruje. Przyjeżdżając na jedną noc lub dzień można się na prawdę nałowić. Ryby nie są ogromne ale dzielnie walczą i bardo chętnie pobierają pokarm. W ciągu jednej nocy złowiłem wiele karpi, poza tym rano wpadł również amurek. Pozdrawiam Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Recommended Posts